„Amintiri din vacanțe”

Expoziția organizată de Galeria de Artă ELITE PROF ART reunește pe simezele Centrului de Conferințe al Hotelului CROWNE PLAZA lucrările unui grup de artiști vizuali proveniți din generații diferite, având genuri diferite de abordare a subiectului, dar reușind totuși să intre într-un remarcabil dialog artistic.

Prezentul eveniment, prin tematica pusă în fața artiștilor,  crează coordonatele asupra cărora fiecare încearcă să decanteze în lumea proprie ideile ce apar pe marginea subiectului.

Coordonata esențială este atmosfera de vacanță pe care fiecare a cunoscut-o și a apreciat-o într-un mod personal  și,  totodată, colectiv. Sunt două moduri de interpretare, primul ținând de structura sufletească și culturală a fiecărui individ în parte, cea de-a doua  avându-și izvoarele în modul  în care fiecare individ participă la existența și formarea colectivității.

Prima coordonată, personală, reprezintă un principiu compozițional de reprezentare a ceea ce se vede prin prisma experienței dobandite de fiecare artist, uneori chiar indiferent de timpul mai lung sau mai scurt petrecut în fața șevaletului.

Cea de-a doua coordonată, colectivă, are la bază interacțiunea dintre artist și mediul înconjurător, dintre artist și cei în mijlocul cărora crează.

Astfel, putem spune că fiecare artist aduce prin lucrările sale o notă de individualitate incontestabilă dar aproape întotdeauna influențată de cei cu care acesta interacționează.

Lucrările expuse și cuprinse în prezentul album sunt o dovadă a interacțiunii dintre coordonata personală și influența colectivă asupra fiecărui artist.

Națiunea este partener media al expoziției.

Galeria de Arta ELITE PROF ART

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*