Pașii mărunți ai maghiarimii în pas… cu pasul săsesc!

Iar ne-a făcut-o! Nemțeste! Am putea spune, muto-nemțește… Că nu a suflat nici o vorbă. Desigur, dacă va fi luat la întrebări, dar cine să o facă?, o să mormâie săsăit că el doar a semnat. Ca primarul, cum altfel?! Că legea a picat pe masa lui printre alte lucruri esențiale. Și a iscălit-o repede, fără a se gândi dacă nu ar fi bine să o discute și în CSAT.

Și a semnat, nu ca președintele-primar, ci exact ca un primar, măcar din experiența căpătată la Sibiu știind bine despre ce este vorba.

Dar poate a promis și el ceva. Ceva mai mult, chiar… Și a promulgat legea. Iar de acum, toate unitățile administrativ-teritoriale vor putea arbora steaguri proprii. O lege inițiată de diabolicii Dragnea și Ponta. Că de aia s-a mișcat UDMR-ul să pună umărul în ușa în care tot împing procurorii. Măcar să-i ajute lui Ponta dacă pe Dragnea nu prea mai au cum.

O lege care îmbină două mari obiective ale UDMR-ului. Steaguri proprii și iscălituri bilingve generalizate, legea prevăzând că acolo unde minoritățile depășesc 20 la sută, sub denumirea în limba română să fie trecută și cea în maghiară. Și cum vor putea să o scrie și de zece ori mai mare decât titulatura în limba română, restul devine deja doar un detaliu.

Probabil, neamțul o să se laude că s-a gândit că legea este un tertip al UDMR-ului pentru a ne împânzi țara cu steagul-cârpă și alte însemne runo-secuiești. Să poată orăcăi în continuare a autonomie, enclavă, federație. Drept care, „amendamentul” final, conform căruia două unități teritorial-administrative nu pot avea steaguri identice, ar trebui pesemne să ne liniștească.

Desigur, nu o să se împiedice maghiarimea de acest amănunt. Și nu pentru faptul că legea prevede doar sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea ei (ce, nu are Budapesta bani să plătească amenzile „subsidiarelor” din maghiarime și secuime?!), ci pur și simplu pentru că se vor găsi destule alte moduri de a flutura legal cârpa secuiască în toate locurile dorite. Și nu o să stea ei să aduge mici diferențe care să demonstreze versiuni de cârpe secuiești, un ciucur aici, o dantelă dincolo, un element „local” suplimentar în partea cealaltă.

Nu, nu or stea ei să ne demonstreze că nu sunt versiuni copy-paste! Ci or să facă acorduri de înfrățire cu UAT -ul care își va aroga paternitatea și dreptul de a flutura cârpa la originea ei de lavetă de șters (identitățile celor ce-și dorm somnul monstruos al lipsei de rațiune) și le vor flutura în tot Ardealul prin acorduri între localități înfrățite (în noul lor vis „milenar”, cârpa seacuiasă urmând să fluture în 1 000 de localităţi!). După care o să le înfigă și în tâmpla de pământ din fața Parlamentului și vor cere, în strategia ungurească a pașilor mărunți, combinați cu nemțescul „Pas cu pas”, parlament regional și alte puncte bine creionate, astăzi doar întârziate față de planurile inițiale, dar pe care le recuperează în forță în mandatul unui președinte aparent molatic.

„Iohannis, trezește-te!”. Desteaptă-te, române din somnul tău de neamț!; ori viceversa?! Chiar de ești etnic minoritar, asta nu înseamnă că „partenerii” tăi, vorbitorii limbii iepelor de pustă, îți vor scrie pe plăcuța de la Cotroceni: „Präsident”. Să nu îți iasă de un „Elnök”, mare grijă! Că atunci să vezi ce se ridică țara, cu Diasporă cu tot!

Lasă un răspuns