Băsescu a reintrat întinerit în politică!

La capitolul originalitate România e pe primul loc în Europa. Nu întâmplător a dorit Ion Iliescu să implementeze la noi în țară o democrație originală spre uimirea fețelor simandicoase ale Europei. Fostul președinte Traian Băsescu a reintrat întinerit în politică. El s-a înscris într-un partid politic: PMP, creația sa personală și moștenirea politică după dezamăgirea produsă de PDL-ul lui Vasile Blaga. Udrea și Tomac sunt doar intermezzo pentru Băsescu. Pe 10 octombrie, Traian Băsescu s-a înscris cu tam-tam în PMP, lucru care va schimba eșicherul politic.

De asemenea, anunțul lui Băsescu că va candida la primăria generală a Bucureștiului este iarăși foarte original: România fiind singura țară europeană care va avea un fost președinte edilul șef al Capitalei. După arestarea organizată și coordonată a lui Sorin Oprescu avem la București un vacuum politic care numai fostul președinte îl poate umple cu succes. Cine să-l bată pe Traian Băsescu în alegeri: Cătălin Predoiu, cred că e o glumă proastă a lui Vasile Blaga? Prin intrarea lui Băsescu în PMP se schimbă lucrurile și la PNL. Partidul Brătienilor a promovat în ultimii ani tot felul de pastișe, fantome și mediocrități politice pe scaunul Brătienilor, atât la nivel central cât și la nivel local. Alina Ghorghiu, această baronesă de AVAS din banii publici, nu are rolul decât de cioclu al bătrânului PNL.

Din păcate Vasile Blaga a reușit să îngroape PNL, după aventura penibilă a lui Crin Antonescu, care emitea legi ca să bage patrioții români la pușcărie pentru că gândesc românește și liber. Cu Alina Ghorghiu, cum o păpușă ștearsă în frunte, PNL se îndreaptă spre un sfârșit politc ca PNȚ, în timp ce Băsescu pare reîntinerit după intrarea în PMP. Electoratul de dreapta al PNL se va îndrepta spre PMP. Mai mult, Băsescu vrea să schimbe denumirea partidului în Mișcarea Populară ca și fundația unde sunt înscrise personalități ale României și primarul Emil Boc. Prevăd o migrație a fostului PDL spre PMP, mai ales după ce Vasile Blaga în ziua moțiunii de cenzură nu a reușit să strângă mai mult de 25 de pensionari în Parcul Izvor.

La alegerile locale PNL joacă odios, punând cotracandidați la proprii membrii de partid în funcție ca să-i șantajeze cu retragerea sprijinului politic. Oricum Traian Băsescu a punctat și cu criza refugiaților fiind singurul politician român de anvergură și european care s-a opus cotelor obligatorii impuse de Bruxelles și care susține public, fără teamă, că Berlinul vrea să ne mai bage pe gât alte câteva zeci de mii de imigranți musulmani anul viitor. Se pare că locul lui Klaus Iohannis, acest ficus de la Cotroceni, preocupat de plimbări de lux prin țări străine ca să vadă soția lumea și să-și vândă cărțile cu cinci dolari bucata, va fi luat de fostul președinte Traian Băsescu.

Și din acest punct de vedere România va fi o democrație originală: va avea un fost președinte mai vocal și mai influent pe scena politică internă și externă decât președintele în funcție, preocupat să-i mărească dormitorul pe gustul consoartei la Vila Lac. Să nu mă înțelegeți greșit că mă bucur de dispariția PNL, care o ia pe urmele PNȚ, dar când văd câtă incompetență, mediocritate promovată la toate nivelurile și mai ales rea voință împotriva națiunii române prin Legea nr. 217/2015, încep să nu-i regret dispariția de pe prima scenă politică. Evident Traian Băsescu va îngropa politic PNL. E ca un blestem: așa se întâmplă când ai lideri care îngroapă valorile, religia și istoria națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*