Votul prin corespondenţă va scoate, în sfârşit, UDMR din parlament şi istorie!

În timp ce sergenţii majori şi acoperiţii serviciilor din presa mainstream, care scriu la comanda Cotroceniului, sunt preocupaţi să-l doboare pe generalul „izmene” Gabriel Oprea, drept pedeapsă că nu a executat ordinele lui Klaus Iohannis de a îl da jos pe Victor Ponta şi a face „guvernul meu”, pe plan politic zilele acestera se întâmplă un fapt istoric de o însemnătate crucială, ignorat de opinia publică: adoptarea în Senat a proiectului de lege a votului prin corespondenţă. Adoptarea votului prin corespondenţă are două valenţe majore pentru români. În primul rând, cei patru milioane de români din Diaspora îşi pot exercita votul constituţional şi a-şi alege reprezentanţii în Parlament.

Votul prin corepondenţă va fi aplicat, din păcate, doar pentru alegerile parlamentare aşa cum a decis Comisia de cod electoral, la propunerea PSD, stabilind şi eliminarea posibilităţii înscrierii online în Registrul electoral pentru exercitarea votului prin corespondenţă. Proiectul de lege adoptat de Senat stabilea că votul prin corespondenţă se aplica şi pentru alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, dar reprezetanţii PSD au propus ca acest vot să fie doar pentru alegerile parlamentare, în timp ce UDMR dorea ca acest tip de vot să fie vlabil doar pentru scrutinul prezidenţial. Preşedintele Comisiei Gabriel Vlase (PSD) a propus ca votul prin corepondenţă să fie aplicat doar pentru parlamentare, pe motiv că până la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare mai este timp. Păcat! Legea votului prin corespondenţă trebuia să fie adoptată pentru toate tipurile de alegeri: parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale pentru ca, în sfîrşit, toţi românii din Diaspora să poată să-şi exprime dreptul de vot democratic.

A doua valenţă majoră a votului prin corespondenţă îl reprezintă posibilitatea eliminării prin vot democratic a UDMR din Parlamentul României, după 25 de ani de şantaje şi manipulări politice în favoarea separatismului maghiar din Ardeal. Votul prin corespondenţă va inaugura politica electorală care nu va mai ţine cont de existenţa unui patid etnic şi segregaţionist, de tipul UDMR. Liderii UDMR şi-au dat imediat seama de pericolul letal pe care îl reprezintă votul prin corespondenţă, şi Diaspora în general, pentru interesele politice şi etnice ale maghiarismului. Kelemen Hunor a făcut apel la Călin Popescu Tăriceanu, omul „înstrăinării”, prin unealta soroşistă MRU, a moştenirii Gojdu către Budapesta, pentru a sabota votul prin corespondenţă sau să se aplice doar la alegerile prezidenţiale, lucru care nu-i deranjează, că doar românii au ales un sas lutheran în fruntea ţării. Călin Popescu Tăriceanu a făcut până acum jocurile politice ale UDMR pentru a sabota votul prin corespondenţă.

Sper ca societatea civilă să facă presiuni pentru ca dreptul constituţional de vot al românilor din Diaspora să fie promovat şi respectat. Dacă Camera Deputaţilor va adopta varianta actuală a votului prin corespondenţă, chiar şi doar la parlamentare, putem vorbi din 2016 că UDMR va deveni istorie în politica parlamentară a României, o istorie întunecată cu instigări extremiste şi etniciste, nedemne de Europa civilizată. Dacă se face un calcul logic, la alegerile parlamentare de anul viitor, UDMR nu mai are cum să prindă pragul electoral. Populaţia maghiară din România are un procent de nouă la sută, dar nu toată etnia merge să voteze în ziua votului. Deci procentul scade la circa șapte la sută din intenţia de vot. La aceasta mai adăugăm şi faptul că avem şi alte partide maghiare, care fragmentează votul etnic, mă refer în primul rând la PPMT. Deci procentul etnic scade la pragul electoral de cinci la sută. Iar dacă Diaspora celor patru milioane de români se mobilizează în duminica votului, favorizată de votul prin corespondenţă, creşte procentajul partidelor româneşti, iar cel al UDMR va scădea la circa doi la sută din voturile exprimate.

Astfel, UDMR va rămâne în afara parlamentului şi în afara istoriei democratice a României, fapt ce va aduce pacea, liniştea politică şi armonia în Ardeal, fără tensiunile etnice artificiale create de liderii maghiari, subvenţionaţi de Budapesta şi de nostalgicii bolnavi ai Trianonului din Ungaria. Nem!Nem! Soha! Nu se va mai auzi pe bulevardele marilor oraşe transilvănene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*