Generalul de leac şi amnistia lui Teodorovici!

Ce, atîta tura-vura? Ce, atîtea, teze şi ipoteze? În cazul lui Oprea, apa de ploaie e limpede: România nu putea fi ţara tuturor posibilităţilor dacă nu era protejată de cele peste 1500 de „misiuni de urgenţă”, numai în Bucureşti, cînd Gheneralul a umblat alandala cu coloana oficială, călare pe armăsari cu girofaruri. Cum dom’ gheneral Oprea are în mînecă un partid plămădit din renegaţi, refugiaţi şi migranţi, de mare leac în contextul actualei guvernări, nu e greu de ghicit cine a iohănit direcţia groapă, înainte, marş! Adică, cum? Numai lui Băsescu şi lui Iohannis să le moară sponsorul campaniei prezidenţiale spînzurat? Vă mai amintiţi de afaceristul Cristian-Gheorghe Pavel, directorul adjunct al societăţii de transport public din Sibiu, care l-a sponsorizat pe Klaus Iohannis cu 1,5 milioane de euro în campania prezidenţială, după care, nefericitul, a fost găsit spînzurat în locuinţa mamei sale. Soţia acestuia era consilier la primăria din Sibiu, pe cînd Iohannis păstorea Hermannstadtul. Detalii despre caz, în editorialul „Morţi suspecte ale sfertului de veac politic românesc”. Ei, de acolo, din gura de canal, unde a fost sacrificat poliţistul pe motocicletă, atît Oprea cît şi U.N.P.R., bine intubaţi şi reanimaţi, vor supravieţui. Adică ştiţi cum vine: Dom General, să trăiţi, că ne trebuiţi aşa, obtuz la minte, cu îngîmfarea, ignoranţa şi închisul acela repetat din ochi, cu modul ridicol şi agramat în care vă exprimaţi!

Și dacă duduia Gorghiu nu l-ar incita tot timpul pe Iohannis, bietul preşedinte, în „muţenia” lui, n-ar mai cere demisia nici lui Ponta nici lui Oprea! Ar trăi liniştit în habitaţie viageră cu premierul cercetat penal, în ideea că şi lui, preşedintelui, îi va veni rîndul la judecată, după încheierea mandatului, începînd cu incompatibilitatea din timpul primariatului şi terminînd cu cele ştiute şi neştiute! De bine de rău, Guvernul Ponta a mai mişcat cîte ceva pentru cetăţeni. Ce e drept, e drept! N-am culoare politică, însă trebuie să consemnez faptele bune şi mai abitir, pe cele rele. Boc şi Băsescu au luat cu nemiluita din salariile şi pensiile românilor, Guvernul Ponta a dat medicilor şi profesorilor, a mai dezumflat puţin gogoaşa taxelor şi impozitelor, i-a somat pe escrocii de la CEZ şi ENEL să pună capăt furtului din buzunarul populaţiei, altfel îi paşte amenzi uriaşe, a mai ieftinit apa, a mai cosmetizat Noul cod fiscal prin părţile gogonate şi chiar cu F.M.I.-ul a avut contraziceri.

Dar să vedem ce face ministrul Finanţelor? De mînă cu visteria naţională, a început să facă patinaj artistic pe gheaţă artificială. De unde atîta pasiune pentru artă? Păi, să vedem! Există sute de politicieni care au firme şi datorii enorme la stat, iar Teodorovici vine cu un gen de pomană a porcului, care să le facă deratizarea, dezinsecţia şi dezinfecţia datoriilor, avînd în vedere că 2016 e an electoral. Ministrul finanţelor promite amnistie fiscală pentru firmele datornice şi, zice acesta, „amnistie fiscală pentru românii datori la stat”. Sună pompos şi promiţător, dar nu-i decît un „furculision, lingurision” a la Coana Chiriţa! Facilitatea fiscală se referă la plătitorii de taxe, persoane fizice şi juridice (firme) care datorează dobînzi şi penalităţi de întîrziere doar pentru taxe şi impozite neachitate. Dacă pînă în martie 2016 îşi vor plăti restanţele, vor scăpa de dobînzi şi penalităţi. Atît. Deci, dragă române, amnistia e de fapt numai o scutire de penalităţi, şi doar în cazul în care îţi plăteşti restanţele pînă la data sus menţionată!

Amnistie fiscală a făcut premierul ungar Orban cu cetăţenii săi, anulîndu-le datoriile către bănci. Ca să nu mai vorbim de şutul administrat F.M.I.-ului, pe care la trimis la cules căpşuni, în Spania. Amnistie fiscală, după cum relatează C.N.B.C., a făcut Guvernul Croaţiei, care a anulat datoriile de pînă la 35.000 de kuna (5.146 dolari), acumulate de persoanele cu venituri de pînă la 1.250 kuna pe lună (184 dolari) – decizie fără precedent, menită să susţină economia prin stimularea consumului intern. Programul croat a inclus datoriile cetăţenilor către bănci, companii energetice, către alţi furnizori de credite şi operatori de telecomunicaţii. Premierul Zoran Milanovič a declarat că niciun alt guvern nu a mai luat o astfel de măsură de care vor beneficia circa 60.000 de persoane, dintr-o populaţie de 4,4 milioane. Aţi auzit, domnilor Viorel şi Mugurel? În România, haitele bancare, păstorite de guvernatorul nemişcat ca un sfinx de un sfert de veac de pe fotoliul B.N.R., haitele politice, judecătoreşti şi administrative, se joaca de-a baba-oarba cu banii publici, cu cei ai cetăţenilor, rostogolind cetăţeanul român în hăţişul unor exploatări financiare fără precedent.

Cît priveşte datoriile firmelor vizate de Ministrul Finanţelor, vă asigur că plăcintăria lui nea’ Stan şi covrigăria lui nea’ Gheorghe, n-au datorii la Fisc. Marii datornici sînt tot din rîndul clientelei politice şi clasei politice. Pentru ei face Teodorovici pomana, nu pentru bietul român, care are un S.R.L. de pus placheuri la bocanci sau o dugheană de încărcat brichete. Tovarăşi politicieni de la Bucureşti, impertinenţa voastră „valorează” mai mult decît o estimaţi! Impertinenţa voastră este de cea mai bună calitate! Doar pentru că sînteţi impertinenţi aţi rezistat un sfert de veac în clanul marilor jafuri! Ce bine mai putem aştepta la de la voi, vînzătorii de Neam şi Ţară, care, printre atîtea alte legi şi ordonanţe bine ticluite, ce vă permit să baletaţi printre mormanele de bani sub umbrela justiţiei, aţi votat odioasa lege care scoate din circulaţie costumul popular tradiţional romînesc, „numindu-i legionari pe cei care-l îmbracă”! „Obraz de pengea, Coane Fănică!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*