ISTORIA FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL “GEORGE ENESCU”

Festivalul Internaţional „George Enescu”

Compania de Librării „Bucureşti” şi Librăria „Mihail Sadoveanu”

vă invită la lansarea cărţii

 

ISTORIA FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL „GEORGE ENESCU”

de GRID MODORCEA

Prezintă muzicologul VIOREL COSMA

Cu participarea excepţională a lui

GHEORGHE ZAMFIR

Evenimentul are loc la

Librăria Mihail Sadoveanu” (Bd. Magheru nr. 6-8),

Miercuri, 9 septembrie 2015, ora 13

şi

 Sala Mare a Palatului, joi, 17 septembrie 2015, seara, în pauza concertului oferit de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra

ISTORIA FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL „GEORGE ENESCU” este a 90-a carte a scriitorului şi cineastului Grid Modorcea. Este o carte de estetică muzicală, în acelaşi timp polemică, de atitudine, o cronică vie a Festivalului „George Enescu”, de la începuturi şi până azi. Cel mai mare eveniment muzical al României are acum prima istorie neînregimentată, liberă de orice influenţe extra-estetice, ridicată pe muzica lui Enescu, pe dragostea faţă de acest geniu mistic al culturii româneşti.  

Este o carte-spectacol, din care nu lipsesc dezvăluirile de culise, care fac sarea şi piperul unei prezentări exhaustive, în care personajele principale au portrete pe măsură. Evident, cartea are un Index de nume, absolut necesar pentru cercetătorii muzicii, pentru cei interesaţi de Festival.

Un mare festival, cum este „George Enescu”, avea nevoie de o astfel de cronică sinceră, nemistificată, directă, profesionistă. Dar avea nevoie şi George Enescu, pentru a i se restitui dimensiunea isihastă, care a făcut să le rămână multora inaccesibil, un Mare Necunoscut, fiindcă misterul său de nedezlegat este de natură divină.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*