Balamuc la ICR New York! (din nou, „organe”…)

Am primit zilele trecute o Scrisoare deschisă de la o româncă din Manhattan, New York, un material de revoltă îndreptat împotriva Institutului Cultural Român din New York, de fapt, un apel dramatic adresat unor oameni din vârful puterii, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, şi directorul ICR, Lilian Zamfiroiu.

Problema cheie din SCRISOARE coincide cu vestea primită de la Bucureşti: Bogdan Aurescu a anunţat că va face o curăţenie în ograda diplomaţiei româneşti, plină de diplomaţi îmbătrâniţi, ramoliţi, aflaţi de ani de zile ilegal în posturi. E timpul să se facă aerisiri profunde şi la ICR, să se lumineze lumea ce statut are acest Institut, cu un buget mai mare decât al Ministerului Culturii, fiindcă el ar trebui să fie vitrina noastră în lume, să promoveze cultura română, tot ce au mai valoros românii. De ani de zile însă, din „era Patapievici”, ICR duce o politică anti-românească. Face tot ce poate, pe banii poporului român, să compromită imaginea României.

Aşa este şi recentă fapta, care pune capac la toate. Cum se ştie, în perioada interbelică a existat un ziar de avangardă numit „P**Ă”, scos de evreii Aureliu Baranga, Gherasim Luca, Paul Păun şi S. Perahim. A apărut un singur număr, pe 1 octombrie 1931, fiindcă foaia a fost imediat interzisă datorită unei atitudini severe, radicale, venite din partea unei autorităţi morale că Nicolae Iorga. Ce s-a întâmplat? Derbedeii care au scos fiţuica, au pus un exemplar în cutia de scrisori a lui Iorga, scriind „Tu ai? N-ai!”. Poliţia şi-a făcut datoria şi derbedeii au stat câteva zile după gratii.

Şi Doina Uricariu, directoarea de la ICR NY, zisă Urticariu ar trebui trimisă… însă nu după gratii, ci direct la balamuc, aşa cum au făcut evreii cu care ea a colaborat, care l-au internat cu forţa la un azil pe sculptorul Constantin Antonovici şi apoi i-au furat opera!

Iată cine reprezintă România la New York, iată cine este pusă să promoveze cultura română în America! E important un ziar de scandal, care a apărut în 20 de exemplare, ca un accident? Este „P**A” cumva, azi, o punte între America şi România? În fotografiile trimise de doamna revoltată se vede o caricatură de expoziţie, aşa cum am arătat că face de obicei acest Institut Român, lipsit de profesionişti, într-un spaţiu meschin, pe un hol, o expoziţie total infantilă, dar e pus în prim-plan, în ramă, nudul a doi bărbaţi goi, redactorii revistei, poate că este poza preferată a Doinitei, s-o fi culcând cu ea sub pernă!

Ce reparaţie culturală se face dacă este reînviată această mizerie? Nu mai are România evenimente demne de prezentat în lumea americană? Iată ce semnal dă ICR, după zvastica pe ponei a micului fürer Patapievici, acum „P**A” Doinei Uricariu!  Ce vrea să semnifice acest fapt, să vedem cum arată relaţia României cu America?

Nu are rost să ne gândim mai departe, nu merită. Este clar că Doina Uricariu e dusă cu pluta, e urticată rău şi trebuie urgent schimbată. I-am semnalat de doi ani, sistematic, lui Zamfiroiu gafele făcute de această persoană bolnavă. I-am trimis articolele mele şi doamnei Simona Mirela Miculescu,  reprezentanta noastră la ONU. I-am atras atenţia şi ministrului Remus Pricopie, care mi-a spus că e prieten cu Lilian şi că-i va semnala, dar nu s-a întâmplat nimic. Nici şeful ei de la MAE, Ţârlea, nu a făcut nimic. Doar se benoclează şi hăhăie.

Am tot avertizat ce lepădătură se află la cârma ICR, am tot spus, schimbaţi-o, fraţilor, cât nu e prea târziu! Şi, uite, acum e prea târziu! Nu se mai poate face nimic. Răul a fost făcut.  Degradarea a atins apogeul. Nu se mai poate şterge cu buretele. Aceasta este opera de neuitat a ICR la New York, o P**A, una… URTICATA!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*