Dar „de ce a fost nevoie să moară”?

Când 35 de mii de oameni se aflau pe străzile Bucureştiului, manifestând împotriva guvernulu şi a corupţiei generalizate („corupţia ucide!”), şi alţi zeci de mii manifestau în toată ţara şi în diaspora, preşedinetele Klaus Johannis spunea de la tribuna Cotrocenilor: „A fost nevoie să moară oameni ca să demisioneze guvernul”. Ar fi trebuit să spună „ca să ne dăm demisia”, fiindcă şi el trebuie să şi-o dea, dacă a ajuns să spună o asemenea enormitate! Păi, domnule Johannis, trebuiau să moară oameni ca dvs. să deschideţi gura, să vă bucuraţi de acest sesam politic? Dar ce-aţi făcut să NU moară oameni? Aţi aşteptat să moară ca să cadă guvernul? Ce-aţi făcut să evitaţi o asemena tragedie? Care sunt legile care ar fi oprit tragedia, nu sunt aceleaşi legi care au favorizat corupţia, starea actuală de criză a României? Sau sunteţi părtaş la ea, face parte din strategia „paşilor bine făcuţi”?

Ce-aţi făcut ca să NU iesă oamenii în stradă? Ce-aţi făcut să schimbaţi guvernul prin luptă politică? Politica este o luptă, nu? Cum aţi luptat dvs. până acum de când v-au ales oamenii, o mică parte dintre alegători? Aţi arătat cu mâna spre camerele de luat vederi şi aţi spus că voi m-aţi ales! („Voi aţi decis ca eu să stau aici”). Unii v-au ales. Majoritatea nu v-au ales. Milioane de alegători nici nu au fost la vot. De ce? Fiincă au văzut în dvs. un Papă lapte, un Gâgă al politicii, de care nu avea nevoie ţara. Dvs aţi uitat că votul din 16 nov. 2014 nu a fost un vot pentru, ci împotriva, adică nu a fost un vot pentru dvs, ci împotriva lui Ponta, împotriva corupţiei generalizate, împotriva structurilor comuniste care guvernează ţara! V-a ales lumea pe dvs, ca în vorba între două rele, dar şi dvs. sunteţi un rău, nu v-au ales să spuneţi „ca eu să stau aici”! Ce vreţi dovadă mai mare decât faptul că timp de un an de zile aţi stat, nu aţi făcut nimic, decât v-aţi plimbat cu consoarta unde nici dracu’ n-a visat, că aţi aşteptat să moară oameni ca să deschideţi gura?

Păi nu v-au ales ca să luptaţi, să faceţi acel „lucru bine făcut”? Care este lucrul bine făcut care a ieşit din mintea sau braţele dvs? Aşteptarea? Tăcerea? Aţi condus ţara de parcă aţi fi trăit într-o ţară fără probleme, de parcă aţi fi fost împărat sau rege, nu preşedintele unei republici bananiere, cu mari şi grave probleme! Leul atacă prada, iar hienele vin şi iau de-a gata! Păi când v-au ales oamenii, problema ţării era aceeaşi ca acum, guvernul corupt, structurile anchiloztate ale statului! Nu aţi făcut nimic împotriva lor, dimpotrivă, aţi încurajat prin lipsa dvs de personalitate, de acţiune, tocmai haosul, hoţia, corupţia, care au dus la tragedia din 30 octombrie 2015, care a generat o nouă revoluţie, mişcarea din stradă, iar strada a dus la căderea guvernului!

Aţi apărut ca o marionetă. Ca un figurant. Ca regele devenit mumie la Palatul Elisabeta. Şi ce veţi face cu aceeaşi politică a aşteptării? Aşteptaţi ca să se mişte măgăoaia, sistemul anchilozat al legilor aşa zis democratice, să funcţioneze un parlament super gonflat şi sofisticat, să vedem iar circul parlamentar cu algoritmul, să intrăm iar într-o înfundătură, care va duce la o nouă revoltă peste un an sau mai repede, la ieşirea în stradă a mii de români, ca să mai facem un pas mic, ca dvs. să faceţi un pas mare, adică să vă mai scrieţi o carte despre gogomănia lucrului bine aranjat!? Să vă fie ruşine!

