Păcate grele împotriva ortodoxiei! CTP îmbătrâneşte urât…

Cu cât trec anii, unii oameni în loc să fie mai înţelepţi sau mai buni îmbătrânesc urât, încărcaţi de ură şi înverşunare pe tot ce e mai sfânt pe pământ şi-n ceruri. Un caz şcoală de „decrepitudine” jurnalistică şi umană este CTP, un editorialist mulţi ani adulat de români şi un vector de opinie, care în ultima vreme devine o fosilă ce vorbeşte plină de încrâncenare cu ochii băgaţi în orbite şi scrie plin de venin împotriva BOR şi a credinţei creştine în general. CTP, care face parte cu ziarul său dintr-un trust de presă, al cărui patron e închis pentru evaziune fiscală, oferă lecţii de morală generală întoarsă pe dos şi, mai nou, logoree anticreştină. Ca să fie explicit perceput ca un „înger decăzut”, un revoltat împotriva lui Dumnezeu, CTP şi-a publicat ultimele două editoriale cu o poză în care trăsăturile fizionomice se aseamănă cu cele ale actorilor care îl joacă pe Faust, Mefistofeles sau Satanael.E un fel de lord Vader fără mască?

În editorialul „Evanghelia după Sfântâniţă”, CTP se revoltă împotriva parabolei Fiului Risipitor, fără să aibă elementare cunoştinţe teologice, măcar cât ale unui curator de la o parohie rurală. Se crede deştept, dar jurnalistul revoltat nu a înţeles nimic din parabola Fiului risipitor. Vă daţi seama că nu repet blasfemiile şi păcatele strigătoare la cer făcute de CTP împotriva Sfântului Duh, doar îi recomand să citească cartea „Fiul pierdut” de Iosif Trifa. CTP ar fi înţeles că Fiul risipitor nu a fost iertat de Tatăl, că acesta a fost cheltuitor cu moştenirea familiei, ci din dragoste nemăsurată faţă de om al lui Dumnezeu ca şi Creator. CTP ar fi vrut ca Fiul risipitor să fie pedepsit de Tatăl şi să se poarte precum Kovesi la Tribunal. El nu a înţeles că Dumnezeu este iubire, nu ca şi dracul un chiţibuşar care se pierde în articole de lege răzbunătoare.

Poate în această ecuaţie se înţelege de ce CTP crede mai degrabă în DNA decât în Domnul iubirii şi al iertării. O lume fără iubire şi iertare e ca Hiroşima după bomba atomică. În alt editorial „Mironosiţele”, CTP îşi permite să ia în derâdere cele sfinte şi pe Hristos. Săracul CTP în ignoranţa sa teologică crede că poţi fi bun şi moral dacă te substitui lui Dumnezeu şi batjocoreşti Biserica şi cele sfinte. Aşa a crezut şi îngerul căzut. CTP trebuie să ştie la vîrsta asta că nu poţi fi bun, iubitor, milos şi drept dacă nu-l ai pe Hristos în inimă. Fără Hristos golul din inimă e umplut cu ego, infatuare, mândrie goală, ştiinţă uscată sterilă şi nu în ultimul rând de Satanel. Astfel se explică îmbătrânirea şi urâţirea fizică dar și morală a lui CTP din ultima vreme. Noi, românii, fiind creştini îl iertăm şi ne rugăm să-l ierte şi Tatăl ca pe fiul risipitor în al doisprezecelea ceas.

2 Responses to Păcate grele împotriva ortodoxiei! CTP îmbătrâneşte urât…

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *