Politicienii din opoziție, o demagogie fără margini…

Nu mai e un secret pentru nimeni că politicienii noştri au un tupeu incomensurabil. Când sunt al guvernare îşi dau cu stangu’ în dreptu’, iar când le vine rândul la bătut câmpii din băncile opoziţiei, nu le mai poţi închide gura, basculând asupra noastră un morman de soluţii. Oamenii ăştia trec prin metamorfoze ciudate, sunt tupeişti incurabili, cu bunul simţ nu s-au mai întâlnit, nici măcar întâmplător, în copilărie. Ceea ce e greu de explicat este insistenţa unor jurnalişti din presa centrală, care se încăpăţânează să-i ţină în viaţă pe politicieni, tratandu-i ca pe nişte semeni de bună-credinţă, ca pe nişte autorităţi morale îndreptăţite să-şi dea cu presupusul în privinţa situaţiilor delicate ce tulbură liniştea patriei.

La cât sunt de gălăgioşi ori de ţanţoşi, ca şi când ar fi ba curcani care-şi scutură mărgelele, ba cocoşi care bat din pinteni, politicienii care sunt acum în opoziţie ţin cu tot dinadinsul să facă pe interesanţii şi importanţii.

Ia uitaţi-vă la Alina Gorghiu care aproape în fiecare zi cere demisia lui Victor Ponta. Ca membră în Comisia juridică, d-na copreşedintă ar fi avut ocazia să voteze pentru „trântirea” lui Ponta în duba DNA. N-a făcut-o pentru că nu s-a dus la comisie. Ea anunţase că va boicota orice întâlnire cu primul ministru, dovedind astfel că istericalele pot înfrânge raţiunea, lucru de înghiţit în cazuri „private”, dar inacceptabil la o copreşedintă a celui mai important partid de opoziţie. De altfel, Alina Gorghiu şi-a reluat recitalul cu demisia, însoţit de o gravă afirmaţie, menită să manipuleze opinia publică: anume, că „statele europene” i-ar fi cerut demisia lui Ponta. Mă rog…

Agitând de zor steagul moţiunii de cenzură, Vasile Blaga a anunţat că PNL va face nu lanţ uman în jurul Parlamentului în ziua dezbaterii şi votului documentului, precizând că vor fi chemaţi şi bucureşteni să li se alăture, acţiuni similare urmând să se desfăşoare în municipiile reşedinţa de judeţ. Între timp acţiunea de la Bucureşti a „murit”, fiindcă peneliştii s-au speriat de propriul lor miting.

Da’ foştii pedelişti care au fost înghiţiţi de penelişti par că au memorie scurtă! Păi, pe 15 iunie 2010, când era dezbătută şi supusă votului moţiunea de cenzură împotriva pachetului de măsuri de austeritate, depusă de către parlamentarii care acum sunt la putere, iar premier era Boc cel Mic, în faţa Parlamentului s-a format un alt lanţ uman, dar al protestatarilor! Nu a fost nevoie, atunci, în 2010, să-i cheme nimeni pe români ca să protesteze împotriva reducerii cu 25 la sută a salariilor bugetarilor, a diminuării indemnizaţiilor şi a pensiilor! Ca să scape de furia mulţimii, venită din toate colţurile ţării, inclusiv cu ţepe, Piticul Atomic, premierul de atunci, a intrat în Casa Poporului prin uşa din spate, ulterior spunând la microfon, în plenul Parlamentului, că pachetul de măsuri de austeritete a fost un rău necesar…

Acum, de parcă li s-ar fi şters din memorie acel an, când au fost la guvernare, foştii pedelişti vor să cheme oamenii ca să facă un lanţ uman, de bună-voie, „în sprijinul revendecarilor noastre şi al românilor – dreptul de vot”, zice Blaga! Haida de, să fim serioşi! Politicienii români tot demagogi rămân. Aflaţi acum în opoziţie, pedeliştii şi liberalii flutură de zor drapelul moţiunii de cenzură pe tema dreptului de a vota. Cine i-a oprit pe pedelişti să aducă modificări pe această tema astfel încât nimeni să nu se mai plângă? E mai uşor să faci gălăgie, să arăţi cu degetul în obrazul altuia când, de departe, al tău roşeşte tocmai din cauza prostiilor pe care le-ai făcut. Însă, după cum se vede, unii dintre politicieni, după ce că sunt demagogi, mai au şi memorie scurtă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*