România este o ţară condusă de stradă. Strada salvează România. Gheorghe Zamfir a lansat în 1990 sloganul „Monarhia salvează România”, gândindu-se că o ţară fără rege este o ţară fără Dumnezeu, fără patria din cer. Dovadă că Dumnezeu a lipsit în aceste zile. Biserica a dovedit şi ea că e ca o panteră care pândeşte victima. Evident, crimele sunt opera Satanei, adică a omului, nu a lui Dumnezeu. Dumnezeu nu trebuie amestecat în această realitate. Iar istoria nu mai poate fi dată înapoi. Doar dacă facem din nai rege. Ceea ce este o utopie. Sigur, românii au dovedit că sunt tari la utopii şi se conduc adesea după ele. Realitatea însă e cu totul alta.

Românii au dovedit că au resurse nebănuite de energie, dar cu tot efortul lor, măgăoaia îşi va intra iar în pâine, adică în regimul de nesimţire şi corupţie generalizată. Ca să se facă dreptate, ca să funcţioneze ţara, e nevoie de o curăţenie generală, să dispară toţi parlamentarii aşa-zişi aleşi, prin şpagă şi măsluiri, să dispară această falsă democraţie, care nu este altceva decât o democratură.

Instaurarea democraţiei cu oameni corupţi şi incapabili este un blestem, este mai rea decât dictatura! Ponta a dus la o gonflare inadmisibilă a aparatului funcţionăresc politic. Cine ar fi crezut că un tânăr politician poate fi atât de corupt, plagiator şi ofiţer sub acoperire din start? Noi arătăm de ani de zile că structurile comuniste macină România, că soluţii nu există decât printr-o minune, să dispară toată clasa politică actuală, pe care nimeni nu o mai suportă. Dar e posibil, când un anume Dragnea a şi spus că urmează să se respecte “legile democratice”, adică să se aplice ce s-a mai aplicat până acum şi s-a văzut cât de prost merg lucrurile? Dacă se aplică ce s-a mai aplicat, ajungem la un alt guvern de tip Ponta, la o altă nomenclatură care pompează aceeaşi măgăoaie. Căderea guvernului actual nu rezolvă nimic. Nu creează automat o opoziţie politică puternică, vie, curată, transparentă. Fiindcă impostorii sunt aceeaşi şi într-o tabără şi în alta. Noii pripăşiţi vor face ceva, vor da cu praf  în ochi la populaţie, vor face controale pe la cluburi… dar nu cluburile sunt problema ţării! A apărut ţapul ispăşitor, clubul! Ce se mai bucură hoţii, care acţionează acum liberi în sectoarele grave ale ţării, fiindcă această realitate cu cluburile este o diversiune, care îi acoperă!

Soluţia este o dispariţie totală a clasei politice actuale şi înlocuirea ei cu oameni aleşi dintre manifestanţi, manifestanţi de valoare, cum s-a văzut, unul şi unul, din generaţia internetului, a facebook-ului, a reţelelor de socializare, care i-a scos pe oameni în stradă. Câţi parlamentari există? 588. Primii 588 de oameni care au donat sânge pentru salvarea răniţilor din spitale, în tragedia de la Colectiv, să fie numiţi în locul parlamentarilor actuali. Nu mă îndoiesc că ei vor fi de o mie de ori ai buni, mai capabili, mai români decât actualii parlamentari. Altfel, alte lighioane vor profita de tragedia din 30 oct. Actualii parlamentari şi lipsa de opoziţie reală, în frunte cu fantoma Johannis, au dus la tragedia din 30 oct., la ieşirea oamenilor în stradă, care au impus această cădere a guvernului, la un moment de aerisire. România actuală este ca în fumul din Clubul Colectiv, care a asfixiat oamenii. Românii sunt asfixiaţi de Clanul Colectiv al grofilor puterii, de structurile anchilozate ale statului. Şi vine din când în când câte un sacrificiu uman, câte o aerisire. Dar Marea Aerisire, pe care o visau revoluţionarii din decembrie 1989, când va veni?

