Urmarea a unei Scrisori deschise, găzduită și de Națiunea, un răspuns pozitiv din partea președintelui Iohannis!

Iată mai jos răspunsul la Scrisoarea deschisă trimisa d-lui președinte Klaus Johannis și d-lui prim ministru Dacian Cioloș. Dupa cum vedeți, răspunsul este unul pozitiv: România va avea un stand național SUBVENTIONAT la „Târgul internațional de mobilă”, de la Moscova, în anul 2016. (Gabriel Lavrincic)

*

Urmare a memoriului dumneavoastră adresat Administratiei Prezidențiale și înregistrat sub nr. DRA1/30221/07.12.2015, Cancelariei Primului-Ministru și înregistrat sub nr. 15D/12816/11.12.2015 cât și direct Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) și analizei directiei de specialitate vă comunicam urmatoarele:

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri împărtășește grija producătorilor și exportatorilor de mobilă din România în privința scăderii exporturilor de mobilă pe spațiul Federației Ruse.

Potrivit datelor statistice ale părții române, se constată scăderea, cu 20,1 la sută în anul 2014 și cu 50,5 la sută în primele noua luni din anul 2015, a exporturilor tradiționale de mobilă în Federația Rusă, ani în care România nu a mai participat cu pavilion național la Târgul internațional de mobilă de la Moscova, după o participare constantă de peste zece ani.

Având în vedere atât solicitarea Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR), cât și participarea, cu pavilion național, a multor state UE la acțiuni de promovare a comerțului în Federația Rusă în ultimii doi ani, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri analizează posibilitatea participării României cu stand național la Târgul internațional de mobilă de la Moscova în anul 2016, în cadrul Programului de promovare a exportului cu sprijin de la bugetul statului.

Vom comunica Asociației Producătorilor de Mobilă din România decizia MECRMA în timp util.

Cu stimă,

Director adjunct,

Mihaela LAZEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*