Scrisoare către Ion Iliescu…

După 26 de ani de la momentul când ați ajuns în fruntea României, țara arată așa cum arată! Ați fost vreme de 10-11 ani în funcția supremă de decizie, iar partidul dumneavoastră a guvernat vreme de aproape 15 ani!… Cu toate acestea eu cred, ba chiar știu, că nu ați avut un control personal asupra tuturor celor petrecute sub autoritatea dumneavoastră. A fost o autoritate aparentă, în foarte multe cazuri. Sunteți departe de a fi vinovat de tot dezastrul post-decembrist! Sau singurul vinovat!…

Știu că dumneavoastră nu ați agreat și nu ați dispus distrugerea industriei și agriculturii românești! Ruinarea României s-a făcut însă și prin oameni de încredere ai dumneavoastră, care v-au fost foarte apropiați, în frunte cu cei doi prim-miniștri Petre Roman și Adrian Năstase. Le-ați dat girul dumneavoastră cu prea mare ușurință, așa cum de sprijinul dumneavoastră s-au bucurat și alți politicieni care v-au făcut de rîs, înfundând pușcăria sau așteptându-și rândul la porțile DNA! Sunt prea mulți ca să-i amintesc pe toți, dar măcar pe doi din fruntea listei o să-i pomenesc: Traian Băsescu și Sorin Oprescu…

Cum bine știți, economia românească, atâta câtă mai există, este majoritar în mâna străinilor, a așa zișilor investitori străini, care taie și spânzură, în cel mai discreționar stil cu putință! Și nu în interesul „economiei românești”, al României. O fac pe mâna unor complici din clasa politică atunci când nu au încotro și nu se descurcă prin mecanismele liberei concurențe! Adică o fac prin coruperea liderilor politici, de la președinți și prim miniștri în jos. Mecanismul este acum foarte bine cunoscut!

Așa au fost înstrăinate Combinatul siderurugic de la Galați și alte obiective economice. Iar cele mai multe au fost distruse, peste 1500 de unități economice au dispărut complet, iar ce produceau acestea odinioară acum importăm!

Întâmplarea face să cunosc câteva momente în care ați încercat, ca președinte al României, să vă opuneți acestui „trend” criminal. Din păcate, constituțonal, funcția de președinte al României nu vă oferea suficiente pârghii pentru a stăvili dezastrul! Ceea ce nu vă absolvă de răspundere pentru cele petrecute, dar vă acordă circumstanțe atenuante imposibil de ignorat. La nevoie, pot da exemple și aduce dovezi, utile celor care vă contestă fără discernămînt.

Ați ajuns la conducerea României în decembrie 1989 și ați devenit președinte al României în mai 1990, având în jurul dumneavoastră o echipă de tineri „revoluționari” care păreau să nu iasă din cuvîntul dumneavoastră. Își datorau integral cariera participării la pregătirea „evenimentelor” din decembrie sau sprijinului acordat FSN-ului. Pe mulți i-am cunoscut personal sau indirect, dar destul de bine, ca să mă minunez de multe ori că ați tolerat în preajma dumneavoastră indivizi atât de precari, prin incompetență, și de dubioși sub aspect moral.

De aceea, cum spuneam, când de-a lungul anilor pe mulți dintre acești servi obedienți ai dumneavoastră i-am văzut încolțiți de justiție, nu m-am mirat! Nici nu m-am bucurat, dar nu m-am putut împiedica să nu văd în eșecul lor, în drama lor, și vinovăția dumenavoastră! Cum de le-ați permis?! Cum de i-ați lăsat nesupravegheați, să-și facă de cap?!… Făcând astfel un rău imens atât țării, cât și persoanei lor, netrebnice!

Vă scriu sub impresia unor dezvăluiri ce mi s-au făcut azi, în urmă cu câteva ore, cu titlu particular și cu totul întâmplător, despre unul dintre tinerii care, în 1990, făceau scut și sluș în jurul dumneavoastră, în căutarea unei cariere politice și profesionale. Nu-i grav să aspiri la o carieră, totul este ca ea să nu depășească prea mult nivelul de competență profesională, așa cum s-a întâmplat de cele mai multe ori cu cei care v-au fost alături. În frunte, din nou, cu cei doi prim-miniștri pomeniți mai sus!… Prea multă incompetență ați toleat în imediata dumneavoastră apropiere, domnule Iliescu!

