Concursul Internațional de Educație Ecologică

În ziua de 10.10.2015, profesor RUSU MIHAELA-DANA, în calitate de coordonator – însoțitor și elevele APALAGHIEI LAVINIA IONELA și DANCIU ANCA MARIA din clasa a XII-a de la COLEGIUL TEHNIC „MIRON COSTIN” – Roman, am fost prezențe   la CONCURSUL INTERNAŢIONAL DE EDUCAŢIE ECOLOGICĂ ȘI PROTECȚIA MEDIULUI PRIN CREAŢII ȘTIINȚIFICE, ARTISTICE ȘI TEHNICO-APLICATIVE: ”IA ŞI green bag, creează şi responsabilizează pentru eco-ul naturii!” Ediția a V-a, 8-10 octombrie 2015, Iaşi – ROMÂNIA. Concursul se află în Calendarul Activităților Primăriei Municipiului IAŞI, în cadrul manifestărilor Zilele Iașului (de Cuvioasa Paraschieva -Ocrotitoarea Moldovei). De asemenea, Tema complexă a acestei ediții: „Încălzirea globală”.

Echipa Colegiului Tehnic MIRON COSTIN -Roman a fost alcatuită din două participanțe care au prezentat costumaţii realizate din materiale reciclabile care, au fost etalate la parada „Eco- design” – concurs în sala de spectacole a Palatului Copiilor Iași din 10 octombrie 2015, ora 11:00. Astfel, APALAGHIEI LAVINIA IONELA a obținut Premiul I iar DANCIU ANCA MARIA, Premiul al III-lea. Menționez că rochiile sunt creația elevelor Tabarcea Andreea și Buză Georgiana de la Colegiul Tehic Miron Costin-Roman.

Prin participarea la acest concurs internațional ne dorim să-i conştientizăm pe tineri, publicul larg, cu privire la managementul deşeurilor şi conservarea valorilor mediului, că eco- educaţia nu mai este o opţiune ci o necesitate, că generaţiile viitoare au dreptul la o viaţă sănătoasă pentru un mediu prietenos.

„PĂMÂNTUL nu aparţine omului, ci dimpotrivă omul aparţine PĂMÂNTULUI”. Acesta este un vechi adevăr care stă la baza multora dintre programele de dezvoltare durabile ale statelor lumii, care au înţeles că problema mediului este o problemă universală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*