Premierul refugiaților…

Nu, nu pot fi egali cu noi! Nu au cum! Nu ne cunosc limba, nu aparțin lumii noastre, nu împart și, evident, nici nu respectă valorile și tradițiile noastre. Nu în mod special „ale noastre”, ci ale oricui altcuiva din afara lumii lor.

Nu pot fi deci egalii noștri! Și nu trebuie să acceptăm diktatul aceluia care vrea să ne transforme în refugiați în propria noastră țară. Pentru că, nu-i așa, dacă Victor Viorel Ponta pune egal între ei și noi, înseamnă că ne consideră și pe noi niște refugiați?!

Și ar fi cea mai mare greșeală să le dăm de înțeles refugiaților că sunt egalii noștri! Pentru că, atunci, de la egal la egal, vor veni și vor da (îndreptățiți, nu?!) cu pietre în ferestrele bisericilor noastre, vor urla după copilele noastre, vor impune, întâi în numele toleranței, apoi al „egalității”, atavismele lumii lor. Oricum, în mintea lor, universul lor este mai presus civilizației noastre. Dar în clipa în care îi primești în țară cu pancarda guvernamentală „Sunteți egalii noștri!”, atunci să nu ne mire că vor smulge bannerele, vor lua bețele și vor face exact ceea ce știu ei mai bine.

Nu, nu putem spune că sunt bineveniți! Și trebuie să le spunem în față acest lucru. Dar pot poposi o vreme aici din motive umanitare. Nu umblând însă hai-hui pe meleagurile noastre. Așa cum își dorește premierul refugiaților. Pentru că, Victor Ponta greșeste din nou, fundamental, spunând că nu putem să-i ținem în tabere. Că au aceleași libertăți de mișcare ca noi! Și atunci, să ne mai mirăm că Europa respinge libertatea noastră Schengen?

Cum să-i lași dară liberi prin România? De parcă acești refugiații ar fi „a priori” cetățeni europeni pentru a le permite, așa cum cere Victor Ponta, să meargă pe unde vor, în întreg spațiul UE.

Apoi, vorbind despre „egalitatea pontaniană”… Pot fi refugiați egali cu noi, dacă ei, în conformitate cu normele internaționale, au dreptul la asistență medicală, în vreme ce milioane de români, șomeri ieșiți din plată, nu au dreptul la servicii medicale?! Ei bine, pot! Dar asta pentru că, în încercarea de a echilibra balanța unor revendicări pe care românii întârzie să le pronunțe, guvernul vrea să ne transforme pe toți, obligatoriu, în asigurați. Desigur, refugiații nu vor plăti nimic; românii fără venituri, da!

Iar Victor Ponta le mai plânge de milă refugiaților pentru că aceștia nu-și pot face nici măcar un cont (!), că nu știu dacă or să aibă slujbe ori școli pentru pruncii lor. Ba, în discursul lui, nici nu mai vorbește despre refugiați. Ci despre „familii de refugiați”. Or, spre asta să ne îndreptăm, spre familia de refugiați drept celulă a societății?!

Deja, bătaia de joc la adresa noastră s-a văzut în modul de amenajare a taberelor de refugiați! În coasta satelor noastre, fără ca măcar să fim întrebați! Că refugiații reprezintă o urgență, nu?! Dar când inundațiile ștergeau case întregi de pe fața pământului, de ce inspectoratele „generalului” Oprea nu au ridicat nici măcar un cort multifuncțional. S-au mai azvârlit, ici-colo, în bătaie de joc, câte un container ruginit. Și nu am văzut nici pachete de sprijin pentru cei năpăstuiți. În schimb, acestea zac aruncate cu miile în rastelurile refugiaților.

Și ce simplu este pentru Victor Viorel să tranșeze problema: „Refugiații vor fi egali cu noi, doar că nu vor avea drept de vot”. O bătaie de joc la adresa noastră, evident, căci, premierul e cel ce spune mai agârț că „Dreptul la vot este o lozincă!”.

Dar de la niște guvernanți care nu au fost în stare să ne facă să ne simțim egalii europenilor la ce să te aștepți? Probabil, să ne facă măcar „egalii” imigranților…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*