Statul ești și tu, ipocritule!

Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, avea să declare recent, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, că în Harghita şi Covasna comunitatea românească şi-a pierdut puterea de a influenţa deciziile majore referitoare la ea, iar statul asistă „neputincios” la discriminarea românilor. Și, într-adevăr, o declarație înfiorătoare. Dar să afli cum că înaltul reprezentant al Guvernului României în județul Harghita a ajusn la concluzia că Statul asistă neputincios la discriminarea românilor din Covasna și Harghita este deja mult prea mult. Căci, oare cât tupeu poate avea acest personaj?!

Statul ești și dumneata, domnule Jean! Statul nu e vreo persoană de care să nu știm, ascunsă, obscură! Statul este reprezentat de oameni, de funcționari, printre care, culmea (!), te numeri și dumneata. Statul este reprezentat și de parlamentarii români din cele două județe, recte Mircea Dușa, Horia Grama și Marius Obreja.

Voi sunteți cei care ar trebui să faceți ceva pentru aplicarea legii și pentru ca România să existe și în cele două județe. Voi sunteți cei care, prin atitudinea voastră ticăloasă, alimenatați discriminarea românilor și plecarea acestora din zonă. Voi sunteți cei plătiți din fonduri publice ca să le apărați drepturile românilor din cele două județe și care tolerați cu tăcerea voastră bătaia de joc la adresa românilor din județele Covasna și Harghita.

Dumneata, domnule Jean, reprezinți Guvernul României în județul Harghita! Adică, cum ar veni, și dumneata ești Statul în județul Harghita. Te-ai remarcat în anii petrecuți în funcția de prefect doar prin atitudini slugarnice la adresa grofilor care controlează economic, administrativ și cultural județul. Ai tolerat arborarea drapelului Ungariei pe instituții publice și în spațiul public. Ai tolerat afișarea stemei Ungariei pe instituții de învățământ public. Ai tolerat arborarea ilegală a steagului secuiesc pe instituții publice. Ai tolerat afișarea inscripțiilor în limba maghiară „Kozseghaza” și „Varoshaza” pe instituții publice. Ai tolerat cultul scriitorului fascist, antisemit și antiromân Nyiro Jozsef în județul Harghita. Ai tolerat oficializarea limbii maghiare în județul Harghita.

Dacă vrei să ne arăți cât ești de curat te rog frumos să ieși public domnule Jean și să arăți lumii câte sesizări, memorii, proiecte de lege, atenționări ai trimis șefilor dumitale la București pentru a le atrage atenția că ceea ce se întâmplă în Harghita este trădare națională! Că suntem în fața unei abandonări a unui teritoriu românesc în favoarea propagandei iredentiste maghiare promovate de UDMR și de alte formațiuni extremiste maghiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*