Legi şi ordonanţe concepute cum se concep copiii la beţie – Legea intimidării presei

Trăim vremuri grele, dragi români! Dar, sigur, prin asta n-am spus o noutate! Povestea e mult prea veche, iar vremurile despre care vorbim şi pe care le simţim cu toţii ca pe o povară insuportabilă, apasă din ce în ce mai greu pe umerii atît de firavi ai acestui popor român, mult prea îndurător şi mult prea răbdător! Trăim în era ordonanţelor de urgenţă şi a legilor întocmite pe genunchi de nişte hăbăuci. Maşinăria politică şi legislativă ne-a procopsit cu o căruţă de legi aberante şi oneroase. Legi abuzive, care cenzurează libertatea individuală şi de expresie, mai abitir ca pe vremea bolşevismului postbelic. Parlamentarii chiar cred despre ei că sînt adevăraţi legiuitori! În realitate însă nu-s decît nişte repetenţi de profesie, care „concep” legi şi ordonanţe cum se concep copiii la beţie, apoi, prin complicităţi forţează votarea lor în pas alergător.

Senatul a adoptat „Legea împotriva defăimării sociale” sau, mai corect spus, Legea intimidării presei, iniţiată de Liviu Dragnea, indicînd, totodată, costurile implementării: 3.000.000 de lei în următorii cinci ani. Unde se va duce frumuşica sumă? Spre salariile şi contribuţiile sociale ale viitorilor angajaţi la Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei (DPDUT). Altă instituţie parazită se adaugă celor deja existente! Ce-i pasă domnului Dragnea? „Turcu’ plăteşte!” Proiectul de lege pune căluşul în gura jurnaliştilor care vin cu dezvăluiri despre nelegiuirile clasei politice. Adică, fură Oprescu, fură Videanu, fură Mazăre, fură Fenechiu, fură Vlasov, fură miniştri, prefecţi, primari, preşedinţi de consilii judeţene, judecători şi alţi băieţi deştepţi ai cuibuşorului de nebunii penale, fură toţi angro, primesc mită uriaşă, iar legea lui Dragnea pune pumnul în gura presei şi a blogerilor, ca să nu mai sufle o vorbă despre nemerniciile hoţilor de drumul mare!

Tot voi, drăgălaşilor, aţi închis presa de investigaţie! Adică, eu, Popescu, nu mai am voie să scriu că Oprescu e un corupt sau că primăria Sibiu este cercetată de D.N.A. în nişte dosare de corupţie din vremea cînd Iohannis era primar. Nu mai am voie să scriu că Iohannis promulgă şi semnează ca primarul tot felul de angajamente cu străinii în detrimentul Naţiunii Române. Nu mai pot scrie despre dictatura băsesciană şi nici despre feisbuceala prin care Iohannis zice şi chiar crede că ar conduce Ţara. Nu vedeţi, oameni buni, că aleşii de la Bucureşti şi din teritoriu au defăimat peste un sfert de veac naţiunea română? Nu există defăimători mai odioşi decît clasa politică românească, o adunătură de mafioţi şi puşcăriaşi (trei parlamentari din cinci au dosare penale sau sînt deja după gratii), o adunătură de profitori şi oportunişti cu ochii cît pîlnia după banul public, privilegii, salarii şi pensii speciale, gonflate pînă la o cruntă şi sfidătoare nesimţire. Pentru asta dorm pe durata mandatelor în papucii pluşaţi ai statului, în fotoliile comode ale Casei Poporului şi ale Palatului Victoria, sporindu-şi propriile averi şi întocmind legi strîmbe, care să le protejeze hoţiile sau făcînd naveta săptămînală, precum Preşedintele.

