Doamne, iartă-l că nu ştie ce vorbește!

Moise Guran e un analist economic care nu înţelege nimic din viaţa religioasă a poporului român şi habar nu are despre trăirea credinciosului în interiorul Bisericii. La început m-a amuzat apoi m-a cuprins mila faţă de un om care nu are elementare cunoştinţe despre credinţă. Moise Guran a declarat pe blogul său o inepţie care îl descalifică moral şi intelectual: „Să știm! Să știm cât dăm și pentru ce, cu cât finanțați trustul de presă, cum ajung banii în site-urile legionare, dacă de acolo se scurg, mai departe către un anume partid (în toate cazurile prefer termenul legionar ca să nu le fac publicitate, deși e clar că mai devreme sau mai târziu tot va trebui să îi numesc), dar am vrea să mai știm pe cine mai finanțează și firmele care primesc lucrări de investiții la Catedrală și la celelalte obiective religioase… pentru că, vedeți, așa e în democrație.

Moise Guran crede că la Biserică e ca la el pe platou, la emisiunea Biziday, faci propagandă publicitară pe banii firmelor şi multinaţionalelor, îndeplinind contra-cost interesele agenţilor economici acolo unde eşti plătit mai bine, la TVR sau Digi24. Moise Guran în loc să vorbească despre redevenţe şi cum e să fi pe statele de plată ale OMV îşi dă cu părerea despre un domeniu care e complet ignorant. Personal, îi cunosc de câţiva ani pe patronii sau redactorii site-urilor „legionare” din România şi pot să vă spun că aceştia dau bani la Biserică după fiecare Liturghie, Maslu şi la evenimentele filantropice ale BOR. În general aceste site-uri considerate „legionare” abia trăiesc de pe o zi pe alta şi sunt menţinute financiar cu o publicitate insignifiantă sau pe banii personali ai proprietarilor, care au alte surse de venit decât presa. BOR finanţiază doar trustul de presă care ţine de Patriarhie: Trinitas, Basilica etc.

Moise Guran aflat pe statele de plată ale marilor companii comerciale poate crede că la Biserică e ca la OMV şi că nu te dai jos din pat fără „50 mii de euro” cum afirma un interlop din Cluj într-un referat DNA acum câţiva ani.Moise Guran care se vede că Nu crede în Dumnezeu, ci poate doar în banii de publicitare nu are organul spiritual să înţeleagă că sunt oameni care merg la Biserică să se roage pentru mântuirea personală, a familiei şi poporului român şi să ajute financiar parohia care o frecventează duminical. La mine în parohia de cartier, biserica s-a ridicat doar din banii credincioşilor şi nu a primit niciodată bani de la stat, lucru care nu poate să-l înţeleagă Moise Guran şi cei ca el. Pentru activitatea sa anti-BOR poate Guran s-a mutat la DIGI24 din interes să fie nominalizat de Iohannis ca ambasador pe urmele lui Hurezeanu sau Niculescu? Site-urile atacate de Guran nu sunt „legionare”, ci patriotice, creştine, responsabile faţă de cetăţeni şi conservatoare. Cunosc patroni de site-uri „legionare” care  dau bani lunar pentru construcţia Catedralei Mânturii Neamului. Moise Guran nu ar da bani din buzunar pentru Biserică niciodată, el e obişnuit doar să ia de la multinaţionale ca publicitate.

Guran a inventat, de fapt, un nou pretext să atace BOR, ca Ion Iliescu în anii 90, pe tema cu legionarii din Piaţa Universităţii, pentru că Biserica a rămas singura instituţie care a mai rămas să apere valorile, cultura, tradiţia şi spiritualitatea românilor. Mai nou, portavocea multinaţionalelor, fundaţiile soroşiste şi MISA vor un „tehnocrat” ca Cioloş în locul Patriarhului, să le vorbească românilor cum e cu spirala la Costineşti sau cum să scazi redevenţele la OMV sau RMGC? Doamne iartă-i că nu ştiu ce fac!

Un răspuns la “Doamne, iartă-l că nu ştie ce vorbește!”

  1. Viorica Bălteanu spune:

    Un detestabil dus cu pluta acest (ne)Moise Guran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*