Iohannis – de la concedii pe bani publici și delegații externe ceaușiste la evazionistul fiscal!

După dezvăluirile Rise Project mă felicit încă o dată că nu l-am votat în noiembrie anul trecut pe sasul lutheran ca președinte al României. Nu am crezut niciodată în mitul străinului izbăvitor pus de alții să conducă poporul român spre un regim neo-colonial. Cei care au votat cu Iohannis au avut o viziune rasistă față de poporul român: adică un străin de neam și religia strămoșească e mai bun decât românii și ne poate conduce mai bine. De-a lungul anilor am călătorit ceva prin Europa și mi-am dat seama că avem una dintre cele mai frumoase țări din lume și că noi românii suntem unul dintre cele mai inteligente popoare, așa că de ce să votez cu un neamț care nu e în stare să vorbească și să-și justifice fabuloasa avere cu șapte case, punându-le pe seama meditațiilor.

Ghinion! Nu am căzut nici în capcana acoperiților din presă și instigatorilor SRI care urlau din gură de șarpe veninos să ne lepădăm de cămașa românească și s-o îmbrăcăm pe cea săsească. Pe zi ce trece mi se confirmă temerilor: Klaus Iohannis este cel mai slab președinte post-decembrist, care a scăzut în sondaje în câteva luni cât alții în cinci ani de președinție, pentru că românii s-au trezit la realitate în ciuda portavocii Siguranței moruzoviene de la iRealitatea TV. Pe Klaus Iohannis îl interesează doar concediile de lux din banii publici, costumele soției, marca Ciucu, delegațiile externe, mai dese statistic decât ale dictatorului Ceaușescu, să numească ambasadori cetățeni străini, și mai nou averile din evaziunea fiscală de pe domeniile sale imobiliare făcute după lupte grele de meditații pentru elevi de bugetari.

Rise Project a descoperit o diferență de 115.000 de euro între veniturile din chirii pe care Klaus Iohannis le-a consemnat în declarațiile de avere, în perioada 2005-2008, și sumele prezente în contractele pe care le-a semnat pentru închirierea proprietăților sale imobiliare. Ciudat că, deși Agenția Națională de Integritate l-a anchetat pe Klaus Iohannis în trei cazuri – referitor la eventualele poziții de incompatibilitate sau la posibilele conflictele de interese în care acesta s-ar fi găsit, în perioada în care era primar al Sibiului – ANI nu a finalizat vreodată o anchetă care să aibă ca subiect averea actualului șef al statului. O fi știind Coldea și generalii SRI care l-au făcut președinte peste noapte. De ce?

O cotă de aproximativ 80 la sută din banii de care familia Iohannis dispune în viața de zi cu zi are ca sursă închirierea unor imobile situate în Sibiu. Restul, de până la 20 la sută, provine din salarii. Klaus Iohannis declară că el și soția sa obțin venituri anuale din chirii în valoare de 228.132 lei (aproximativ 50.500 de euro). Această sumă se regăsește în declarația de avere pe care Iohannis a depus-o, la începutul lui 2015, la secretariatul Administrației Prezidențiale.

Aceeași sumă, fără măcar o abatere de un leu, a fost consemnată, monoton, în toate declarațiile de avere pe care Iohannis le-a depus la Primăria Sibiu în perioada 2010 – 2014.Înainte de 2010, actualul președinte al României a declarat venituri din chirii mult mai mici. Rise Project a obținut, în copie, câteva contracte de chirie semnate între Klaus Iohannis și firme care și-au deschis puncte de lucru în imobile deținute de acesta. Contractele au fost obținute de la Registrul Comerțului, unde au fost depuse de respectivele firme, pentru a face dovada că funcționează legal în imobilele lui Klaus Iohannis. Datele financiare cuprinse în aceste contracte, puse în oglindă cu informațiile prezente în declarațiile de avere ale lui Klaus Iohannis, relevă faptul că actualul președinte al României ar fi putut încasa, ani la rând, sume mai mari decât cele pe care le-a făcut publice. În perioada 2004-2007, interval acoperit de documentele obținute de RISE, diferența dintre sumele din contracte și cele menționate de Iohannis în declarațiile de avere este, în total, de 115.000 de euro.

Când mă gândesc că pentru o sumă minoră de 3000 de dolari aflați în casă la primarul Brașovului, acesta a fost dus cu duba la DNA. Pe Iohannis nu l-a întrebat nimeni nimic de unde are șapte case din salariu de bugetar. Mai mult ca sigur că, la Iohannis, protecția SRI și a mafiei securității de dinainte de 1989 și-a spus cuvântul. Nu va trece mult și legătura intimă dintre Iohannis și securitatea comunistă va ieși la iveală!

România se află într-o gravă criză morală, cu un președinte mai mult plecat prin concedii și delegații externe, și care se comportă ca o marionetă a puterilor străine și a unor servicii secrete interne ce promulgă legi împotriva valorilor naționale. Părerea mea că ieșirea din criză va veni doar când Iohannis va pleca mai repede de la Cotroceni pentru a merge înapoi acasă, în Sibiu, să-și numere banii câștigați din chirii, împreună cu securiștii lui care l-au sprijinit cu mefiență să devină un președintele de paie al României. Țara mea are nevoie de un bărbat în fruntea ei, de un român care știe ce vrea poporul său!

5 Responses to Iohannis – de la concedii pe bani publici și delegații externe ceaușiste la evazionistul fiscal!

      Lasă un răspuns

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      *