Johannis și Cioloș – un tandem din „umbră”!

Băsescu recurge la modelul Putin: după zece ani la Cotroceni, ani catastrofali, de referință pentru limita cea mai de jos a prestației politice, Băsescu încearcă să se salveze și să continue jaful din fotoliul de prim-ministru. Mai viclean, mult mai viclean decât Putin, știind bine că nimeni nu-l mai vrea, încearcă să aducă la Palatul Victoria un paravan, o păpușă care să fie tot timpul sub ascultarea sa, o ascultare discretă și totală. L-a ales bine pe Dacian Cioloș. Figură blândă, de băiat cumsecade, incapabil să clocească vreun plan infernal, diabolic… Și chiar nu-l văd în stare să imagineze vreo inginerie politică, vreo diversiune de genul răpirii ziariștilor sau al anulării referendumului. Se vede de la o poștă că Cioloș e lăsat de la Dumnezeu să fie un executant cuminte și tenace… De ce oare nu și-a căutat un patron mai de ispravă?!

Nu! Cioloș nu este primul ministru desemnat de Johannis! Nici măcar de Baroso nu a fost desemnat. Ci locul unde s-a clocit ideea cu Cioloș prim ministru este chelia, sau, mai exact spus, sub chelia lui Băsescu. Mai departe, că propunerea a fost făcută, aproape ultimativ, de Baroso, lăsând impresia că ar fi din partea Uniunii Europene, asta-i manevra lui Băsescu. Dumnezeu știe cât l-o fi costat pe Băsescu ca Baroso să-i anuleze, cu ajutorul trădător al lui Crin Antonescu, rezultatul referendumului ultim. O fi plătit din nou, ca să fie propus Cioloș prim ministru?! Mai mult ca sigur, căci are de unde pentru încă șapte candidaturi la preșidenție! Unde, adică la Cotroceni, tot Băsescu a rămas decident, prin omul său de paie Johannis. Dacă propunerea Neamțului este validată, numitul Traian Băsescu se va afla într-o poziție de forță și putere pe care nu a mai avut-o niciodată, nici când a fost președinte ales!

Johannis și Cioloș! Iată tandemul prin care Băsescu, din umbră, va fi mai puternic ca oricând în cei zece ani de preșidenție!

Oare să nu-și dea seama parlamentarii noștri care este miza votului de investitură? Oare parlamentarii din UNPR nu-și dau seama că Oprea, demisionar rușinos din toate funcțiile din stat, nu are ce să mai caute și în fruntea partidului?! Cum mai suportă parlamentarii UNPR ca un derbedeu ca Oprea să le mai dicteze cum să voteze?!…

La ei stă decizia din Parlament! Nu s-au făcut destul de rușine cu un președinte dezonorant ca nimeni altul?! Dacă vor face pe voia Johannului, parlamentarii UNPR pot fi siguri că și-au semnat demisia cea mai rușinoasă din viața politică! Căci votul lor în favoarea lui Cioloș este un vot pentru Băsescu, pentru ca Băsescu să fie apărat de rigorile legii, ale justiției! Să nu mai ajungă să dea socoteală de crimele și imensele delapidări din banul public făcute de-a lungul unui sfert de veac de carieră politică falimentară pentru Țară, dar nu și pentru Băsescu și acoliții săi!

Va accepta „strada” această cacealma, numită Cioloș? Va pricepe strada că prin Cioloș îl pun de fapt pe Băsescu prim ministru tehnocrat în locul lui Ponta? Așa cum, în mare măsură, prin alegerea lui Johannis, Băsescu a mai rămas încă cinci ani la Cotroceni?!

Diaspora a fost și ea păcălită în 2014, noiembrie, mîine-poimâine se împlinește anul… Pot fi invocate niște circumstanțe care să explice orbirea românilor din străinătate!… Au avut de ales între două rele…

Dar acum, dacă acceptă investitura lui Cioloș ca prim ministru, nu-și dau seama că acceptă instalarea confortabilă a lui Băsescu și în fruntea executivului? Nu pricep românașii noștri că în felul acesta de alegerile de la anul nu se va ocupa Cioloș, ci vulpea de Băsescu?! Secondat de alde Blaga și întreg PDL-ul?!…

*

Firește, nu exclud și varianta eroică, spectaculoasă: Cioloș să se dezică de mentorii și manipulatorii săi, mai ales că nu are cazier penal, nu este șantajabil cu pușcăria, precum Johannis și Băsescu. Odată ajuns prim ministru, domnul Dacian Cioloș ar putea să înțeleagă că acum este momentul să ne arate ce poate și cine este de fapt! Momentul să se rupă de cei care așteaptă de la el cârdășie și integrare deplină în sistemul mafiot, în caracatița care i-a fabricat pe cei doi stâlpi ai dezastrului național. Nu exclud ca Domnul Cioloș să-i lase cu ochii în soare pe cei care-și pun nădejdea în complicitatea sa viitoare la ruinarea României! Să vedem cu ce echipă ministerială va veni! Are de unde alege un prim eșalon de români curați, pricepuți, bine intenționați, cu care să pună capăt dictaturii golanilor și criminalilor!…

N-am niciun indiciu care să-mi sugereze un asemenea scenariu utopic, absurd de optimist! Am numai impresia că, totuși, domnul Cioloș nu vine din aceeași lume cu Johannis și Băsescu, că nu împărtășește cu cei doi „valorile” care i-au propulsat pe cei doi acolo unde nu le era nicicum locul!

Doamne, ajută! Ajută-i, Doamne, domnului Cioloș să se rupă de ticăloșii care sunt vital interesați de prezența sa în fruntea Guvernului! Dă-i gândul cel bun și ajută-l să se înconjoare de români cărora le pasă de soarta Țării, care nu au făcut pactul cu Diavolul și nici nu l-ar putea face vreodată!

One Response to Johannis și Cioloș – un tandem din „umbră”!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *