„Zboară puiule, zboar(r)ă!”

De sub arcușul unui Stradivarius bine pitit, lăutarul zise către șeful scripcarilor democrați: „Un coviltir pentru consulul meu!”. Păi, și cum să nu i se dea postul? Nu umblă ei cu „merțane” și BMW- uri, nu își botează fetele (e un fel de a zice!) „Mercedesa”?! Și s-a făcut și dreptate! Nemții au primit ceea ce meritau. Un nou consul al României. Dar nu unul oarecare, cu ștate vechi în ale diplomației! Ci pe Medelin. Nu Medelin a lui Mercedesa, ci al PSD-ului!

Și așa le trebuie că nu ne-au restituit banii pe care ni datorează! Acum le trimitem ce avem noi mai bun prin… țigănie. Prin țigănia show-urilor de televiziune, desigur, „un artist”. Și să vezi de acum botezuri în țigănie: ce „Mercedes” și „Mercedesa”, de azi, „Consul” și „Consuela”!

E drept, noi nu am dat fi dat nici un „regat” uscat pentru mârțoagele politice din țigănie! Dar ne-au luat ei un vot pentru, iată, un consul cu coviltir la Bonn! Care poate le trage și de un arcuș în timpul liber, că familia e numeroasă, nu? Desigur, e posibil ca, inițial, lui Mădălin Voicu să-i se fi făcut actele chiar pentru consulat din India, că era mai nimerit!, dar o fi șutit menestrelul baragladinelor biletele de avion ale vreunui diplomat de carieră!

Oricum, ce ne oferă acum PSD-ul e începutul sfârșitului… Ei ar vrea sfârșitul pentru noi, dar de fapt, e începutul agoniei de partid. Căci, unde s-a mai văzut competiție între o cetățeancă relativ curată moral și un condamnat în primă instanță?! Unde s-a mai văzut să fie ales condamnatul, ori or fi confundat PSD-ul (și nu sunt departe!) cu pușcăria, iar postul de președinte interimar al PSD cu funcția de șef de celulă!

Iar PSD (își) face dreptate până la capăt! Îl readuce în cărți, ca președinte de filială a Partidului Pușcăriașilor Social-Democrați, celula Prahova, pe Mircea Cosma. Și-l trimite pe Mădălin Voicu, cel ce spunea despre români „că sunt lași și trădători”, reprezentant al României la Bonn. Iar lucrurile nu se vor opri aici. Căci Liviu Dragnea are mulți morți (politici) de întors de la groapa pesedistă!

Așadar, „Zboară puiule zboar(r)ă”! Căci lung e drumul până la Bonn! Și abia ce mai începuseră să se lămurească nemții că „rom” nu e totuna cu român. De acum să vezi ce or să ne dubleze „r”-ul…

De ce la Bonn?! Pesemne nu s-a găsit în centrala MAE nici un oraș cu doi de „r”… Și cât de B. A(i)urescu să fii să accepți așa ceva? Să te reprezinte, în numele unui minister cu pretenții, un individ cu state vechi în „arta” staborului, nu în cea a diplomației! Dar ce mai contează?! De azi e sărbătoare în țigănie. De aici și de acolo. Că se va merge la „Jermania”, la domnul Medelin, „cu acte noi și frumoase”. Așadar, cântă-ne, lăutare… Și râzi de lipsa noastră de vână… Că rău am mai ajuns… Acum, numai să nu-i ciugulească din pene „Deutschen Adler” -ul de la Berlin… Că Germania tot cu un „r” se va scrie.

Și să-l trimiți pe post de reprezentant al Statului Român pe un personaj care a inițiat o lege de grațiere și amnistie a pușcăriașilor este doar încă o dovadă că Ponta își bate joc de noi. El trebuie să-și bată joc acum și de Iohannis, așa că ne bagă și pe noi, cu tot restul de imagine de țară, la mijloc și, în contrabalansarea numiri de către președinte a lui Emil Hurezeanu, ca ambasador la Berlin, numește în fruntea consulatului de la Bonn un personaj pe măsura lui; un scripcar… Epicul continuă, dară, de la „Țigănci” la „Medelin, consulul cu vioară la subțioară”…

Ce îl recomandă pe menestrelul ceaușist? Evident, vocea și talentul! Și maneau social-democrată. Aia pe care o scârțâie batjocoritor Victor Viorel Ponta târșâindu-se printre cârje. O manea cu dedicație pentru românii din Diaspora. Mai ales că, în Germania, i s-a dat o lecție drastică la alegeri. Iar acum premierul-cârjă le expediază exact tipul de politician împotriva căruia diaspora a votat masiv. Ce mai urmeaza? Vanghelie, dacă scapă de pârnaie, pe post de consul general la Paris?

Desigur, cum PSD se desface din șuruburile roase de rugina penală, cine poate o șterge! Unii fug la UNPR, alții pe la consulate… Iar Mădălin are de ce să o șteargă. Nu doar din partid, ci și din țară. Să se ajungă mai greu la el. Că se apropie funia anchetelor penale de prietenul împăunat Păun, de jocurile cu bani rulați pentru inițierea legii de grațiere și amnistie din „marțea neagră”. Că doar nu era o chestiune din omenie pentru infractori!

Și mai poate fi o „țigănie” în numirea făcută de Ponta. O numire pe care nemții o vor lua ca o ofensă directă mai ales după ce, la începutul anului, ciob de Cioabă a anunțat că va da statul german în judecată „pentru deportările din perioada regimului nazist”.

P.S.: Și ne mai întrebăm de ce o fi leșinat d-na Merkel…

Un răspuns la “„Zboară puiule, zboar(r)ă!””

  1. Iulică Tenea spune:

    ŢIGANULUI DE-I ZICI CIOARĂ, SE SUPĂRĂ ŞI ZBOARĂ!

    MĂDĂLIN AL PSD-ului, A ZBURAT LA MERCEDESA LUI! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*