† DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române: „Cuvânt părintesc şi prietenesc pentru tineri”

Dragi tineri,

În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru familiile îndoliate care îşi plâng pe cei dragi ai lor, şi pentru cei răniți care se află în spitale, dar şi în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere şi de prețuire, de pace şi binecuvântare. Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite.

Înțelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultați şi încurajați în aspirațiile lor. Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate. Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale şi social-filantropice.

Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor. Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societății româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate.

† DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Un răspuns la “† DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române: „Cuvânt părintesc şi prietenesc pentru tineri””

 1. FRAŢI ROMÂNI,

  Aceată declaraţie de încurajare şi compasiune din partea Patriarhului, nu vine de la suflet, se vede clar că o face de frică, ca nu cumva manifestanţii să meargă la Patriarhie şi să-i ceară şi d-lui demisia.

  Dacă avea puţină credinţă, iubire şi respect faţă de semenii noştrii, personal ar fi venit la „CLUBUL COLECTIV” şi ar fi făcut o slujba, atât pentru cei decedaţi, cât şi pentru cei care se lupta între viaţă şi moarte prin spitale.

  D-le Patriarh, dvs nu reprezentaţi cu cinste Biserica Ortodoxă Română!

  Avem dovezi că sunteţi MASON, dar, nici pe MASONI nu îi reprezentaţi cu cinste, deoarece, principiile fundamentale ale FRANCMASONERIEI sunt următoarele:

  FRATERNITATEA, CREDINŢA, DREPTATEA, ADEVĂRUL ŞI IUBIREA DE OAMENI! DVS NU AVEŢI NIMIC DIN ACESTE PRINCIPII.

  – Prin atitudinea dvs aţi pierdut cel puţin jumătate din enoriaşii care veneau în fiecare duminică la biserica. Acum, poporul nu mai are încredere nici în dvs şi nici în Biserica Ortodoxă din România.

  Prietenia dvs cu Ponta, „cel care a fost cancerul politicii din România” ne-a dezamăgit, poate vreţi să fiţi sincer şi să ne spuneţi pe ce s-a bazat această prietenie d-le Patriarh? Noi credem că s-a bazat pe nişte avantaje pecuniare şi avem şi dovezi în acest sens!

  Domnule Patriarh, noi, emigranţii, avem suflete mari pentru că ne purtăm ţara în suflet şi asistăm neputincioşi la nişte gunoaie de parlamentari, care îşi bat joc de fraţii noştrii, prin minciună, sfidare, hoţie şi dispreţ. Nu vrem să credem că şi d-voastra ati intrat în politică alături de aceşti neisprăviţi, pentru a va da bani ca să faceţi „Catedrala Neamului.”

  Noi, slujitori cinstiti ai domnului nostru IIsus Hristos, vă iertăm pentru atitudinea necorespunzătoare pe care aţi avut-o faţă de tragedia de la „CLUB COLECTIV” şi vă rugăm să-l slujiţi si dvs cu cinste pe Dumnezeu, nu pe „SATAN ÎMPĂRAT!”

  Vă mai rugăm să lăsaţi cersala şi birurile pe care le-aţi pus pe enoriaşi!

  Vă mulţumesc,
  Iulică TENEA/ Australia

  https://www.ziarulnatiunea.ro/2015/11/05/cuvant-parintesc-si-prietenesc-pentru-tineri/#respond

Lasă un răspuns