Scrisoare deschisă: Scoaterea în afara legii a U.D.M.R., o organizație antiromânească și revizionistă

– adresată Președintelui României, domnul Klaus Werner Johannis –

În preajma unei mari sărbători a Creștinătății, ziua de Buna Vestire, românii din Țara-Mamă și de pretutindeni au aflat cu bucurie că la Strasbourg, Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei a respins cererea de arbitraj pentru autonomia teritorială a ”ținutului secuiesc”, care a fost solicitată de U.D.M.R. și Consiliul Național Secuiesc ca urmare a hotărârilor adoptate de 47 Consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș, din totalul de 152 Consilii locale.

Pretențiile Ungariei și ale U.D.M.R. privind obținerea autonomiei ”ținutului secuiesc” printr-un arbitraj sau diktat au fost susținute la Strasbourg de către șefa delegației Ungariei la acest Congres al Consiliului Europei, împreună cu președintele Consiliului județean Covasna și primarul municipiului Sf.Gheorghe. Prin decizia adoptată în 24 martie 2015, Consiliul Europei a respins autonomia ”ținutului secuiesc”.

Având în vedere încălcarea gravă a Constituției României, a Legii partidelor politice, a Legii administrației publice locale și a Codului penal de către U.D.M.R. și reprezentanții săi, Vă solicit domnule Președinte al României ca, în baza jurământului depus în Parlament și a promisiunilor din campania electorală pentru alegerile prezidențiale, să acționați urgent pentru realizarea următoarelor obiective:

1. Scoaterea în afara legii a U.D.M.R. care a dovedit, inclusiv la Consiliul Europei, că nu respectă suveranitatea națională, independența și unitatea Statului Român, integritatea teritorială a României, ordinea de drept și principiile democrației. Încetarea activității U.D.M.R., prin dizolvare, se hotărăște de către Curtea Constuituțională a României pe care aveți obligația să o sesizați de urgență.

2. Organizarea unui referendum național pe tema pretențiilor Ungariei și U.D.M.R. asupra Ardealului, pentru a afla care este voința Poporului Român.

3. Oprirea vânzării pământului din Vatra Românească la străini și abrogarea legii promovată de Guvernul Ponta prin angajarea răspunderii în Parlament. România este singura țară din Uniunea Europeană unde persoanele juridice și persoanele fizice străine pot cumpăra terenuri agricole, fără limită de suprafață și fără nicio obligație ulterioară dobândirii lor. Se știe că, băncile din Ungaria acordă credite cu dobândă subvenționată de Guvern cetățenilor unguri, inclusiv etnicilor maghiari din România, pentru cumpărarea de terenuri agricole în România, mai ales în Ardeal.

4. Suspendarea pentru cel puțin trei ani, a actelor normative referitoare la retrocedările de imobile și cercetarea penală de către Direcția Națională Anticorupție (D.N.A.) și Parchete a persoanelor vinovate de împroprietărirea ilegală a Ungariei, a bisericilor maghiare, a Statusului Romano-Catolic, a Ordinelor călugărești catolice ungare, a numeroase persoane juridice maghiare și a urmașilor optanților unguri cu peste 10.000 de clădiri și circa 2.000.000 de hectare de terenuri agricole și păduri, în valoare de peste 100 miliarde euro.

5. Stoparea genocidului etnic, religios și cultural provocat și desfășurat de U.D.M.R. în județele din Ardeal, mai ales în Covasna, Harghita și Mureș, precum și cercetarea penală a celor vinovați.

6. Sancționarea de către Guvern a tuturor aleșilor locali ai U.D.M.R. care au participat la adoptarea hotărârilor de Consiliu județean sau local privind autonomia ”ținutului secuiesc”.

7. Demiterea din funcție și începerea cercetărilor penale împotriva aleșilor locali ai U.D.M.R. care s-au deplasat la Strasbourg și au solicitat Consiliului Europei ca printr-un diktat sau arbitraj să fie sfârtecat teritoriul României și să fie recunoscută autonomia teritorială pe criterii etnice a ”ținutului secuiesc”.

Realizarea obiectivelor menționate va stopa planurile Ungariei, ale U.D.M.R. și ale iredentiștilor unguri privind anexarea Ardealului.

Dumnezeu să vă dea gândul cel bun !

9 răspunsuri la “Scrisoare deschisă: Scoaterea în afara legii a U.D.M.R., o organizație antiromânească și revizionistă”

  1. Eu spune:

    Incalcarea constitutiei si tot ce se intampla in tara asta,sunt primele simptome ale unui Stat aflat sub ocupatie straina.
    Aduceti-va aminte ce sa intamplat in timpul ocupatiei sovietice.
    Indiferent cu cine vom vota,vom avea parte de legi anti-romanesti si asta si din vina noastra.
    Nu cei ce fac rau au cea mai mare vina,ci cei ce privesc fara sa faca nimic!

  2. antiunguri spune:

    Trebuie arestati toti dusmanii Romaniei ungurii de la UDMR care sunt impotriva Romaniei si al romanilor.

    • Vise, cica scrisoare deschisa, catre cine, catre care gasca mafiota ??? – Inca nu e clar , ca pana cand lucreaza mana in mana cu cei din fruntea tarii, nu se va intimpla acest lucru, asa s ar putea cere linistit si scoaterea PSD in afara legii, de Romaneasca ce este, si cat de bine a servit Romania, aducand o in situatia dezastruasa actuala.

