Între dezamăgire și acțiune!

„Un strigăt fără ecou” este semnalul de dezamăgire al foştilor deţinuţi politici faţă de promulgarea Legii antinaţionale şi anticonstituţionale, nr. 31/2002″, pe care, în numele urmaşilor foştilor deţinuţi politici legionari, îl face cunoscut Preot Marius Vişovan.

„Cu durere şi mare dezamăgire constatăm că aţi promulgat modificările la OUG 31/2002. Mesajul nostru – izvorât din adâncul unor suflete sincere care au cunoscut faţa îngrozitoare a regimului comunist în calitate de fii ai unora dintre cei ce s-au jertfit pentru libertatea ţării, pentru valorile credinţei creştine şi identităţii naţionale – a rămas ca un strigăt fără ecou.

Nu ştim ce interese sau calcule politice sunt în joc şi continuăm să credem că nu aţi fost pe deplin informat de nedreptatea pe care această lege o consfinţeşte. Am sperat însă până în ultimul moment că spiritul dumneavoastră democratic şi european nu se va regăsi într-o propunere de lege bazată pe falsuri istorice şi absurdităţi juridice. Chiar fără să vă pronunţaţi pe fondul problemei, ne aşteptam să o retrimiteţi la Parlament pentru a obţine mai multe clarificări asupra aplicării legii, fără de care prezenta lege va deveni sursa unor nesfârşite abuzuri.

În fine, am mai sperat că dumneavoastră, care susţineţi înfiinţarea unui Muzeu al ororilor comuniste, care v-aţi început mandatul cu gestul simbolic de recunoaştere a suferinţelor luptătorilor anticomunişti (decorarea dlui. Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici), veţi fi mai sensibil la glasul celor care au fost prigoniţi de regimul comunist. Situaţia părinţilor noştri este atât de similiară celei a etnicilor germani care au cunoscut deportări în masă şi alte abuzuri fiind acuzaţi de nazism fără discernământ şi fără nicio şansă de apărare. Părinţii noştri au suferit alături de sute de mii de români pentru că s-au opus, de cele mai multe ori doar cu arma cuvântului, unui regim oficial recunoscut azi ca „ilegitim şi criminal”.

Domnule Preşedinte, sunteţi Preşedintele tuturor românilor, deci şi al nostru, al „fiilor de bandiţi”. Nădăjduim că, deşi aţi promulgat această lege, nu veţi rămâne indiferent dacă aplicarea ei se va face în mod abuziv.

*

La polul opus, Frăţia Ortodoxă anunță că va ataca la Avocatul Poporului această lege antinaţională, anticonstituţională şi totalitară! Iată mesajul Frăției:

„Membrii Frăţiei Orotdoxe nu şi-au făcut iluzii faţă de „miasma” sistemului securisto-comunist şi continuatorul Grupului Etnic German nazist, Klaus Iohnnis, că preşedintele intereselor străine de neam, nu va promulga Legea pentru modificarea şi completarea OUG nr. 31/2002, prin care Sfinţii Închisorilor şi cei mai de marcă intelectuali ai României interbelice sunt interzişi ca în anii 50. Această lege de factură totalitară încalcă Constituţia României, drepturile omului, libertatea de expresie, deciziile Tribunalului de la Nuremberg şi este creaţia imorală a unui grup de securişti şi comunişti din Parlamentul României, în complicitate cu liberali, membrii a unor organizaţii discrete şi a unor liberi cugetători neo-marxişti de la Institutul Elie Wiesel. Victimele române şi creştine din anii 50 sunt puse iarăşi pe Crucea lui Hristos de către urmaşii hitleriştilor şi a staliniştilor.

Ca urmare, informăm opinia publică că Frăţia Ortodoxă a iniţiat demersurile legale la Avocatul Poporului pentru ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea OUG nr. 31/2002, lege care încalcă Constituţia României, declaraţia universală a drepturilor omului şi legislaţia internaţională. E o datorie morală şi legală să apărăm valorile naţionale, culturale şi religioase ale poporului român, ca mucenicii şi mărturisitorii Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Iustin Pârvu, Ilie Lăcătuşu, Arsenie Papacioc şi intelectuali de marcă ca Lucian Blaga, Constantin Noica, Mircea Eliade, Tudor Arghezi, Petre Ţuţea, Nichifor Crainic, Radu Gyr sau Emil Cioran să nu fie interzişi din nou ca în anii stalinismului”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*