Scuterul „Made în România” cucerește Europa!

Cu un nume de vedetă (Scooterson), scuterul „made în România” este un scuter inteligent creat la Arad, care va ajunge în curând și pe piață. Interesantul mijloc de transport îmbină proprietățile unui scuter clasic cu cele ale unei trotinete, fiind pornit prin împingerea din picior, care, de asemenea, stabilește și viteza de rulare. Scuterul este creația lui Mihnea de Vries, fost producător la televiziunea UTV și la studiourile 7G. El a fost ajutat la acest proiect de Ionuț Predescu (industrial designer), George Poenaru (software engineer) și Flavius Bălaj (cofondator și mentor).

Creația inedită a primit medalia de aur la Salonul de Invenții „Traian Vuia” din Timișoara și va ajunge curând pe străzile Aradului și nu numai. Ingeniosul scuter cântărește aproximativ 35 de kilograme și va avea un preț de 3.500 de euro, plus taxe. Scooterson este un vehicul inteligent destinat mediului urban. Nu are cheie de contact și nici accelerație, fiind necesară conectarea la un telefon mobil. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 25 de kilometri pe oră. Scooterson oferă numeroase date pe telefonul mobil, cum ar fi viteza, informații despre baterie și despre trafic.

Vehiculul se conectează în „Cloud” și transmite cele mai bune setări de accelerație și putere. Mai mult, după folosire, roțile scuterului se blochează automat, iar dacă este mutat, trimite o alertă pe telefonul mobil al proprietarului. Are GPS inclus, iar autonomia sa pe șosea este de cel puțin 50 de kilometri. Iată cum inteligența românească se poate pune în valoare și chiar poate crea puls valoare.

2 Responses to Scuterul „Made în România” cucerește Europa!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *