Activistul „neo-marxist” Remus Cernea face legi împotriva BOR!

Sunt mai mult ca sigur că dacă ar fi trăit în comunism, deputatul Remus Cernea ar fi devenit un vajnic şef al organizaţiei UTC sau un activist bolşevic al PCR, un fel de ideolog, ca şi Kaganovici, Jdanov sau Leonte Răutu, ce ar fi vorbit cu mânie proletară, la al XIII-lea Congres, despre măreţele realizări ale comunismului, despre programul de ateism ştiinţific şi ar fi prezentat planul de dărâmare al bisericilor ortodoxe din Bucureştiul anilor 80? Dar Remus Cernea nu a mai avut “norocul” de a mai trăi în comunismul lui Dej, Pauker sau Stalin, ci în democraţie ca să fie făcut deputat de Victor Ponta pe listele USL şi să fie un activist promotor al culturii LGTB şi să iniţieze legi în forul legislativ doar împotriva BOR. Remus Cernea, de fapt prin propaganda neo-marxistă a multculturalismului LGTB azi, e un continuator de nădejde al partidului bolşevic împotriva religiei şi pentru cultivarea ateismului!?

Remus Cernea mergând pe ideea comunismului ştiinţific a elaborat un proiect de lege doar împotriva BOR, să nu se mai finanţeze Catedrala Mântuirii Neamului din banii publici. De ce deputatul Remus Cernea nu a extins proiectul de lege şi la celelalte culte, care ridică conform numărului de credincioşi, biserici din bani de la bugetul de stat? În România se ridică numeroase biserici romano-catolice şi greco-catolice cu finanţare de la secretariatul de stat pentru culte. Numai anul trecut vicepremierul Liviu Dragnea a dat circa un miliard de lei pentru finalizarea Catedralei Greco-Catolice din Cluj-Napoca şi bine a făcut. De ridicarea de biserici catolice sau repararea celor lutherane cu bani de la stat deputatul Remus Cernea nu se leagă pentru a nu o supăra pe Monica Macovei, liderul M10, o activistă greco-catolică agresivă, sau pe preşedintele Klaus Iohannis, comandantul suprem al serviciilor secrete! Remus Cernea cere modificarea legii privind alocarea de fonduri din bugetul de stat doar pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Articolul de lege propus de Remus Cernea este următorul: „Alineatul (2) al articolului 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 234 din 21 martie 2005, aprobată cu modificări prin Legea nr. 261/2005 şi Legea nr.376/2007, se modifică şi va avea următorul cuprins: “(2) Fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului vor fi asigurate de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, fără contribuţii din bugetele Ministerului Culturii şi Cultelor, autorităţilor administraţiei publice locale ori alte altor instituţii publice.”

Catedrala Mântuirii Neamului românesc primeşte fonduri de la stat conform algoritmului confesional, adică banii din taxele şi impozitele credincioşilor români ortodocşi, care sunt cei mai numeroşi. În majoritatea statelor europene statul finanţează bisericile. Cultele din statele UE se autofinanţează sau sunt finanţate de stat ori din “taxa pentru Biserică”, iar în multe ţări donaţiile sunt scutite de taxe, imobilele bisericii nefiind impozitate. În Franţa şi Irlanda, cultele nu primesc bani de la stat, în timp ce Austria şi Luxemburg asigură finanţare integrală. Dacă Remus Cernea ar fi un marxist autentic şi nu doar un propagandist ateu „soroşist” ar cere interzicerea finanţării de la stat a tuturor cultelor, dar el are treabă doar cu BOR. Remus Cernea e ateu până la BOR! Un activist care se laudă cu lupta împotriva discriminării, iniţiază un proiect de lege care discriminează doar Biserica Ortodoxă!

Proiectul de lege propus de Remus Cernea e doar o răfuială personală cu BOR, pentru că Biserica Naţională a rămas singura instituţie spirituală a statului român care îi reprezintă pe români, fără imixtiuni străine, restul autorităţilor statului sunt pastişe ale unor interese ale marilor puteri străine sau ale multinaţionalelor. BOR a rămas singura redută sufletească a neamului românesc în faţa neo-colonialismului bruxellez şi jecmănirii multinaţionalelor, care trebuie distrusă de activişti neo-marxişti ca Remus Cernea. Mai mult, deputatul Remus Cernea a iniţiat şi o petiţie online pe internet împotriva finanţării de la bugetul de stat doar a Catedralei Mântuirii Neamului românesc? Poate că ar trebui şi românii ortodocşi să facă o petiţie online ca să nu mai fie plătit un astfel de deputat din bani publici, care face legi împotriva bisericii majorităţii românilor şi care se bucură de îndemnizaţii parlamentare consistente din taxele şi impozitele creştinilor ortodocşi.

2 răspunsuri la “Activistul „neo-marxist” Remus Cernea face legi împotriva BOR!”

 1. Vali spune:

  http://www.gandul.info/voteaza/sondaj-sunteti-de-acord-cu-parteneriatul-civil-intre-persoane-de-acelasi-sex-13962384
  –––––––––––––
  de sondajul ăsta aţi uitat !!!???
  astă-vară erau 4% la Da şi 96% la NU…. acum e aproape egal !
  L.B.G-ii ăstia intră probabil zilnic şi votează, sau redacţia Gândul modifică cifrele?

 2. SICTIR’ MAXIM REMUS CERNEA, TE-A FACUT MATA DEFECT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*