De data aceasta este vorba de domnul Mișu Negrițoiu!… Aproape că și uitasem de existența sa, de acuzele care i s-au adus când și când în mass media sau în bârfa politică curentă!… Cât am avut ocazia să-l evaluez la diferite ocazii când s-a manifestat public, l-am catologat „ușor peste” nivelul mediocrității acceptabile. Spre norocul său, prea des n-a ieșit în public!… Sau poate că nu este vorba de noroc, ci de bun simț, de instinct… Ce-i al lui e al lui!… A știut să stea în banca sa cât mai neobservat, neștiut de toată lumea! De data aceasta nu este vorba de bârfa noastră dâmbovițeană și îndătinată, ci este vorba de informații care au ajuns la mine din direcția opusă, adică din lumea investitorilor străini, pe care o cunosc prea puțin, dar, iată, întâmplarea a întredeschis o ușă care trebuia să rămână închisă pentru unul ca mine și așa am aflat că se pregătește încă o lovitură în plexul României, în beneficiul acelorași „investitori” străini. De data aceasta pe mâna acestui domn Mișu Negrițoiu, omul dumneavoastră!…

Domnule Iliescu, aveți obligații de răspundere în fața Țării pentru toți indivizii din „echipa” dumneavoastră pe care i-ați făcut oameni, iar ei s-au purtat ca ne-oamenii, ruinând Țara! Sunteți vinovat și pentru Mișu Negrițoiu. Mai devreme sau mai târziu, ce am aflat eu va afla și DNA! Și va ajunge să dea și Mișu Negrițoiu socoteala pentru faptele sale, în speță pentru abuzurile și ilegalitățile prin care încearcă să elimine una din ultimele mari firme românești: ASTRA Asigurări!

Ca om „de-al lui Iliescu”, fesenist de nădejde, Mișu Negrițoiu a ocupat mereu funcții destul de importante în domniul financiar. Acum nu știu și nici nu vreau să știu ce funcție ocupă. Mi-e destul ce am aflat: ocupă o funcție care îi permite să facă ilegalitățile prin care să scoată de pe piața asigurărilor o persoană și o firmă care deranjează concurenții străini aciuați în România! Dar mi-e teamă că în momentul când ilegalitățile și abuzurile domnului Negrițoiu vor ajunge în fața DNA, firma ASTRA Asigurări nu va mai fi ce este sau nu va mai fi deloc!… Dacă se mai poate face ceva în apărarea legii și a interesului național, eludate de Mișu Negrițoiu cu cinism iresponsabil, acum se poate face! Acum e momentul să interveniți! Repet: aveți obligația s-o faceți, domnule Iliescu! Dacă nu pentru România, măcar pentru familia lui Mișu Negrițoiu, pentru el personal! Treziți-l la realitate!… Dacă n-ați făcut-o la vremea potrivită cu „copilul dumneavosatră”, Sorin Oprescu, făceți-o pentru Mișu Negrițoiu, este tot creația dumenavastră, a FSN-ului! Salvați-l din ghearele DNA!

…Desigur, unde merge mia merge și suta! La cât s-a furat și distrus după 1990, paguba pe care avuția românească, a românilor, o va înregistra prin eliminarea ASTREI nu va mai fi resimțită dureros. Cei mai mulți români nici nu știu cine este Mișu Negrițoiu. Dar dumneavoastră știți cine este, domnule Iliescu. Și dumneavoastră aveți cum afla ce clocește mintea domnului Negrițoiu, ce ilegalitate încearcă să facă și este foarte aproape de reușită! Aveți cum afla și pe cine a deranjat firma ASTRA Asigurări, la ce presiuni ale firmelor străine de asigurări firma ASTRA nu a cedat! A cedat însă Mișu Negrițoiu!… Mă pun, domnule Ion Iliescu, la dispoziția dumnevoastră cu informațiile care m-au obligat să reacționez prin rândurile de mai sus. Sunteți obligat să vă intereseze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*