Crăciun trist fără Hristos în Europa!

Eram copil în plină dictatură comunistă atee din anii `80, când foamea, frigul și frica făceau legea pentru români de Crăciun. Noroc cu poezia „Moș Crăciun”, scrisă în 1983 de poetul Adrian Păunescu, pe care o ascultam de pe o bandă de magnetofon și apoi mergeam cete de copii să colindăm, să aducem vestea bună a Nașterii Domnului, iar oamenii veniți obosiți de la serviciu ne ofereau prăjituri și bani. În comunism, Crăciunul era interzis prin lege, iar oamenii lucrau de sărbătoarea creștină. Nu credeam atunci când ascultam versurile poetului Adrian Păunescu care clama în versuri că se reîntoarce Moș Crăciun cu desaga și crucea să-i ia locul lui Moș Gerilă, impus de regimul ateu comunist.

În Decembrie 1989 am ieșit în stradă să ne luăm porția de libertate de Crăciun și pentru a fi liberi să sărbătorim Crăciunul. Dar, iată că anul acesta, tot mai mult Europa atee, neo-marxistă, consumeristă și complice cu islamul radical și traficanții de persoane ne interzice Crăciunul, după ce a transformat de câțiva ani sărbătoarea într-o fiesta în care a fost exclusă orice conotație religioasă: Nașterea Domnului Nostru Iisus Hristos. Interzicând, astăzi, Crăciunul eurobirocrații socialiști troțkiști de la Bruxelles de fapt vor să ucidă sărbătoarea religioasă Nașterea Domnului. Neo-maxiștii nu ne spun încă pe față acest lucru, dar ei urmăresc uciderea lui Dumnezeu așa cum au încercat idolii birocraților de la Bruxelles: Lenin, Troțki, Stalin, Ana Pauker sau Che Guevara.

Trăim vremuri apocaliptice în care Moș Crăciun e interzis ca în vremea regimului comunist. Pentru români, istoria lui Moș Crăciun are conotații populare milenare: „Din vechime se ştie că Maica Domnului, fiind cuprinsă de durerile naşterii, i-a cerut adăpost lui Moş Ajun. Motivând că este sărac, el a refuzat-o, dar i-a îndrumat paşii spre fratele lui mai mic şi mai bogat, Moş Crăciun. În unele legende populare şi colinde, Moş Ajun apare ca cioban sau baci la turmele fratelui. Cine a fost acest personaj atât de important? În cultura populară românească, Crăciun apare ca personaj cu trăsături ambivalente: are puteri miraculoase, ca eroii şi zeii din basme, dar are şi calităţi tipic umane. Este bătrân (are o barbă lungă) şi bogat (de vreme ce are turme şi dare de mână), dar face şi figură apocrifă („S-a născut înaintea tuturor sfinţilor”, fiind „mai mare peste ciobanii din satul în care s-a născut Hristos”).

Azi, pe fondul sosirii imigranţilor musulmani în Europa, tot mai multe ţări tranformă Crăciunul într-o sărbătoare interzisă, ca în ţările comuniste. Asistăm la o complicitate între stânga politică şi fundamentaliştii islamişti din Europa împotriva sărbătorii Crăciunului. În mai multe ţări, în loc de urarea Crăciun Fericit mai mai potrivit ar să se spună Sărbători Fericite, o modalitate prin care să fie incluşi şi cei care au alte sărbători în această perioadă precum: Hanukkah, la evrei, Ramadam şi Ashura, la musulmani, Omisoka la japonezi sau Bodhi Day la budişti. La Bruxelles, Târgul de Crăciun a fost redenumit în „Plăcerile iernii”, iar oficialii europeni au înlocuit urarea „Crăciun Fericit” cu „Felicitări de Sezon!”, scriu cei de la news-republic.com.

Între timp, Parlamentul European a tipărit felicitări cu urarea Felicitări de Sezon.În Statele Unite, la Universitatea din Tennessee, şefii instituţiei au elaborat un plan pentru suprimarea Crăciunului care interzice apariția lui Moș Crăciun, urările, felicitările și mâncărurile tradiționale. În Statele Arabe, Crăciunul a fost interzis, iar cei care nu respectă acest lucru vor fi pedepsiţi cu ani grei de închisoare. În Brunei unde se aplică Șaria, cei care sărbătoresc Crăciunul vor fi uciși, iar în Somalia guvernul a interzis Crăciunul de frica atentatelor islamiste. Încet și sigur clasa politică europeană de soriginte neo-marxistă și socialistă interzice simbolurile religioase și tradiția de Crăciun, motiv ca peste câțiva ani să interzică această sărbătoare europeană tradițională și creștină milenară.

Tot mai des la Bruxelles se va ura mai degrabă „Molenbeek Fericit!” și „Allah Akbar!” decât „Crăciun Fericit!” sau ”Hristos s-a Născut!”. Europa fără Moș Crăciun cu Iisus Hristos interzis de funcționarii birocrați, ignoranți și corupți de la Bruxelles devine tot mai tristă. Să spunem NU unei astfel de Europe străine de spiritul european, care îl interzice pe Moș Crăciun și pe Hristos, să mergem să punem crucea pe Parlamentul European și la Comisia Europeană cum făcut poetul Ioan Alexandru în Parlamentul României în 1991.

Să-i exorcizăm pe cei care interzic Crăciunul! Sincer nu vreau să trăiesc într-o astfel de Europa consumeristă, marxistă, atee și islamizată care se războiește cu spiritele bune sau cu sfinții și în care copiii să nu se mai bucure de Moș Crăciun, iar creștinii să nu celebreze Nașterea Domnului Hristos. E o Europă tristă și apocaliptică fără Moș Crăciun. Eu în aceste zile sfinte pentru toți românii, vă urez creștinește din inimă un sincer „Crăciun Fericit!” și „Hristos s-a Născut!”

Un răspuns la “Crăciun trist fără Hristos în Europa!”

  1. Liliana spune:

    Frumos articol! Felicitari! LA MULTI ANI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*