Se va petrece o asemenea minune? Mă îndoiesc. S-a văzut cât de bine este înfiptă în măgăoaia ei clasa politică. Vânzoleala trece, ei vor continua să nu plece. Ar trebui ca şi strada să-şi continue revolta. Ar trebuie să se facă un guvern al străzii, să fie condusă ţara de pe stradă, ceea ce este o aberaţie, fiindcă vine frigul, vin îngheţurile, trece şi dl. Johannis cu prima doamnă şi escorta, şi strada trebuie eliberată, vine şi poliţia, vin şi jandarmii, care îi apără pe nesimţiţi şi corupţi, aşa că România democraturii este o ţară fără patrie, o ţară pe veci condamnată la ruşine!

4 răspunsuri la “Dar „de ce a fost nevoie să moară”?”

  1. Daca…

    1) Clarificam rolul (constitutional al) presedintelui; iar pentru asta citez din constitutie:
    ARTICOLUL 80
    (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
    (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

    2) Intelegem puterea politica ca fiind capacitatea non-violenta de a schimba ceva in viata unei natiuni (sau a unei cetati, daca ar fi sa ne gandim la greci).

    3) Intelegem politica fiind ansamblul metodelor non-violente de preluarea a puterii politice.

    Atunci…

    Intrebarile din articol nu se sustin.

    Presedintele tarii nu face politica, nu are nici rol legislativ, nici executiv. El are functia de mediere si reprezentare si nu se are voie sa se amestece in jocul politic. El trebuie sa asigure dialogul intre Social si Politic (intre Stat si Societate); el este reprezentantul direct al poporului, dar NU si cel suprem; cel suprem (si constitutional) este Parlamentul. Atat. Si, da, presedintele trebuie sa se plimbe pe afara si sa stranga mainile altor presedinti, monarhi, etc… Asta e fisa postului.

    Cine l-a ales pe Johannis avand altceva in minte (respectiv modelul basescian) a facut o mare greseala, mai mare daca si-a dat de fapt votul impotriva lui Ponta. Ca sa nu mai adaug ca insusi Johannis a starnit fascinatia erotica a poporului fata de dictatura cerand „guvernul sau” ca un mic hitleras impotent ce este. Daca nu ar fi avut un sprijin extern, nimeni nu il lua in seama in tara noastra.

    Cat despre replica „de ce a fost nevoie să moară?”, am retinut si eu aceasta iesire a lui Oha-nis si m-a intristat pana la scarba… De parca acei oameni s-au jerfit pentru caderea guvernului, de parca in club, s-ar fi scandat pe acorduri rock impotriva Guvernului (si a PSD-ului in general), iar focul ar fi fost trimis de un guvern satanist. De parca exista o legatura determinista clara si criminala intre cele doua evenimente. Iata exemplul perfect al modului in care se poate confisca politic o miscare sociala (justificata) insa besmetica si emotionala. Iata cum cineva – cu nume de german – se urma fara rusine pe cadavre.

    Cristian Vasiliu

    • Dumitru spune:

      Pentru C. Vasiliu: Poate așa ar fi, dar ai citat din Constituție tocmai un rol important al președintelui: „funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”. Atenție, precum și „între stat şi societate”. Așa că întrebările din articol se susțin, totuși…

  2. ionel spune:

    O analiza pertinenta de bun simt.Din pacate…Asta plaga,ast gunoi ,a ajuns a fi stapana si pe tara si pe noi,…..iar cu neamtul nost in frunte,vom avea victorii multe,fi-le-ar numele in veci blestemat.

  3. Hiperboreus spune:

    „Dacă se aplică ce s-a mai aplicat, ajungem la un alt guvern de tip Ponta’ – NU, VA DUCE LA UN GUVERN DE TIP BOC-MRU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*