Nici măcar un „tribunal al poporului”! Nici măcar unul „în numele poporului”! Ci o „instanță” supremă a Executivului în numele propriilor interese și „valori”. În asta a transformat Cabinetul Ponta instrumentul Ordonanței de Guvern. Și nu este vorba de o încălecare a instituțiilor în stat, ci de o încercare de subordonare a Justiției. Mult mai fățișă decât toate zilele negre trasate de „justițiarii” Grivco în Parlamentul României. De data aceasta, săvârșită de exponentul Grivco din Guvernul României! Iar dacă lucrurile vor rămâne așa, ANAF nu devine doar un braț guvernamental de timorare și represiune, ci un instrument care va reteza talerele Justiției.
Aici duce, nu somnul națiunii, căci în decembrie Țara și fiicele sale din Diaspora s-au ridicat și au ales, ci trădarea politică. Aici duce somnolența și somnul rațiunii de la Cotroceni. Aici duc blaturile politice de prin toate cotloanele politice…
Și ce dovezi ne mai trebuie?! Pentru că un guvern care a ajuns să anuleze prin rândurile unei ordonanțe supremația deciziilor Justiției, OG nr. 8/2015 stabilind că, în cazul unei decizii a instanţei de a anula o contravenţie dată de ANAF, amenda nu poate fi recuperată, nu trebuie doar înlăturat. Trebuie trimis în fața tribunalului!
Și nu este doar o terfelire a Justiției. Suntem în fața unei agresiuni care, nesancționată, poate constitui precedentul pentru încorsetarea întregii țării. Segment cu segment, până la așezarea lațului, sau al lanțurilor pentru aceia care nu se aliniază, peste întreaga societate.
Pas cu pas, Victor Ponta a reușit să transforme o instituție de îndrumare și verificare într-un organ represiv la dispoziția sa. O Agenția Națională de Agresiune…
De ce le trebuie inspectorilor ANAF armă cu glonț?! De ce le trebuie girofaruri când legea definește clar instituțiile care pot folosi așa ceva?! De ce acceptă ANAF această umflare cu pompă a competențelor, pe steroizii ilegalităților guvernului, în condițiile în care ar trebui să-i fie clar că, dincolo de o anumită limită, singura soluție pentru următorul guvern, poate chiar în numele unui popor revoltat, va fi desființarea acestei noi „Securități”. Una care, le place ori nu, își bazează mare parte din actuala structură și funcționare pe ideile unui cercetat pentru infractiuni economice. Și ar trebui să le fie atât de jenă încât singuri să ceară reorganizarea!
Guvernul a acordat astfel ANAF-ului supracompetențe, așezând practic instituția desupra legii supreme dar și deasupra Justiției. I-a dat dreptul LEGAL de a ignora deciziile judecătorilor. Pentru că, în momentul în care prin ordonanță guvernul a decis că, indiferent de caracterul definitiv și irevocabil al deciziilor Justiției, banii confiscați sau încasați abuziv în urma amenzilor de ANAF nu se mai restituie, puerile în stat sunt dereglementate. Mai mult, se crează precedentul pentru ca oricare altă decizie a Justiției, acolo unde intersectează interesele actualului guvern, să devină doar o anexă la libera interpretare a ANAF-ului.
Este drumul deschis pentru crearea celei de a cincea puteri în stat: ANAF. Dar cum asupra puterii Judecătorești și Legislative sunt deja semne mari de întrebare, cea de a patra putere în stat (metaforica forță a presei) nu mai reprezintă nici măcar o umbră a condeiului însângerat în Decembrie 89, compilația Executiv-ANAF ar putea rămâne unica putere. Așa, ca un partid unic dimpreună cu supleantul său… Acest ANAF de Grivco… Că, de nu ar suna atât de impozant Agenția Națională, probabil și-ar fi zis Serviciul român de administrare fiscală… Că personal din vechea „gardă” are pe acolo!
P.S.:
Eliminând prezumția de nevinovăție, ANAF funcționează în baza unor metodologii interne care impun inspectorilor abuzul în serviciu, prin prevederea ca administratorii și antreprenorii să fie tratați, a priori, ca fiind interesați „doar sa diminueze taxele”! Adică să fure! Oricum, au apărut deja și bancurile, seci ori porcoase, la adresa inspectorilor ANAF… Or, doar o altă structură s-a mai bucurat de o asemenea „atenție” din partea românilor în hazul lor de necaz. Și, din păcate, comparația cu vechea structură nu pare a se opri aici…
Lasă un răspuns