Lacrimile îngerilor, lacrimile unei naţiuni!

30 octombrie 2015 a fost o zi sumbră… Într-o clipă a destinului, o uriaşă flacără a izbucnit din tenebrele neantului, semănând suferinţă şi moarte. Ultimele note ale unei melodii antrenante care pluteau peste o scenă şi figuri optimiste s-au stins într-un cuptor de foc, în care fiinţe neajutorate se străduiau să găsească ieşirea spre viaţă. În răcoarea de dincolo de zidurile incintei în care ploaia de foc îşi număra victimele, semeni împietriţi de durere se vor strădui din răsputeri să aducă alinare şi speranţă celor ieşiţi din iadul pământesc.

O nemărginită compasiune şi o dinamică a solidarităţii rar întâlnite într-o lume stăpânită de o evidentă apatie şi blazare, au apărut brusc după aflarea ştirilor care aminteau cu tragism vârstele tinere ale celor dispăruţi sau grav răniţi.Chiar dacă, acceptând fatalismul, se poate considera că viaţa fiecăruia atârnă de un fir de nisip, se impune ca noi, semenii trăitori lângă cei în pericol de moarte, să facem tot ce este omeneşte posibil ca acel fir să nu se rupă. Sufletele desprinse de trupuri au căpătat plutirile îngerilor spre înalturile veşniciei şi au lăsat în inimile celor care i-au îndrăgit, alături de durere, legături puternice cu o sfântă dăinuire. Lacrimile şi durerea au însoţit tragismul dispariţiei unor fiinţe dragi, dar flăcările care au purtat sufletele lor la ceruri au reaprins în inimi iubirea de oameni, IUBIRE care rămâne de-a pururi o FLACĂRĂ A VIEŢII.

Tristețea și durerea provocate de tragedia din Clubul „Colectiv” au depăsit granițele capitalei, iar din acea clipă fatidică suferința și mâhnirea s-au instalat printre sentimentele noastre zilnice. „În fața unei tragedii care a înfiorat o națiune, Romfilatelia se arată solidară față de suferința țării noastre și dorește să contribuie, prin specificul activității sale, la conștientizarea și încurajarea celor mai sincere sentimente și acte de iubire față de aproapele aflat la mare nevoie”, se arată în comunicatul Romfilatelia.

Emisiunea filatelică „Lacrimile îngerilor” a fost pisă în circulație în cadrul Bursei de contacte din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus ca un pios gest de compasiune și omagiu adus victimelor tragicului eveniment din Clubul „Colectiv”. Timbrul își îndeplinește astfel rolul de a promova și cultiva în rândul populației valorile umanitare, cum sunt solidaritatea și întrajutorarea. Campania va avea și un aspect caritabil, fondurile obținute din vânzarea tirajului filatelic urmând a fi transferate Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

Împreună să ştergem lacrimile îngerilor şi să le redăm aripile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*