    • Dinu spune:

      Desi profesor universitar, Valentin Stan, din nestiinta ori din ticalosie, omite un fapt esential aratat si in marele film realizat de Sergiu Nicolaescu, Mihai Viteazul: secuii erau asupriti de principii unguri ai Ardealului si isi pierdusera drepturile si libertatile de popor/natie liber/libera cu celelalte doua recunoscute prin Unio Trium Nationum din 1437/1438, ungurii si sasii, o uniune a privilegiatilor asupritori ai romanilor/valahilor care erau exclusi din viata politica a Transilvaniei inca de la 1366 de regele Ludovic cel Mare al Ungariei pe motive religioase, romanii fiind ortodocsi si nu catolici cum cerea Bula regala. Secuii au fost oameni liberi deoarece, initial, formau avangarda armatei maghiare pe drumul cuceririi Ardealului si au fost asezati la hotarele de rasarit ale Transilvaniei si Ungariei, in zona pe care o locuiesc si azi. Acolo au gasit pe romani, acestia fiind inca majoritari in Harcov pana in sec.XVI-XVII, apoi, usor, usor, au devenit minoritari pe pamanturile lor, secuii avand privilegii si in perioada habsburgica, avand si regiment de granita care pazea hotarele Habsburgilor, astfel ca din motive sociale dar si nationale, multi romani, unii secuizati/maghiarizati partial sau total, au plecat in Moldova (ceangaii) dar si, unii, mai putini, in Valahia. In secolul al XIX-lea, secuii erau deja asimilati total ungurilor/maghiarilor, reprezentand interesele sovine ale Ungariei, fiind un element puternic de maghiarizare si oprimare nationala a romanilor ardeleni care doreau sa-si pastreze limba si nationalitatea, fapt corect si elementar pentru un popor vechi, autohton si inca majoritar pe cea mai mare parte a Transilvaniei. Daca, virtual vorbind, secuii ar fi facut parte dintr-o Dacie reunita-Romanie Mare, inca din vremea lui Mihai Viteazul, acestia s-ar fi romanizat treptat, ei fiind atunci, de fapt, o minoritate in spatiul estic transilvan, un proces istoric care ar fi fost corect si firesc si nu o minoritate zgandarita de sovinismul maghiar al Budapestei. Sa nu se uite ca Ardealul a fost si a ramas leaganul Neamului Romanesc, nu o zona multiculturala asa cum s-a vrut de neprietenii musafiri nepoftiti aciuati aici in ultimii 800-900 de ani. Intr-n viitor destul de apropiat, Ardealul, nu numai cu nu va putea fi dezlipit total si definitiv de Romania (desi incercari vor fi, partial reusite in urmatorii ani), dar va fi golit de toti cei ce se vor dovedi straini de sufletul romanesc…

  3. Viki Gale spune:

    mi se pare correct cererea formulate dar ma indoiesc ca presedintele actuakl ar Romaniei va aproba aceasta cerere Nu uitati ca el isusi face parte dintr-o minoritate

  4. Romulus lungan spune:

    Nu poți scoate în afara legii un partid cu tradiția etniei maghiare ,este imposibil și poate și anormal! Problema este acolo unde nu se-nțelege că a acapara teritorii nu mai constitue o prioritate,dorința tuturora fiind aceea de li se reda statutul de om și condiția de a se bucura de viață cum se bucură englezul ,neamțul și chiar ungurul . Dovada cea mai clară este aceea că înșiși romînii pleacă și din ce cunosc,o fac fără să se mai gîndească la a se întoarce!! Din neputința de a crea condițiile necesare demnității de a elimina ura și de a stabiliza armonia necesară creșterii copiilor cu perspectivă spre viitor ,inventăm motive ce aparent par plauzibile însă ele (motivele) nu fac altceva decît să alimenteze tensiuni inutile ce pot atrage atenția de la adevăr(este drept,greu de înfăptuit) Tendința globală în asemenea situații nu se găndește decît la reîmparțiri a zonelor de influență pentru că războiul așează lucrurile restabilind noi ordini ce obligă pe săracul Sărac să le respecte; mereu în sărăcie,mereu luînd-o de la capăt și tot așa!?!?
    Politicul trebuie să rezolve această problemă,luînd loc la discuții și dacă e cazul(călcînd pe interdicții asumate)să creeze reguli egale indiferent de religie naționalitate sau sex(cum scrie în Constituție)Ungurii sunt oameni extraordinari și răbdători ,căutați soluții și ele vor fi optime cînd ve-ți vedea că ei nu vor mai dori să plece de la bine la rău.Este singura cale și rolul politicului acesta este…!

    • MIHAILAIOSIF spune:

      U. D. M .R. TREBUIE SCOASA IN AFARA LEGII SI TOTI CEI CARE AU FACUT MASCARADA CU SECUII SA FIE CONDAMNATI SI JUDECATI ASPRU PENTRU CA AU ATENTAT LA INTEGRITATEA TERITORIALA A ROMANIEI CEI DE LA UDMR CARE AU SUSTINUT TOATA ACESTA MASCARADA SA FIE JUDECATI DE URGENTA CEI UNGURI CARE AU INSTIGAT SA NU MAI FIE LASTI SA INTRE IN ROMANIA NICIODATA EXISTA O SOLUTIE TOTI CELOR CARE NU LE PLAC ROMANIA SI NICI LIMBA ROMANA SINT LIBERI SA PLECE UNDE DORESC …… IN ROMANIA PRIMA DATA ESTI ROMAN SI AI GRIJE DE ROMANIA CA ESTE TARA TA SI DUPA ACEIEA ESTI MINORITAR……LIMBA NATALA NU AI DECIT SA O VORBESTI IN FAMILE

    • Eugen spune:

      UDMR nu este partid, este uniune culturala nonguvernamentala, restul este gargara. Iliescu a permis aceasta anomalie, abia acum se va intra in legalitate. Pot avea un singur reprezentant in Parlament la fel ca si alte minoritati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*