Sfârşitul politic al generalului Oprea „Izmene”!

Paradoxal, Gabriel Oprea, generalul patru stele făcut pe timp de pace ca şef la intendenţă şi poreclit „Izmene” de colegi, deşi pare pe culmile puterii sale politice ca premier interimar, e la începutul sfârşitului său politic. Gabriel Oprea fost „badigardul” lui Doina Cornea, pe când era locotenent, aducând-o la ordinul lui Ion Ilici Iliescu cu tab-ul de la Cluj la Bucureşti pe 23 decembrie 1989 ca să dea credibilitatea loviturii de stat înfăptuite de agenţii KGB. Oprea s-a mai remarcat ca şi paza de corp a liderului minerilor Miron Cozma în anii 90.

Gabriel Oprea e tipul politicianului „parvenit” perfect, infatuat şi mândru, deşi e „goluţ” pe dinlăuntru din punct de vedere sufletesc. Sistemul securisto-comunist post-decembrist s-a folosit de el până ieri, de azi începe toboganul său politic. A făcut prea mare avere din salariu de bugetar şi a trădat prea mulţi politicieni ca să nu îi vină decontul acum. L-a trădat pe Adrian Năstase pe când era premier şi „şeful mafiei sale personale” vorba lui Traian Băsescu. Reevaluat de marinarul de la Palatul Cotroceni a devenit indispensabil în Guvernele Emil Boc şi MRU, ca apoi să trădeze din nou pentru a deveni vicepremierul lui Victor Ponta. Crezând că e mai deştept decât alţii şi mai ales decât binomul SRI-DNA, Gabriel Oprea a bătut mâna cu sasul Klaus Iohannis ca şi „soluţie imorală” pentru a vota pe MRU şef la SIE, deşi individul e cel mai controversat personaj politic din istoria post-decembristă cu origini morale bolşevice şi incerte, care a oferit averea Gojdu la unguri. Kelemen Hunor a declarat că ar fi venit şi de pe Lună să voteze cu MRU în parlament.

Ca premier interimar Gabriel Oprea a cerut să fie numit „generalul de la Palatul Victoria” şi s-a crezut mai deştept decât sistemul securistic comandat de Klaus Iohannis. A trădat din nou, de data aceasta PSD, aşa cum îi e obiceiul crezând că scapă de mâna lungă a legii şi justiţiei manevrate de comandantul suprem prin instrumentele sale „totalitare” SRI şi DNA. De data asta Gabriel Oprea s-a înşelat. E la începutul unui declin politic accentuat. Iohannis şi sistemul nu mai are nevoie de încă un trădător politic ca „soluţie imorală”, ci doar de parlamentarii lui.

Generalul „Izmene” s-a crezut prea deştept şi că va scăpa făcând jocul lutheranului Iohannis aflat în slujba marilor puteri şi multinaţionalelor. De data aceasta a pierdut pariul supravieţuirii sale politice. Au şi îneput să apară dosarele politice. La comisa de etică a Universităii Bucureşti s-a depus o cerere „anonimă”, reclamând că Gabriel Oprea şi-a fi plagiat lucrarea de doctorat din 2003. Dacă se confirmă plagiatul, Gabriel Oprea pierde postul de profesor universitar şi funcţia de coordonator de doctorate la academia de studii militare. Plus că ar trebuie să dea banii înapoi luaţi ca doctor şi profesor. Mai mult, un cetăţean a depus o sesizare la ANI care să verifice uriaşa avere de bugetar a lui Gabriel Oprea din ultimii zece ani. Sistemul funcţionează perfect prin binomul SRI+DNA, iar Klaus Iohannis nu mai are nevoie de încă un „trădător politic”. Putem spune că prin trădarea politică de ieri se încheie cariera politică de prim plan a lui Gabriel Oprea, un pion specific pieselor de teatru a lui IL Caragiale şi o paradigmă malignă a politicii post-decembriste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*