DNA – anticamera „regăsirii” (aleșilor!)

Robul lui Dumnezeu, Dan Coman Șova, ar putea să-și înceapă fiecare zi cu o astfel de rugăciune! La fel de plăcută precum cea din ziua de „Buna vestire” a… votului. Mai ales la „tubulatură” unde chiar i-ar tihni un astfel de moment. Că tot s-a antrenat cu responsabilitate în cadrul Grupului de rugăciune al Senatului (de rugăciune pentru ei, nu pentru noi!), începându-și prima zi din restul vieții sale de proaspăt reîntors pe calea credinței cu o rugăciune.

Din păcate, nu l-a găsit acolo pe colegul Vosganian. Care are pesemne alte grupuri de „rugăciune”. Și cum nu l-a găsit nu a avut nici mir la el, nici carte de rugăciune. Pe ultima probabil i-a șterpelit-o „Remusica” pentru delfinarul lui de plantă liber cugetătoare. Ba, la cât de imprevizibilă este „aceasta”, poate i-a pus acolo și un proiect de parteneriat civil pe care se tot luptă să-l treacă prin parlament. Iar ăla chiar i-ar putea servi lui Dăniță la „tubulatura”. Și în restul vieții lui pe unde o mai ajunge!

Așadar, cu o rugăciune spusă de dimineață (mai avea un pic și venea direct biserica la el, dar s-ar putea să nu mai prindă învecinarea Parlamentului cu viitoarea Catedrală a neamului, poate cu cea a capelei de la Rahova!), Dan Șova a venit în fața colegilor să se apere. Și cum a uitat uleiul acasă, a fost miruit la fața locului de deja celebra doamnă senator UNPR Florina Jipa. Fostă magistrat, fostă candidat la CCR pe locul de extracție al Greblei penale (și să fi văzut celebritate dacă ieșea judecător CCR!), angajată part-time a bisericii întru miruirea mai tinerilor colegi, sau poate doar exponent al rolului pe care îl va avea de acum înainte UNPR în miruirea penalilor social-democrați!, și care ne urla de pe holurile Parlamentului, ca un adevărat magistrat, să o mai lăsăm cu mama ei de Constituție!

După miruire (iar Dan Șova ar putea păstra ceva ulei și pentru viitorul imediat, sigur îi va folosi la „tubulatură” când va ajunge, în cele din urmă, acolo!), senatorul a dezlegat și cugetarea din sfânta zi a (ne)dezlegării la peștele corupției: „Dumnezeu să fie cu noi, să se facă cum vrea EL”. Aici se vede dară că doar accidental a deschis ușa grupului de rugăciune. Ori poate nu a fost nimeni pe acolo să-l îndrume… Nici măcar un preot care să-l învețe taina vorbelor! Că ăștia au venit doar când s-au luptat să-și apere drepturile ca profesori de religie. Și nu mai calcă prin Parlament, nici măcar acum când slujbașii necuratului dezbat „parteneriatul civil” între necurați și necurate, fiecare cu partea lui (!), din „curricula” remusiană. Și care ar fi trebuit să-l învețe pe senator cum să se smerească în fața colegilor printr-un: „Dumnezeu fie cu noi, facă-se voia Lui!”.

Oricum, de acum, preoții s-ar putea ruga ca toți parlamentarii să treacă pe la DNA. Că ajunge DNA anticamera BOR-ului la cât de repede îl regăsesc cu toții pe Dumnezeu când începe câte o anchetă. De ar putea deveni tot parlamentul o mare cameră de rugăciune. Desigur, există riscul ca DNA să devină și camera de selecție a preoților, măcar prin faptul că, ajunși acolo, și ei l-ar putea regăsi, cu adevărat!, pe Dumnezeu.

Și a fost un vot cu adevărat inedit în Senat în ziua dezlegării la peștii cei mari! La patru urne pentru două capete. Cu două rezultate, dar de unde știm că restul parlamentarilor (care nu au descoperit încă grupul de rugăciune pentru… libertate!) nu au încurcat urnele (că bilele oricum le-au încurcat de mult!)?! Un vot cu două rezultate care arată clar cele două Românii: una pentru căței și cealaltă pentru dulăi! Că delfinii, nu votează, nu?!

Și totuși, poate că popilor le-ar fi fi fost mai de folos rezultatul invers: Vâlcov în libertate că putea dona și el bisericii, pentru eficiența unei rugi nespuse, trei lingouri de aur, pe când Șova trebuie să ceară voie de la mămica să dea și el un capăt de ață pentru felul în care i s-a cusut rezultatul! Ori poate e vorba de vechiul principiu: Vâlcov și-a făcut datoria (codul fiscal ne-a mai dat un leu!), maurul poate să dispară! Șova nu a făcut nimic, nici măcar un mare nimic!, așa că mai rămâne în „echipa” credincioșilor (în crezul roșu!).

Evident, în cele din urmă, și Ponta Ș(i)-o-va lua! Cu tot cu aghiazma la flacon a doamnelor anti-Constituție! (Până atunci, nici măcar el nu poate fi acuzat de ipocrizie când a spus că PSD va vota pentru încuvințări. Căci, nu-i așa, nu PSD a blocat Justiția, ci voia lui Dumnezeu!). Dar cu adevărat interesant va fi momentul în care la purgatoriul anchetelor va fi adus necredinciosul tovarăș Ilici. Îl va regăsi și el pe Dumnezeu și se va lepăda de tot ceea ce i-a învățat pe alții?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*