Stâna de parlament și votul dobitoacelor alese…

O lege pentru ei nu au fost în stare să facă! Desigur, nu e vorba de cele cu favoruri și auto-favoruri de dame de companie politică, pentru că la astea sunt chiar lupi! Ci una care să spună câte javre pot fi permise, nu pe lângă, că aia sunt câini nevinovați, ci înăuntru Parlamentului! E drept, le-a dat poporul, prin referendumul din ferma animalelor spontan trezite, un normativ, dar nu s-au ținut de el.

Bineînțeles, potăile cu șparlamentopedigree se tem de cei ce-i îi „miros” cel mai bine: prietenii omului, neprietenii lor! Câinii. Așa că s-au pus pe făurit o lege de reglementare a numărului de câini de la stâne! Că în rest, le-au rezolvat pe toate. Și, nu-i așa?!, ce fel de legi poate produce legislativul de jivine dacă nu pentru dobitoace… Că dacă erau oamenii, făceau mai întâi legi pentru noi.

Desigur, e posibil să se fi gândit chiar la noi, așa cum ne consideră, de fapt; niște oi care dorm în țarcul postColectiv… Așa că, în tradiția legislativă, au luat o aberație, născută din niște interese de breaslă, au pus câteva date și, mai ales, ceea ce le iese din prima, amenzi usturătoare.

Și a ieșit proiectul de lege care stabilește numărul maxim de câini pentru fiecare tip de stână. Un proiect elaborat cu normative discriminant… geografice. Munte, deal, câmpie! Nu pe suta de oi, că ăștia oricum le numără picioarele și le ies prea multe! Ci, zonal. Trei câini per stâna de munte, în curând mai puțini decât numărul ciobănașilor noștri mioritic tradiționali (culmea, de munte!), doi la deal și unul la câmpie.

Și poate că la următoarea izbândă legislativă o să stabilească și faptul că oile trebuie să se păzească singure, iar câinii să fie doar de decor, eventual cu butelcuță la gât, pentru distracția turiștilor, nu? Iar la transhumanță, în funcție de zonele parcurse, câinii vor trebui să își ia liber, să nu mai coboare la vale, că stă dobitoaca de la București cu țipla de amendă!

De fapt, legea s-a născut dintr-o problemă a vânătorilor din parlament. Bine, acolo toți sunt vânători și încearcă să puște cât mai mult pentru saltea, dar breasla vânătorilor cu acte e supărată cu nu mai au ăstia ce să măcelărească pe plaiurile țării. Că au dispărut iepurii, mâncați, chipurile, de câinii de la stână (dar nu recunosc aleșii că, de fapt, sunt atât de bătuți în cap că nu au înțeles că iepurele nu e ca „oia” din popor, să stea să i așeze alesul cătarea pe ceafă, ori, poate, nu mai pot fugi ei cu burțile lor pline după bietele animale!). Așa că, au găsit un pretext de lege de text pentru a măsca o altă impotență de-a lor.

Dar, după ce vor vedea că tot nu se găsesc iepurii pe plaiuri ca în vitrina de la supermarket și tot trebuie să-și nădușească mizerele cefe după ei, ce lege or să mai dea? Una în care să interzică iepurilor să mai fugă?

Și apropo de legile date pentru animale… Nu ar trebui să caute prin sertare să vadă tâmpenia pe care au făcut-o tot la presiunea unei bresle? O lege care amendează, cum altfel?! (că de aia sunt legi, ba, poate ar trebui să le spună direct Legi de amendare pentru cutare și cutare lucru), vaccinarea câinilor dacă nu sunt „capsați” cu cip-ul unei mega afaceri de harbuz de țară! Că numai mâine nu izbucnește un focar de rabie, la deal, la munte sau la câmpie, de or să ne moară și ultimii câini permiși pe lângă stâne (și nu numai!). Pentru că dobitoacele alese au decis ca veterinarii să nu mai vaccineze animalele… necipate.

Or, cât mai răbdăm lăturile legislative ale dobitoacelor cu patru membre? Două mâini, inutile, și două picioare pe care oricum le folosesc pe post de mâini…

P.S.:

Legea a fost promulgată de neamțul care nu prea diferențiază „cine-i om și cine-i câine”! Că, la nivelul lui, legea e una și aceeași pentru toate „dobitoacele”! Iar o întrebare tot rămâne: de câți câini se mai poate bucura Iohannis la stâna Cotrocenilor? Îi pun aleșii o vorbă bună și-l scot din intravilanul câmpiei dâmbovițene, îl lasă la mijloc, pe „dealul” Cotrocenilor, sau îl trec la pădurea de brazi (de nemunte, dar cine îndrăznește să i-o zică?!) din curtea bufnițelor nepăsătoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*