Ai venit cu uniforma militară de acasă, domnule colonel Gyorgy?

M-am obișnuit deja cu acțiunile șovine și vădit antiromânești ale liderilor politici ai comunității maghiare din România. De la Antal Arpad la Kelemen Hunor, Tokes Lazslo sau Tamas Sandor cu toții sunt vectori ai urii interetnice împotriva românilor și ai extremismului maghiar. Pentru că sunt politicieni, personaje de acest gen pot spune și face absolut orice fără să fie responsabili pentru declarațiile și acțiunile lor politice.

Constat însă că există personaje care își permit să angreneze în această propagandă șovină maghiară chiar și haina militară pe care n-au adus-o de acasă, ci le-a dat-o Statul Român. Așa este cazul domnului colonel Gyorgy Alfons, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, precum și a unei părți a subordonaților domniei sale.

Domnul colonel Gyorgy, împreună cu o parte a subordonaților săi, a aprticipat în data de 21 iunie a.c. în comuna Chichiș la un concurs al Serviciilor Voluntare de Urgență. În fruntea coloanei echipelor participante au fost afișate, pe lângă drapelul României, steagul secuiesc al județului Covasna și steagul secuiesc al comunei Chichiș. Îmi permit să-i reamintesc domnului colonel Gyorgy faptul că steagul comunei Chichiș a fost anulat definitiv și irevocabil de o instanță încă din luna octombrie 2013 iar steagul secuiesc al județului Covasna a fost anulat definitiv și irevocabil încă din luna iunie 2013 (detalii aici). Afișarea acestor steaguri, simboluri separatiste de altfel, la adunări publice este astfel ilegală. Cele două steaguri pot fi afișate în cadrul privat, așa cum au stabilit deja instanțele judecătorești, nu la manifestări publice în care culmea, sunt implicate instituții publice.

Că domnul Tamas Sandor a venit de acasă cu instituția Consiliului Județean știam deja. Tamas Sandor a moștenit instituția Consiliului Județean Covasna de la părinții săi, tocmai de aceea se și comportă ca un grof pe moșie în această instituție. Nu știam însă că și domnul colonel Gyorgy a moștenit comandamentul ISU Covasna de la părinții săi și ca atare îl poate implica în ce fel de manifestări dorește domnia sa.

Nu mi-aș permite încă să-l acuz public pe domnul colonel Gyorgy de ticăloșie. Aș vrea mai întâi să aud și opinia domniei sale, motiv pentru care îmi permit să-l între public: ai venit cu uniforma militară de acasă, domnule colonel? Cine ți-a permis ție să legitimezi cu uniforma militară a domniei tale și a subordonaților tăi două ilegalități, cele două steaguri? De ce ai permis ca drapelul României, căruia dumneata i-ai jurat credință, să stea afișat lângă două simboluri separatiste, culmea, ilegale din punct de vedere juridic? Ai moștenit instituția ISU Covasna de la părinții dumitale ca să-ți poți permite să-l angrenezi în ce menifestări dorești dumneata? Evident, aceste întrebări le adresez și celorlalți angajați ai ISU Covasna care au legitimat cu uniformele militare niște simboluri separatiste.

Domnilor, nu mai puteți de dragul ideologiei separatiste maghiare sau a simbolurilor șovine maghiare? Foarte bine! Nu uitați însă faptul că nimeni nu va permis să folosiți uniforma militară în aceste manifestări vădit antiromânești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*