E dramatică situaţia!

Papagalii din vîrful Puterii, vopsiţi în chip de porumbel, aşa-zişii înalţi demnitari, „curaţi şi naturali ca brînza de oaie”, citînd  din jurnalul de gratii al lui Vanghelie Marean „care este”, erau cît pe-aici să primească, printr-o şarlatanie, salarii şi mai umflate, pe motiv că astfel nu i-ar mai ispiti păcătoasa corupţie. Da, de unde!? Mai există un nivel de corupţie mai înalt decît al acestor muritori de lux? Au atins Olimpul!

Indignaţi-vă, dragi români! Preşedintele Iohannis a fost de acord ca perceptorul cu mărirea propriului salariu, salutînd  public o măgărie, fără s-o verifice. Mă îndoiesc să aibă prea multe cunoştinţe despre ordonanţe şi legi. Despre legile fizicii cuantice, poate, dacă nu cumva le va transforma în potenţiale legi de meditaţie şi gravitaţie. Preşedintele a explicitat prost mărirea salariilor demnitarilor, afirmînd că ar fi o măsură anticorupţie. Bravo, domn’ profesor! Ca şi cînd ar fi legal şi moral să-i mituieşti pe hoţi ca să nu mai fure. Aproximativ 11 milioane de cetăţeni români trăiesc în sărăcie, cu circa 200 de euro lunar, din care plătesc impozite şi taxe, pentru a întreţine huzurul unei penibile clase politice, căreia triplarea salariilor le-ar fi adus patru-cinci mii de euro pe lună. Ghinion, cum ar zice tot el, celebrul scriitor, Klaus Iohannis! S-a întors Ponta cu o falcă în cer şi cu una în cîrjă şi a anulat mita pe care demnitarii ar fi primit-o, inclusiv sărmanul de el. E o reală nebunie în politica românească, dacă s-a ajuns ca leneşii super-bogaţi din vîrf  să fie mituiţi ca să nu mai fure! E dramatică situaţia!

Vă amintiţi cum se lăuda Preşedintele Iohannis în campania electorală că, cetăţeanul român va fi prioritar în politica românească? Dar a uitat de la mînă pîn’ la minte („de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”) şi, entuziasmat nevoie mare, a picat de acord cu triplarea salariilor demnitarilor şi ale reptilelor care mişună în sistemul politico-administrativ. Domnule Preşedinte, cînd e vorba de cetăţeanul român, care trage şi întinde de cel mai mic salariu şi pensie din U.E., ca de o bucată de cauciuc, ca să-i ajungă pentru pîinea zilnică, apelaţi la bruxellisme şi la conţopismul merkelian şi, de ochii lumii, îi aruncaţi un mărunţiş de autobuz. Aşa ne-a fost vorba, domnule Iohannis? Una aţi  promis şi alta faceţi!

Judecătorul C.S.M., Cristi Danileţ (nu ştiu ce treabă ar avea un judecător cu politica), probabil livrînd o părere personală, a declarat următoarele: „Majorarea salariilor demnitarilor se impunea, dar trebuia să includă şi medicii şi profesorii”. Auziţi, domnule Iohannis, ce faceţi cu medicii, profesorii şi cetăţeanul simplu? Au cele mai mizerabile salarii din U.E. Vă pasă sau nu? Cît timp vă mai bateţi joc de aceste categorii profesionale? Merită amintit aici şi punctul de vedere pentru R.F.I. al ministrului rămas în amintirea colectivă cu numele de „Stolo”: „Argumentul cu corupţia este din nou o ipocrizie incredibilă, pentru că am văzut foarte limpede, avem cazuri de corupţie în justiţie, unde salariile sunt cu mult peste media din sectorul public.”. Nota 10, „dragă Stolo”! V-aţi întrecut cu filosofia corupţiei! E sfidător ca un premier interimar, în ultima sa zi la Guvern, să dea o asemenea ordonanţă de urgenţă! O măgărie şi mai mare este însă acordul preşedintelui, prin care cetăţeanul român putea fi din nou fraudat de demnitate şi nivel de trai. Ne mai miră ceva în acest sistem politic de sorginte mafiotă, a-tot-puternic în Ţara lui Papură Vodă?

