Taxa pe fumărit şi „prosperitatea” de pe hîrtiile lui Iohannis!

Gafe, erori şi efecte, în producţie de serie! Preşedintele nostru nu-şi pierde vremea răsfoind culegeri de legi sau tratate! E mai simplu şi mai… literar, „Codul lui Hammurabi”. Dacă anul trecut făcea demonstraţii de mers pe bicicletă, în cîteva luni de mandat i-a crescut apetenţa pentru înclinaţii speciale: limuzină de lux, infiltrare, pas cu pas, în tagma scriitorilor, naveta la Sibiu şi pe diverse meridiane, avioane noi pentru uz propriu… Totuşi, a rezolvat şi o mare problemă: triplarea propriului salariu, chiar dacă e vorba de o amînare de cîteva luni. Are vreun interes să majoreze salariile cetăţenilor români, care nu depăşesc 200 de euro lunar?! Nu. Atunci, adio, un al doilea mandat! Ne întoarce preşedintele ca la Ploieşti! Se opune scăderii taxelor, cînd în programul electoral afirma: „pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea T.V.A. la 19 la sută, cota de 24 la sută părînd o invitaţie des­chi­să la evaziune fiscală şi un obsta­col serios în calea consumului”. Gura păcătosului adevăr a grăit: economia României se reduce la cît de mult consumă cetăţeanul. Producţie, de unde, dacă au dat foc industriei!

Bucuraţi-vă! Aveţi onoarea de a-i plăti excursiile externe preşedintelui şi soţiei sale (cu garderoba exorbitantă). Într-adevăr, potrivit Constituţiei, un preşedinte reprezintă statul în relaţiile internaţionale. Însă, prea mult îl reprezintă pe afară şi pe dinafară, domnul profesor! Prea multe strategii externe şi doar aberaţii riscante în zona strategiilor naţionale, lăsate la îndemîna fanarioţilor! Domnul Iohannis a venit din Spania să bea pe fugă o gură de apă în România, apoi s-a îmbarcat la foc automat spre Serbia. Ca de obicei, nu singur. Îşi umple timpul cu astfel de vizite şi nu mai e loc pentru respectarea promisiunilor din campania electorală, cu privire la cetăţeanul român, în slujba căruia e pus – chiar dacă, prin absurd, să zicem, ar avea intenţia… dar, n-o are. Aşa o ţine de cînd ocupă fotoliul Cotroceniului! În loc să-şi respecte funcţia de şef al statului, care impune o anumită sobrietate şi responsabilitate, în loc să comunice prin instrumentele oficiale pe care le are la dispoziţie – site-ul Instituţiei Prezidenţiale – domnul Iohannis apelează ca un puştan la feisbuc, postînd în fraze golite de sens acutele probleme interne, care cer maximă seriozitate.

Cu toate că, orice nou angajat al statului beneficiază de concediu de drept numai după 11 luni de activitate, după numai trei luni de la preluarea mandatului, Preşedintele a plecat în mod scandalos în concediu pe tărîm american! Mai mult ca sigur a avut ceva de discutat în şoaptă cu Victoria Nuland, stratega euromaidanului din Ucraina. Preşedintele Iohannis n-a făcut niciun pas salvator spre zona socială internă, pe care bătea monedă în campanie! Grupurile profesionale de importanţă vitală pentru România (medicii, profesorii, muncitorii, agricultorii) sînt tendenţios ignorate. Respingerea codului fiscal pe motiv că, citez, „prosperitatea se poate pierde”, e o eroare de proporţii. Care prosperitate?, domnule Iohannis. Vorbiţi de pe hîrtiile scrise de alţii, că doar, dumneavoastră, – după cum aţi şi dovedit – nu prea vă pricepeţi decît la călătorii pe banii contribuabilului român, nicidecum la economia Ţării! România este în coada listei europene, cu cele mai mici salarii şi cel mai scăzut nivel de trai! Care prosperitate! Ce a dat U.E. bun cetăţeanului român?! Doar austeritate! Ne-a atras ca un vampir pentru a ne percepe biruri şi pentru a ne transforma în piaţă de desfacere a mărfurilor occidentale, care sînt de calitatea unei cepe degerate. În plus, ne-am ales cu nişte deşeuri politice, împrumutate ca model din Occident. Tot mai mulţi români constată, dezamăgiţi, că regimul socialist era inocent pe lîngă dictatura Bruxellesului. Pentru cetăţeni, taxe cît cuprinde, obligaţii peste obligaţii şi dreptul de a trăi de azi pe mîine!

Ca să ne fie dezamăgirea mai amară, din 26 septembrie se introduce o altă taxă de jefuire şi umilire a naţiei române, numită „fumărit”, după modelul practicat în vremea domniilor fanariote. Cei peste 1,5 milioane de români care au centrală de apartament vor plăti taxă pe coş, pe motiv de poluare, potrivit unei directive a Asociaţiei Naţionale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare şi Calcul al Utilităţilor (ANPSC). Posesorii de centrale vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox, care să polueze sus şi nu în bucătăria celui de deasupra. Aşadar, costurile de întreţinere a centralelor de apartament vor fi mult mai mari.

Poporul abia îşi mai trage sufletul de povara sărăciei, iar Preşedintele nu se mulţumeşte cu reşedinţele predecesorilor, construite de Ceauşescu. Vrea să stea în palate luxoase! Îşi modernizează Vila Lac 3, de parcă n-ar fi de ajuns lemnul exotic adus din Indonezia şi Brazilia, marmura şi piatra, din India şi China, mobilierul îmbrăcat cu piele de Cordoba, tavane extensibile barisol etc. De parcă ar locui acolo nu cu chirie, pe termen limitat, ci pe viaţă. O fi ştiind el altceva decît „prostimea”? I-or fi şoptit la ureche niscaiva braşoave Frau Merkel sau Victori(ţ)a Nuland? Risipeşte un vagon de bani, cu care s-ar putea construi un cartier de lux, adică, circa 930.000 de euro, care nu prea au explicaţie, fiind vorba de o clădire de 1100 de mp, care a mai păpat  în anul 2005,  tot pentru modernizări, suma de 955.848 de lei, şi între anii 2006 şi 2008, alţi 33.984 de lei. Lucrările  au fost aprobate şi banii alocaţi. Cîte locuinţe pentru săracii din satele României, ale căror case de chirpici stau să cadă pe ei, nu s-ar putea construi cu 930.000 de euro!

One Response to Taxa pe fumărit şi „prosperitatea” de pe hîrtiile lui Iohannis!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *