Agentura „Șlapii din Caraibe”

De n-ar fi „de porc”, pesemne nici nu s-ar mai povesti! Din păcate, însă, nu s-a inventat încă „orteza” neuronală… Un sprijin la tinerețe pentru beteșugul de minte senilizată. Senilizată precoce, singurul lucru precoce la unii. Desigur, ar fi și „de porc” să-i recomandăm lui Victoraș un suspensor de minte. Dar, așa cum el ne recomanda să mâncăm carne de vită pentru a exporta porcii în China, tot așa nu putem să nu-i recomandăm și noi să revadă, împreună cu medicul turc, dacă a fost operat unde trebuia! Pentru că, la el nu e vorba doar de faptul că unde-i nu-i cap vai de picioare, ci și invers.

Dar iată că s-a întors… Totuși, s-a (mai) întors! Nu i-a priit însă concediul pentru că a devenit și mai pocit la vorbă, acel „e de porc”, azvârlit public, depășind și ceea ce păruse mai agârț apogeul aroganței sale, atins într-un moment de defulare în preajma fătucilor de televiziune.

De fapt s-a întors doar pentru că are unde! Nu că i-ar păsa de noi. Și pentru a ne anunța că mai rămâne. „Un pic”… Până în decembrie 2016, căci lui, un an și jumătate de huzur, pe deasupra și pe leafa umflată, pare într-adevăr un pic. Pare „un pic” la câte concedii mai poate inventa. Și rămâne să vedem ce beteșug mai găsește pentru extensiile medicale.

Pare un pic și pentru numărul de croaziere pe care le-ar poate lua în calcul. Dar, mai ales, pare „un pic” pentru numărul de plimbări ca șef al guvernului.

Căci așa repede trece vremea șefiei la vârsta lui! Și nu mai acum nu se trezește fără serviciu! De fapt, se va trezi tocmai obligat să-și găsească de lucru! Deși între noi fie vorba, îi recomandăm ativitățile profesional-ocupaționale de la atelierul mentorului său, Ex-Premierul N0049. Pe colț, la Jilava, la Școala Politică multianuală a PSD-ului.

S-a întors dară și a făcut ceea ce l-a învățat broșura Artei politice. Să atace primul pentru a nu fi luat la întrebări.

Și nu ne pasă că a găsit el bilete la Maiami mai ieftine decât la Mamaia (deși, și mai ieftin, le găsea la DNA – transportul asigurat!)… Nu ne interesează nici faptul că, pentru el, o croazieră în Caraibe e mai ieftină decât o plimbare cu salteaua, tot la Mamaia.

Dar să trăznești iresponsabilitatea unei presupuse supravegheri la care s-a dedat o „agenție”, știe el care, dar nu spune!, pentru a-l urmări cum se distrează la bordul unui pachebot, e deja prea mult. În primul rând pentru că se vede mai important decât l-ar vedea și propria mamă. Care, ca orice mamă, își laudă zburătoarea, fie și căzută din cuib drept într-un boschet parizian. Dar cel mai important pentru că lansează ideea incapacității serviciilor noastre de a-i fi asigurat protecția în fața agenturii unchiului Sam.

Câți dau acum prin „serviciile” românești note explicative, inutile, din cauza unui premier mitoman, iarăși nu mai contează. Dar imaginea unor servicii care nu au putut asigura protecția unui premier și a consoartei sale, europarlamentar, se cam face pulbere. Și, cel mai probabil, pe nedrept.

De ce a trebuit să detoneze Ponta ideea unei agenții (americane) care l-a supravegheat? Pentru că așa trăiește el: într-o minciună continuă, la marginea scenaritei, scenarită care prinde contur, dacă nu într-o paranoia a autoidolatroizării, cel puțin într-una a narcisismului. Or, dacă americanii au spionat-o ei pe ditamai cancelarul Merkel, păi să nu fie și „Viorela” sub observație? Mai ales că, într-o anumită foaie de observație chiar ar trebui să fie!

Și nu mare ar fi mirarea să-l acuze pe „brutar” că a plătit această supraveghere! Că doar a fost pozat pe un vapor, nu?! Iar fotograf să fii fost chiar micul Boc, dechizat în yankee 007 (că e mic și trece neobservat!) care tocmai se răzbuna că și el a fost cândva surprins de „agenturi” în fundul gol. Dar care a fost mai elegant și nu l-a lucrat totuși pe Victoraș cu o poză în budigăi și șlapi…

Desigur, poate și Victoraș are partea lui de dreptate… Că dacă un agent, fie el și reșapat ca premier, travestit mai apoi în turist, nu recunoaște o lucrătură de agenție (fie și de… turism!) atunci oare cine?!

Dar fie și așa, întrebarea e ce să spionezi la Ponta? Teza de doctorat? Păi asta chiar ar fi „de porc”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*