Marele grad în rang de șnur!

Mai interesant era dacă puneau problema invers: cine renunță la grad, să primească, vreme de zece ani, solde de autodegradare! Să fi văzut atunci autolustrație printre generalii de catifea. Generalii de catifea ai sofelor politice… În schimb, inițiativa legistivă depusă în Parlament de cei 32 de deputaţi şi senatori (mai mulți chiar decât arginţii trădării!) reconfirmă trendul pe care este azvârlită România în drumul spre limitarea democrației. Un stat, nu doar polițienesc, ci militarizat.

Și oricât ne-am face că nu vedem, nu putem ignora suprapunerea inițiativelor și evenimentelor! Un proiect de acordare a gradelor militare în șnur de sponsor vine după ce, aflat în fruntea guvernului, generalul de ocazie, Oprea, a declarat că va conduce guvernul nu doar militărește, ci ca pe o instituție militară.

Un proiect legislativ care ar trebui să-i surprindă și pe cei mai bine organizați masoni ai țării. Ce sponsor de-o viață, ce angajamente de a ieși din ordin doar „cu picioarele înainte”? Și pentru ce? Pentru un „33” care nu spune nimic omului de rând. Care nu va cădea în contemplație în fața unuia cu un asemenea rang, ci se va întreba de câtă vreme nu s-a controlat la plămâni. Pe când un rang militar, cu uniformă și ordonanțe, ar impresiona orice trecător prin această viață! Desigur, până la limita la care, top „300 bogați” s-ar transforma în top „300 generali”.

Desigur, de râcnit nu a râcnit de indignare răcanul rupt în cusătura din dos a uniformei! Ci tocmai aceia care au căpătat gradele pe merite non-militare. Plătite cash prin servicii, jocuri, trădări, mult mai costisitoare decât o cotizație cash…

Și ce s-au schimbat vremurile! Înainte, pentru o donație în ciorapi, izmene și alte efecte neintime (generalul de intendență, știe!) primeai cel mult o gamelă de fasole! Acum se vor onoruri și ridicări în grad de fișic donat!

Și apoi, de ce doar grade militare contra donație? Ce, numai Armata are nevoie de înzestrări?! De ce nu și în Educație, Sănătate: De ce să mai dai concurs pentru un post de titular? Cardul! Și ce examene pe post? Contul!

Evident, ceva-ceva va rămâne din această aberația parlamentară! Că de aia se bagă mai mult, să intrige, apoi să se „revizuiască” pentru a rămâne ceea ce interesează de fapt. Adică, onorariul prin donații Păi ce, de ce să mai scrie, bunăoară, un pușcăriaș o carte pentru câteva zile reducere la AMR? Donează Armatei și obține compensația! Sau reduerea la impozitare. Sau clemența Fiscului ori procurorului, după caz!

Așadar, „donații benevole private”. Aparent un conflict pleonastic, căci donațiile sunt benevolae, sui-generis, dar care poate ascunde altă idee: donația în numele celor „3R” re-evaluați. Recuperare-recondiționare-refolosire. Primul pentru armată, ultimele două pentru noii soldăței de arginți, autodecompensați la portofel de cei 30 de arginți.

Și da, donațiile se vor depune în conturi la Trezorerie… Dar, și în varianta unor „conturi dedicate, alocate publicului de către societăţi de microfinanţare”. Că într-o societate pârlită prin fondurile „investiționale” și stoarsă de conturile off-shore, trebuia inventat un alt mecanism. Și de ce nu, la o sumă net superioară donației specifice gradului de general, care ar asigură participarea la recepţiile Presedinției, de ce să nu se aloce direct fotoliul de la Cotroceni? Poate așa vom avea parte de norocul pe care nu l-am găsit nemțește!

Oricum, avem numeroși generali de „carton” produşi pe bani, relaţii, mită… Din păcate, nu creponaţi doar în rama de rezerviști, ci şi în ferparul nostru ca generali activi. Și așa e deja riscant să plecăm la război cu rezerviştii pa care îi avem! Dar cu o asemenea lege să vezi războiul tacâmurilor de cantină! Strategii de stat major de buticari și piețari, anti-aeriană cu fasole și infanteriști la gamele!

Să vezi atunci gabori cu lanțuri de aur atârnate în loc de cocardă la grad. Ce baroni, o nouă specie: „garoni”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*