Chiar nu mai ai nicio urmă de bun simț, domnule ministru Mircea Dușa?

După cinci ani în care nu a reușit să-l convingă pe șeful său de partid să-i viziteze pe românii din Harghita, ministrul Apărării, Mircea Dușa, deputat PSD de Harghita, și Premierul interimar Gabriel Oprea, au arborat vineri, 26 iunie, de Ziua Drapelului, cel mai mare drapel al României din județul Harghita în curtea Inspectoratului de Poliție Județean Harghita. Inițiativa i-a aparținut lui Dușa, dornic să le arate harghitenilor ce mare patriot român este el.

Dușa nu a avut însă curajul să arboreze acest mare drapel al României în piața centrală din municipiul Miercurea Ciuc. Nu, acolo i-ar fi deranjat pe grofii UDMR sau pe alți extremiști maghiari. L-a arborat în schimb în curtea Poliției, ascunzându-l astfel de privirile partenerilor săi din UDMR care s-ar fi simțit ofensați că ditamai drapelul României stă arborat în Miercurea Ciuc. L-a ascuns și de privirile românilor din Miercurea Ciuc cărora le-a transmis prin acest gest simbolic că pot să fie români doar în curtea IPJ Harghita, nu în piața centrală din oraș.

Sau poate că Dușa nu a arborat drapelul României în piața centrală din Miercurea Ciuc, ci l-a ascuns în curtea Poliței, pentru că în piața centrală din Miercurea Ciuc este arborat deja, în mod cu totul ilegal, un steag secuiesc de mari dimensiuni. Ca atare, Dușa s-a gândit că nu se cade să arboreze el drapelul României acolo pentru că spațiul este marcat deja simbolic iar România nu mai este suverană în Miercurea Ciuc (sau în Harghita). Dușa a arborat drapelul României în curtea Poliției, tot așa cum drapelul României este arborat în curtea ambasadelor României de prin țări străine.

La Miercurea Ciuc, parada de Ziua Națională a României are loc sub stegul secuiesc, ca atare nu există motive pentru ca drapelul României, de mari dimensiuni, să fie arborat pe bulevardul principal din Mierurea Ciuc pentru ca parada de Ziua Națională să de desfășoare lângă acest drapel. Asta pentru că ideea arborării acestui drapel al României a fost să arate harghitenilor care mare patriot român este Dușa, nu să întărească, măcar simbolic dacă nu instituțional, suveranitatea Statului Român în județul Harghita.

Sunt convins însă că cel mai fericit de faptul că drapelul României a fost ascuns în curtea Poliției și nu în piața centrală a orașului este chiar prefecul de Harghita, apropiat lui Dușa, un alt mare patriot român harghitean, Jean-Adrian Andrei. Poate că așa drapelul României nu va fi furat sau incendiat pentru că el, mare prefect român de Harghita, și așa nu poate garanta aplicarea legii în județ.

Pentru că nu suntem chiar toți orbi sau proști în fața fățărniciei deputatului PSD de Harghita îmi permit să întreb public:

Cum poți să te pretinzi mare patriot român și să taci în atâtea cazuri în care se constată discriminarea pe criterii etnice a românilor din Harghita? Cum poți să te pretinzi mare patriot român și să taci în timp ce în județul în care tu ești deputat steagul secuiesc stă arborat neatins, ilegal, pe zeci de instituții publice? Cum poți să te pretinzi mare patriot român și să nu zici nimic despre faptul că cea mai importantă instituție de cultură din zona Toplița este batjocorită de groful UDMR aflat la conducerea CJ Harghita? Cum poți să te pretinzi mare patriot român și să nu zici nimic, mai ales că ești deputat român de Harghita, cu privire la faptul că de ani de zile cea mai importantă manifestare culturală a românilor din zona Toplița este batjocorită de groful UDMR aflat la conducerea CJ Harghita?

Cum poți să te pretinzi mare patriot român când subalternii dumitale de partid votează pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc iar dumneata nu-i din afară din partid? Cum poți să te pretinzi mare patriot român și să taci atunci când groful UDMR aflat la conducerea CJ Harghita își bate joc de monumentele românești din județul în care dumneata ești deputat? Cum poți să te pretinzi mare patriot român și să nu scoți un cuvând despre proiectul de lege, adoptat tacit de Camera Deputaților, care va oficializa limba maghiară în instanțele din România?

Aș putea continua pe foarte multe pagini cu aceste întrebări deloc retorice. Voi concluziona însă: Chiar nu mai ai nicio urmă de bun simț, domnule ministru Mircea Dușa?

Un răspuns la “Chiar nu mai ai nicio urmă de bun simț, domnule ministru Mircea Dușa?”

  1. George Petrovai spune:

    Mircea Duşa şi bunul simţ! Păi nu şi-a falsificat CV-ul, ca lumea de rând să nu ştie că el este de fapt un veritabil politruc, absolvent pe ultima sută de metri al faimoasei academii bolşevice Ştefan Gheorghiu. În actele contrafăcute de-acuma, când plastografia s-a transformat din modă în obişnuinţă, el figurează…economist. Cu asemenea economişti nu-i de mirare că economia României a dispărut ca măgaru-n ceaţă…
    Dar în „cel mai cinstit guvern” (l-am citat pe premier) de la involuţie încoace, ipochimenul de Mircea Duşa este departe de performanţele lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea, care cu certitudine vor intra în istoria acestei ţări ca lideri ai plagiatorilor (hoţilor intelectuali) dovediţi şi, totuşi, de neclintit prin vrerea sfidătoare a fârtaţilor din partid şi şparlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*