Întru veşnica pomenire să ne amintim de Deputatul Manolache (care nu ştie că în Constituţie este stipulat că toţi cetăţenii sînt egali în faţa legii şi a muncii), cel care a jignit brutal milioane de români. Îl citez pe împieliţat: „Nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic”. Aveţi dreptate, ei nu sînt nici hoţi, nici inculţi? Singura lor eroare este că muncesc cinstit pe sărăcie şi la mîna înalţilor corupţi metabolici. De aici, fireasca întrebare: Voi, găgăuţii şi guşaţii şi-alte neamuri de topor, care vă faceţi că lucraţi cîteva ore pe săptămînă, lîncezînd şi dormind în fotoliile de pluş ale Parlamentului,  îndrăzniţi să puneţi semnul egal între voi, medici, profesori şi muncitori? Cînd vreodată veţi fi voi egalii unui profesor sau ai unui chirurg, ariviştilor? Cîţi dintre voi v-aţi cumpărat pe bani licenţe, masterate şi doctorate, doar trecînd pe holul facultăţilor? Naţiunea ştie că sînteţi o gaşcă de asistaţi social,  inamici profitori, de rea credinţă, fără cultură şi fără Dumnezeu!

Nu vă daţi seama că de fapt voi sînteţi angajaţii cetăţenilor? I-auziţi ce spune despre voi în Adevărul directorul regional în tehnologia Microsoft, timişoreanul Ciprian Jichici: „Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimţit ordinar ce eşti, acolo unde mănânci, dormi şi votezi cum îţi ordonă şeful tău (din partid, din servicii, sau de unde o fi)? Cu ce eşti tu mai presus de mine? Sunt zile în care lucrez până la 10-12 ore. Multe dintre weekend-urile mele sunt presărate cu activităţi profesionale. Să nu mă înţelegi greşit, profitorule, nu mă plâng şi nu mă victimizez. Produc pentru mine, pentru cei care depind de mine şi pentru statul român. Plătesc impozite pe venituri, pe clădiri, pe profit, T.V.A., taxa de drum, acciză pe combustibil, şi multe altele. Plătesc, înţelegi, lipitoareo? Îmi justific existenţa în această societate, şi, muncind pentru mine şi familia mea, contribui la bunăstarea comunităţii. Tu câte ore munceşti pe săptămână, extraordinarule responsabil? Că te văd aproape în fiecare miercuri în avion, şi nu în ăla care aterizează la Bucureşti. Ai dreptate, nesimţitule, nu se poate pune semnul egal între noi!”

Repet, e dramatică situaţia! Haideţi să vedem ce mişcări au făcut „înalţii demnitari” pentru cetăţenii români înainte de a pleca în vacanţe de lux: au ieftinit medicamentele cu pînă la 20 la sută, ca să fie siguri că poporul îşi aduce în continuare contribuţia la prosperitatea corporaţiilor farmaceutice şi au mai scumpit cu 12 procentegazele la consumatorii casnici, ca să le mai rămînă bani doar de medicamente. Se revoltă cineva? În ce hal am ajuns ca naţiune, dacă ne e frică de toţi popîndăii Puterii şi acceptăm să stăm la mîna lor! Nu credeţi că a venit vremea să plătească cu toţii preţul anilor de dezmăţ, corupţie, aroganţă şi trădare a propriului popor? Dar, să revenim la vitriolantele spuse ale deputatului Manolache Dandanache: „Nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic”. Vedeţi, oameni buni? Gura păcătosului, adevăr grăieşte! Exact aşa e, cum a parlamentat el: muncitorul, inginerul şi medicul sînt cetăţeni morali şi normali, spre deosebire de el şi demnitarii lui, care fac parte din categoria paraziţilor. De unde şi necesitatea de a nu pune, sub nicio formă, semnul egal între aceste două entităţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*