Șovinism: UDMR protestează față de schimbarea denumirii Spitalului de Cardiologie din Covasna

Ministerul Sănătății a aprobat schimbarea denumirii Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza” din Covasna. Noua denumire a unității va fi Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Teculescu-Benedek”. Măsura a stârnit reacția vehementă a conducerii UDMR Covasna, revoltată că spitalul va primi și numele unui român.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a aprobat cererea Asociației Cultural-Creștine „Iustinian Teculescu” din Covasna de a modifica denumirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza” din Covasna în Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Teculescu-Benedek”, ca o reparație adusă medicului Nicolae Teculescu, ca o recunoaștere a activității acestuia de pionierat în tratamentul balnear și în valorificarea potențialului factorilor naturali ai stațiunii Covasna.

Inițiativa a fost sprijinită și de Prefectura Covasna și chiar și de conducerea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza”. În anul 2010, Spitalul de Cardiologie Covasna și-a schimbat denumirea în Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza”.

Includerea în denumirea oficială a spitalului a numelui unui doctor român a înfuriat foarte tare conducerea UDMR Covasna. Președintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este și președintele Consiliului Județean Covasna, s-a declarat revoltat de schimbarea denumirii spitalului fără consultarea comunității maghiare din județ și a anunțat strângerea de semnături pentru ca spitalul să revină la denumirea „inițială”, fără numele doctorului român.

P.S.: În 2011 îmi exprimam stupefacția cu privire la faptul că românii din Voinești-Covasna au acceptat tecit, fără nicio reacție, maghiarizarea denumirii acestei instituții publice. Mă bucur că să văd că au reacționat, chiar dacă au avut nevoie de cinci ani ca să facă acest lucru.

P.S.s.: Condamn public discursul șovin, intolerant și profund antiromânesc al UDMR, promovat în mod dement de presa de limbă maghiară din România. Atât UDMR cât și reprezentanții presei de limbă maghiară continuă să promoveze doar ură interetnică și șovinism maghiar, ambele părți fiind ancorate în mentalități medievale grotești.

Un răspuns la “Șovinism: UDMR protestează față de schimbarea denumirii Spitalului de Cardiologie din Covasna”

  1. Jalnică reacția UDMR Covasna! Chiar nu pot fi eropene unele persoane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*