Ascensiunea FPO dă frisoane reci românilor din Austria!

În ultimele luni se observă o creștere periculoasă în preferințele austriecilor a fostului partid extremist de dreapta a lui Jorg Haider, care a mai condus Austria spre izolare în anii 2000. Partidul Libertății (FPO) a condus discreționar Austria la începutul anilor 2000, introducând la ordinea zilei politica xenofobă, mai ales împotriva românilor. Numeroși români își amintesc cum în timpul guvernării FPO erau opriți pe stradă de poliție și legitimați ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Mai mult, dacă aveai ghinionul să mergi cu mașina și să te oprească polițiștii instigați în subsidiar de politica FPO erai o victimă sigură dacă erai român: amendă pe loc și ridicarea carnetului de șofer. Dacă aveai curajul ca român să deschizi o afacere în Viena toate autoritățile de control ale statului în frunte cu finanțele tăbărau pe bietul emigrant român care era ținut numai cu amenzi și ordine de execuție. Așa că românul umilit și batjocorit de uneltele FPO din statul austriac închideau afacerea și plecau în lumea largă unde vedeau cu ochii. FPO nu s-a mulțumit doar cu introducerea unei politici de tip rasist împotriva românilor, ci lideri ai partidului au devenit reprezentanții corupției austriece. Azi un fost ministru de finanțe FPO este cercetat de parchetul austriac pentru corupție, iar fostul ministru de interne, preferatul pseudo-nazistului Jorg Heider este reținut de poliție pentru corupție. Românii nu vor să se mai întoarcă din nou la teroarea pseudo-xenofobă a FPO din anii 2000.

Dacă FPO va câștiga alegerile locale de la Viena din 11 octombrie, FPO va bate palma cu un alt neprieten al românilor, tânărul imberb, urâțit de ura împotriva comunității române din Austria, vițelul de aur al politicii austriece, ministrul de externe Sebastian Kurz, membru OVP. Românii din Austria au auzit de inițiativa acestui delfin pătat de grandoare și mândrie seacă al politici austriece, care a declarat cu un cinism de factură hitleristă ca toți copiii românilor care lucrează legal să nu mai primească alocația din partea statului austriac. Deci românii din Austria care lucrează legal cu statut de rezidenți și plătesc taxe și impozite către statul austriac sunt considerați cetățeni europeni de categoria a doua în opinia lui Kurz, deci nu trebuie copiii noștri să primească alocații de la bugetul Austriei. În 11 octombrie dacă vor câștiga alegerile FPO aliați cu OVP-ul lui Sebastian Kurz va începe o perioadă dificilă de prigoană și persecuție xenofobă a statului austriac împotriva puterniciei comunități românești de peste 250.000 de membrii. Partidul austriac de extremă dreaptă – Partidul Libertății – și-a consolidat pozițiile în urma unor alegeri regionale desfășurate duminică în Austria Superioară, formațiunea politică dublându-și practic rezultatul de la scrutinul precedent, potrivit primelor rezultate. Partidul Libertății din Austria (FPO) a obținut 31,4 la sută din voturi, potrivit rezultatelor parțiale făcute publice după numărarea a 16 la sută din voturi, comparativ cu doar 15,3 la sută cât a înregistrat în alegerile din 2009. Creștin-democrații din OVP ai lui Sebastian Kurz își păstrează primul loc, cu 35,5 la sută dintre sufragii, însă acuză pierderi grele (mai mult de 11 la sută).

Rezultatul este „amar”, a reacționat secretarul general al creștin-democraților austrieci, Gernot Blumel. FPO și OVP profită cinic și demagogic de criza imigranților musulmani pentru că austriecii sunt speriați de valul refugiaților și vor să profite electoral. Problema refugiaților domină campania electorală pentru alegerile regionale de la Viena, scrutin ce va avea loc pe 11 octombrie. Partidul social-democrat SPO guvernează cu profesionalism capitala austriacă de la sfârsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar ultimele sondaje arată ca FPO depășește 30 la sută în intentiile de vot, fiind cu numai câteva puncte procentuale în urma social-democratilor. Se pare că FPO dorește Viena la fel de intens ca Adolf Hitler Anschluss-ul pentru a își impune programul naționalist, etnicist și xenofob în capitala Austriei împotriva celor care nu sunt austrieci și în special a românilor care sunt o comunitate de 40.000 membrii? Până în prezent dr. Michael Häupl, primarul SPO al Vienei a încercat să mențină echilibru multietnic al Vienei și să aibă o atitudine binevoitoare față de români, permițând ridicarea a mai multor biserici ortodoxe, greco-catolice și protestante românești în Viena, precum și a statuii lui Mihai Eminescu. Dr. Michael Häupl a reușit să gospodărească eficient Viena, iar românii se simt aici ca acasă, pentru că primăria nu-i persecută.

De aceea, românii trebuie să se unească și să conștientizeze că trebuie să meargă la vot pe 11 octombrie pentru ca extremiștii de la FPO și cinicii anti-români de la OVP să nu ajungă să conducă Viena și să transforme orașul lui Mozart într-un ghetou polițienesc. Românii nu mai trebuie să treacă prin perioada întunecată a terorii polițienești și xenofobe din anii 2000 a partidului lui Jorg Heider. Românii trebuie să înțeleagă că trebuie să meargă la vot pe 11 octombrie, să-și facă datoria de cetățeni austrieci și de patrioți români, care își cunosc și apără interesele, ca să le dea o ștampilă cât un picior în fund celor care nu ne iubesc și vor să ne facă viața amară în Austria: FPO și OVP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*