Aceste exemplare ridicole vor să fie statuaţi, prin legea lui Dragnea, „grup social discriminat!” Ruşine, tovarăşi! Voi aţi mutilat democraţia înainte de a se naşte! Voi aţi coborît la minim ştacheta vieţii sociale! Voi ne-aţi lipsit de demnitate şi de un trai decent! Voi i-aţi alungat pe români din Ţară! Voi aţi distrus economia şi vieţile românilor! Noi vă plătim, trădătorilor, şi dacă aţi văzut că nu mişcăm în front, v-aţi luat nasul la purtare şi „ne-aţi pus pe umeri cît aţi vrut/ şi ne-aţi scuipat şi ne-aţi bătut…”. Este şi vina noastră, pentru că, după cum afirma George Orwell, „un popor care tolerează politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice”! Vreţi pentru voi o lege a toleranţei, dar nu vă  puneţi problema că noi v-am tolerat de un sfert de veac cuibuşorul de nebunii penale, trădarea, mitocănia, avariţia şi bătaia de joc!  Voi, hoţii de serviciu, care vă apăraţi între voi, sînteţi un grup social, nu-i aşa? Pentru a vă apăra pielea şi fotoliul cald, vreţi ca „defăimarea” voastră să „constituie contravenţie şi să fie sancţionată cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv, cu amendă de la 2.000 lei la 60.000 lei, dacă „defăimarea” vizează un grup social.” Vreţi argumente? Serviţi, vă rog: „Clasa politică postdecembristă este cea mai incompetentă, cea mai lacomă şi cea mai arogantă din istoria României”. (…). „Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decît mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii (…) – afirma Academician Florin Constantiniu. Amendaţi-l, dacă vă dă mîna! Remarca sa vizează direct grupul vostru social! Pentru a-i aplica rigorile noii fărădelegi va trebui, însă, neapărat şi negreşit, să stabiliţi o întîlnire cu regretatul istoric. Cam dificil, nu?

Voi sînteţi produsul rebutat al unui sistem profund corupt, livrat de Occident odată cu sistemul sclaviei capitaliste! Voi aţi promovat şi hrănit clientelismul politic, demagogia, corupţia, lichelismul, minciuna, manipularea, infracţionalitatea, voi aţi anihilat rolul instituţiilor statului de drept! Poporul nu vă mai vrea! Sînteţi prea mulţi şi prea dăunători! Deocamdată, legea se află în Parlament, aşa că, putem încă spune, fără probleme, adevărul! După ce va fi promulgată, nimeni nu va mai avea curajul să-i deconspire pe hoţii de serviciu ai Puterii! Legea lui Dragnea care vine să-i apere pe politicieni de cei care scriu adevărul despre culisele lor întunecate, ascunde capcane şi pericole pentru libertatea de exprimare în presă şi pe bloguri, dar le permite politicienilor corupţi „să se bage sub pulpana categoriilor defavorizate”. Dragnea a dat cu bîta în baltă, înregistrînd legea la Senat în aceeaşi lună în care a început judecarea apelului în dosarul în care a fost condamnat la un an de închisoare cu „suspendare” şi în aceeaşi lună în care şi-a depus candidatura pentru preşedinţia P.S.D. „Oricine pune o persoană în situaţie de inferioritate în temeiul apartenenţei sale politice înfăptuieşte o contravenţie şi va fi amendat cu pînă la 60.000 lei.” Tovarăşe Dragnea, pe cînd o ordonanţă de urgenţă care să interzică celor cu  dosare penale să mai candideze în funcţii politice? O lege care să ne scape definitiv de toată clasa politică corupă pînă în măduva oaselor? Ştiţi cum se traduce în cîteva cuvinte legea lui Dragnea? Dacă afirmi că Dragnea, Gorghiu, Blaga, Ponta, Băsescu, Vanghelie şi Iohannis sînt politicieni, te paşte o amendă usturătoare, căci denumirea de politican în România de azi este cu adevărat defăimătoare, e ceva cu totul abject! Mai multe O.N.G.-uri şi societatea civilă cer respingerea aberantei legi a „defăimării sociale!

Chiar în acest moment, D.N.A. „defăimează” clasa politică, pentru că efectuează percheziţii la primăriile din Sibiu, Cluj, Alba, Sălaj, Mureş şi Prahova, vizate fiind suspiciuni de săvîrşirea a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, din perioada 2013- 2015, inclusiv contractele din perioada în care actualul preşedinte Klaus Iohannis era primar la Sibiu. La Cluj sînt vizate contracte din mandatul edilului Emil Boc. Aveţi puţintică răbdare! Tuturor politicienilor corupţi le vine rîndul la celula defăimătoare! Problema este că va trebui să vi se confişte furăciunile, pentru a recupera prejudiciile pînă la ultimul bănuţ, ceea ce pînă azi nu prea s-a făcut. Le-am spus celor de la D.N.A. să organizeze nişte vizite de lucru în forţă şi pe la primăriile din comunele şi satele României. Am primit cîteva scrisori de la cititori, care îmi relatează modul cum primarii joacă tontoroiul pe spinarea cetăţenilor, noroiul le urcă pînă la glezne, pe drumurile neasfaltate, curent electric nu au, nici apă curentă, în schimb, averile primarilor au crescut ca Făt-Frumos din lacrimă! În patru ani, cît alţii în patruzeci! Prea multe lacrimi şi prea amare!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*