Iohannis se comportă ca un cetăţean german!

Dacă s-ar face o statistică a plimbărilor, pe bani publici, a preşedintelui Klaus Iohannis, în calitate de oficial al „intereselor germane”, am fi uimiţi să aflăm că cea mai des vizitată ţară, de când a fost ales preşedintele României, a fost Germania. Klaus Iohannis a vizitat frecvent Germania, atât în calitate oficială cât şi ca persoană privată, vizitându-şi părinţii la casa părintească din landul Bavaria. Ce e foarte ciudat şi a ieşit în evdenţă pentru analiştii politici, dar şi pentru serviciile secrete, că Klaus Iohannis după ce face o vizită în altă ţară decât Germania, la întoarcere nu de puţine ori trece pe la Berlin. Jurnaliştii avizaţi  consideră vizitele lui Iohannis la Angela Merkel un fel de raportări pentru cancelarul german, pe româneşte: să dea raportul!

Lucru acesta a început să supere pe oficialii de la Washington, la fel şi desele numiri de cetăţeni germani în funcţii de conducere sau de ambasadori. Vezi cazul Emil Hurezeanu. Dar cel mai tare i-a supărat pe români, faptul că numeroasele interviuri ale lui Klaus Iohannis în limba germană sunt doar pentru presa germană. Traian Băsescu are dreptate când îl critică pe preşedintele în funcţie: Președintele Traian Băsescu a declarat duminică, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de pe B1 TV că este indamisibil ca președintele Klaus Iohannis să vorbească mai mult prin presa germană, decât prin presa din România. Precizarea lui Traian Băsescu vine în contextul în care Klaus Iohannis a acordat un interviu televiziunii publice din Germania ARD, interviu susținut în limba germană. ”Este inadmisibil ca președintele României să vorbească în Germania, prin presa germană, mai mult decât vorbește prin presa românească. Nu aș vrea să ajungem la situația în care, Germania îl are oricum pe Donald Tusk ca servitor acolo, președinte al Consiliului European, să mai creeze și un președinte al României, să fie copilul de mingi al Germaniei. Vreau să cred ca este doar o întâmplare faptul că ne vorbește Iohannis în limba germană”, a declarat fostul șef al statului.

Traian Băsescu este de părere că președintele greșește pentru că nu își exprimă mai des punctele de vedere cu privire la problemele de actualitate, precizând că Iohannis confundă România cu Germania. ”După părerea mea, președintele Iohannis greșește. El se ferește să semene, într-un fel sau altul, cu abordările pe care le-am avut eu. Adică ieșiri frecvente în care exprimam puncte de vedere cu privire la ceea ce se întâmplă în spațiul politic. Greșește pentru că România nu e Germania. Dânsul aici face confuzia. Acolo lucrurile sunt așezate, suntem în altă lume. Punctele de vedere ale președintelui trebuie exprimate de câte ori este nevoie, pe cât posibil în limba română. Dacă o să ne oblige, mă rog, o să învățăm și limba germană, dacă devine limbă obligatorie sau limbă oficială în România. Dar deocamdată președintele României vorbește în limba română, pentru români. Dacă nu e jignitor cumva să vorbești limba română. Eu nu mă sfiesc să vorbesc. Îmi place și cred că un președinte trebuie să se adreseze românilor în limba română”.

Dacă lui Klaus Iohannis îi este ruşine să vorbească în limba română, a poporului care la ales în noiembrie 2014, să ne spună. Iar dacă îi e ruşine că este preşedintele României şi nu al Germaniei e un lucru grav care încalcă siguranţa naţională. Din sursele noastre aflăm că preşedintele Klaus Iohannis vorbeşte cu Eduard Hellvig, şeful SRI în limba germană? Mai mult, Klaus Iohannis a declarat tot presei germane, singura care există pentru el de pe tot mapamondul, că în ţară e criticat doar pentru faptul că e etnic german. Afirmaţia este foarte gravă şi periculoasă pentru România. E ca şi cum ar declara Obama că e criticat de americani pentru că e negru. Klaus Iohannis e criticat doar pentru greşelile sale, nu pentru originea etnică. În noiembrie 2014 Iohannis s-a mândrit când l-au votat românii pe Facebook, iar acum afirmă că criticile i se datorează originii entice. O astfel de gafă arată că preşedintele Klaus Iohannis nu are o minimă experienţă politică. Tot mai mult, gafele impardonabile ale lui Klaus Iohannis mă face să mă întreb sincer dacă preşedintele este cetăţean german, pentru că se poartă ca preşedinte al Germaniei, nu al românilor?

Un răspuns la “Iohannis se comportă ca un cetăţean german!”

  1. Mariana Coman spune:

    Rares Bogdan sfatuieste romanii ca ar trebui toti sa citeasca cea de-a doua carte a lui Iohannis.Am citit destul la invatamantul ideologic a lui Ceausescu ,,…din documentele de partid si de stat” NU-MI MAI DOARESC UN ALT INVATAMANT IDEOLOGIC.cITESTE TU RARES SI PENTRU MINE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*