Ciubucul politicianului neanonim…

Ce nu se cheltuie la noi, le dă lor! Că or fi rupți în fund și s-or bucură la mărunțișurile azvârlite de el, nu?! Economiste, nu între Maiami și Mamaia, că nu ar fi ieșit nici măcar de o prelată ruptă de la carele alegorice ale conservatului Mazăre, ci rămase neutilizate în cadrul exercițiului bugetar anual. Și nu, nu e vorba să arunce niște resturi unor imigranți aciuați pe lângă granițele noastre. Ci așa îi sprijină el pe frații noștri! Așa definește el suportul financiar: resturi! Ce bugete anuale previzionate?! Le dă ce mai rămâne necheltuit de miniștrii lui! „Restul” ăla economisit, de fapt, de alții, adică de vreo 23 de milioane de români, adunat din cioburi de spitale, creșe, grădinițe, școli… Or, faptul că e netot, fudul și mitoman o știam de multă vreme, dar acum se dezvăluie și bădăran. Că la felul cum vorbește, spui că „Moldova” e una pe care a cunoscut-o prin Caraibe și căreia vrea să-i dea un rest, de dimineață, pe noptieră!

Iar nesimțitul, deși nu e vorba de vreun „rest” economisit din banii lui, ci din ai noștri, mai cerșește și „o atenție”. Că așa e mojicul ajuns pe post de vodă: nu se simte bine dacă nu-i iese ceva.

Acum, s-a milogit pentru niște vin roșu. Și nu-i bai că a făcut-o, că vinul roșu se pune la colivă, și o ști el ce o ști despre pomelnicul politic, dar să-i ceri unui premier al altui stat (până una alta, înainte de a-i fi „frate”, Valeriu Streț e premierul Republicii Moldovei!). Iar nerodul a primit ce trebuia! O replică răzeșă de toata frumusețea! Păi, „de ce să mai așteptăm, aducem vinul mai devreme”! Să nu i se usuce buzele zdreanței, că cine știe cum te măscărește după aia!

Treaba e că Viorel, după ce s-a afișat bădăran trecător al Prutului, s-a dat de gol și cu un autodenunț. Că doar a cerut șpagă, nu?! Și ce dacă a făcut-o dincolo de granițele țării, șperțul e șperț la birt, la palatul înaltului funcționar e dosire de mită!

Mojicul s-a dat dară iar în stambă. Face troc cu fondurile pe care, de ani buni, România le dă sorei sale, el cerșind, ca ultimul drojdier (deh, și politicienii beau) ciubucuri în pocale de vin roșu.

Dar poate a poftit și la alte „bucurii” pentru soață… Ori la alte delicatesuri de la frații noștri… Ce nu merită și familia de reșapați atenții pe măsura dăruirii lor?

De fapt, prostul a bătut șaua să ajungă praful de pe toba lăudăroșeniei drept în capul nostru. Că are excedent bugetar! Nu el (adică el are, dar e excedent din ăla penal, care nu calcă prea bine între cheltuieliele din Caraibe și încasările din „creveții” de premier – că de aia și-a mărit leafa, să mai dosească niște procente între paranteze!), ci „Guvernul lui”. De fapt, excedentul e al țării, e din contabilitatea țării, din aceleași spitale, școli și grădinițe nezidite, din investițiile stopate, din viitorul înghețat al țării…

Evident, Ponta nu o să le dea nimic fraților noștri… Nu el; că nu o să mai aibă când! Dar peșcheșul „cu puțin vin roșu” rămâne valabil. Că și la Jilava se mânâncă bine coliva politică. Mai ales cu un pahar de vin roșu. Dar mai bine păstrează sticla frumos ambalată căci, vorba mentorului N0049, pe acolo geaba stai cu spatele la perete…

Lasă un răspuns