Un monument vandalizat- scrisoare deschisă Prefectului Județului Maramureș

Stimate Domnule Prefect,

Mă adresez dumneavoastră în calitate de cetățean român, profesor și cercetător al fenomenului istoric, în baza drepturilor pe care mi le conferă Constituția României, același document care, potrivit articolului 123, coroborate cu prevederile Legii nr. 340/2004, stabilește calitatea și atribuțiile dumneavoastră ca reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Prin prezenta, țin să vă sesizez faptul că pe data de 4 iulie a.c., aflându-mă în concediu în Maramureș, curiozitatea, dar și respectul față de înaintași, mi-au purtat pașii și în localitatea Moisei, o localitate greu încercată în anii celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cu respectiva ocazie, am constatat că monumentul ridicat în memoria celor 29 de români masacrați de trupele maghiare pe data de 14 octombrie 1944, este parțial vandalizat. Îmi este greu să cred că sunt singura și prima persoană care am observat acest fapt reprobabil și îmi este greu să cred că IPJ Maramureș nu a fost sesizat până în prezent pentru a demara o anchetă și a stabili vinovații.

În susținerea celor afirmate de mine anterior, vă trimit (anexez) un grupaj de fotografii cu monumentul respectiv, cu mențiunea că placa ce arată semnificația respectivului monument a dispărut cu totul).

Îmi exprim speranța că, în baza atribuțiilor pe care le aveți, veți lua cuvenitele măsuri care se impun în acest caz, atât pentru reamplasarea plăcuței respective, cât și pentru stabilirea și pedepsirea celor care se fac vinovați de acest act de vandalism.

Un răspuns la “Un monument vandalizat- scrisoare deschisă Prefectului Județului Maramureș”

  1. Constantin Dumitru spune:

    ma alatur acestui protest realizat prin intermediul acestei scrisori deschise!, prof. Dumitru Constantin si totodata ofiter in rezerva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*