Și totuși: Ziua Independenţei sau Ziua Europei/Ziua Victoriei?!

Noua Dreaptă constată cu îngrijorare faptul că de mulţi ani deja autorităţile s-au obişnuit să aniverseze pe 9 mai „Ziua Europei” sau „Ziua victoriei împotriva fascismului”, uitând parcă de 9 mai – Ziua Independenţei României cucerită cu preţul atâtor jertfe în Războiul de Independenţă din anii 1877-1878. Observăm cu tristeţe cum, an de an, această zi excepţională în istoria noastră a românilor este maculată de Ziua Europei, sărbătorită la aceeaşi dată. Vedem cum primari de municipii din România alocă sume exorbitante de la bugetul local pentru sărbătorirea Zilei Europei şi nici un leu pentru Ziua Independenţei noastre naţionale. Vedem cum mulţi români, pe bună dreptate, nici nu mai înţeleg ce sărbătorim pe 9 mai: Ziua Independenţei sau Ziua Europei/Ziua Victoriei?

Noua Dreaptă ţine să precizeze că pentru români şi România „victoria împotriva fascismului” a însemnat în fapt pierderea unei treimi din teritoriul naţional şi începutul a 50 de ani de tiranie comunistă. În 1945, pe 9 mai, după patru ani de război şi 700.000 de vieţi pierdute, României nu i s-a recunoscut statutul de ţară cobeligeranţă, ci de ţară învinsă. Trupele sovietice au staţionat pe teritoriul României până în 1958, Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herta rămânând captive în componentă URSS. Începând cu luna mai a anului 1945 încep primele procese ale „Tribunalului Poporului”, epurări şi deportări, internări în lagăre de deţinuţi politici, se instituie cenzură, se proclamă Republica Populară şi se trece la naţionalizarea întreprinderilor, la colectivizarea forţată a agriculturii şi dictatură partidului unic comunist.

Constatăm deci semnificaţia profund nefastă a acestei „zile a victoriei” care pentru România a adus o robie de peste patru decenii. Este momentul să ne întrebăm: victoria cui o sărbătorim pe 9 mai 1945? Evident, noi românii nu avem nici un motiv de sărbătoare şi acest circ grotesc pus în opera de unii edili cu spectacole şi concerte costisitoare trebuie să înceteze. „Ziua Victoriei” a reprezentat pentru noi românii căderea în robia comunistă, deportarea a sute de mii de basarabeni şi bucovineni în pustiurile Siberiei, ocuparea României de către sovietici, cu tot cortegiul de violuri, crime şi jafuri. La 9 mai 1945, România era o ţară ocupată de către trupe străine şi i se impunea „manu militari” un regim comunist, care a distrus elitele, tradiţiile şi fiinţă spirituală a naţiunii, iar despăgubirile de război pretinse de ruşi au fost colosale.

Această încercare de ştergere din mentalul românilor a zilei de 9 mai ca Zi a Independenţei de stat a României nu este însă întâmplătoare dacă analizăm acţiunile iresponsabile şi anti-naţionale ale clasei noastre politice, în frunte cu fostul preşedinte Traian Băsescu, care până în ultima zi a mandatului s-a făcut purtătorul de cuvânt al proiectului anti-naţional denumit cu cinism „Statele Unite ale Europei”. Sperăm că noul preşedinte, care a jurat şi el în faţă Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cu mâna pe Biblie şi pe Constituţia României, să apere „suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României”, va abandona politică anti-naţională de cedare a suveranităţii în favoarea proiectului mamut Statele Unite ale Europei, unde guvernele şi parlamentele naţionale ar avea un rol politic minor, echivalent cu cel jucat de actualele consiliile judeţene iar Comisia Europeană ar avea supremaţie asupra guvernelor, unde europarlamentarii ar înlocui suveranitatea parlamentarilor naţionali iar liderii naţionali, care se reunesc în Consiliul European, ar fi reduşi la un rol consultativ, de Camera secundară.

În acest context decisiv pentru viitorul Statului şi Neamului Românesc, Noua Dreaptă condamnă scenariul anti-românesc prin care ţara noastră ar fi redusă la statutul de colonie periferică a unor utopice State Unite ale Europei şi îi asigura pe toţi românii că va continuă lupta pentru o Românie Independenţa şi Suverană şi pentru o Europă a Statelor naţionale independente. 10.000 de români s-au jertfit pentru că urmaşii lor să trăiască într-o ţară liberă, nesupusă nici unei puteri străine. Iar noi, cei de astăzi, nu avem dreptul să anulăm sensul luptei lor şi victoria obţinută cu preţul sacrificiului suprem.

Respingând orice dictat politic extern, Noua Dreaptă va continuă lupta de trezire a conştiinţelor şi de avertizare asupra pericolelor care ameninţă Neamul Românesc şi le aminteşte tuturor duşmanilor independenţei României că Articolul 1 din Constituţie este încă în vigoare şi prevede negru pe alb că „România este stat naţional, suveran şi INDEPENDENT, unitar şi indivizibil”. Şi, chiar cu preţul unor noi jertfe, AŞA VA RĂMÂNE!

Biroul de Presă al Noii Drepte

Un răspuns la “Și totuși: Ziua Independenţei sau Ziua Europei/Ziua Victoriei?!”

  1. Remus spune:

    Corect! Bravo Noua Dreapta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*