Grâul și plevușca

Priviți în jurul Dumneavoastră, priviți la televizor și veți vedea multe grămezi de grâu și multe de plevușcă. Nu știu dacă este ceva specific vremii noastre, sau așa a fost întotdeauna. Să le luăm pe rând:

Grâu curat sunt oamenii simpli, harnici, cumpătați, cinstiți, credincioși, buni familiști, care-și cunosc rosturile și lungul nasului, oamenii modești, de cele mai multe ori săraci; Plevușcă sunt parveniții, îmbogățiții peste noapte, lingușitorii, mincinoșii, escrocii de tot felul, hoții și infractorii, mituitorii și mituiții, cei fără de Dumnezeu, care nu au teamă și rușine de nimeni și de nimic;

Grâu curat sunt cei care se entuziasmează de trecutul glorios al neamului românesc, de vremurile de sfântă aducere aminte, de domnii și eroii de altădată, care și-au pus la temelia țării viața, averea și speranțele lor, care au frământat pământul țării cu sângele și cu osemintele lor; Plevușcă sunt cei care se rușinează de părinții, de moșii și strămoșii lor, de istoria neamului, de amintirile sfinte, de monumentele, muzeele și cultura românească.

Grâu curat sunt intelectualii adevărați, savanții veritabili, cercetătorii, inventatorii, artiștii, scriitorii, poeții, copiii și tinerii olimpici și studioși, sportivii de performanță, toți cei care înalță prestigiul țării la cotele cele mai înalte; Plevușcă sunt cei care se rușinează că sunt români, că fac parte din poporul român;

Grâu curat sunt cei care plâng sau se revoltă când sunt distruse sau vândute fără noimă bunurile materiale și spirituale, bogățiile solului și subsolului țării, care speră că într-o zi vor trăi să vadă iarăși România Mare; Plevușcă sunt cei care fură din averea țării, care-și folosesc funcțiile politice și administrative încredințate de stat, de popor, ca să se ghiftuiască pe ei și pe acoliții lor.

Grâu curat sunt cei care păstrează în sufletul lor ca pe un sfânt odor credința în Dumnezeu și în valorile creștine, care trăiesc după învățăturile date de Mântuitorul și Sfinții Părinți, care se roagă fără preget pentru sănătatea, ajutorul, pacea și bunul mers al lor, al familiilor lor, al țării și al lumii întregi; Plevușcă sunt cei care îl alungă pe Dumnezeu din sufletul lor și încearcă să-l alunge și din sufletele altora, cei care batjocoresc Biserica și valorile ei, morala creștină, încercând să promoveze ,,valorile” lui nichipercea, perversiunile de tot felul.

Grâu curat sunt cei care sunt conștienți de rolul ce-l au în formarea copiilor lor ca oameni și creștini adevărați, cei care susțin și promovează valorile creștine în lumea de astăzi atât de debusolată, cei care își riscă poziția socială, uneori chiar și viața pentru Hristos și pentru Biserica Lui.

Lista și comparațiile ar putea continua la nesfârșit. Să ne analizăm fiecare și să vedem din care categorie facem parte.

Dă, Doamne, să fie în lume numai grâu curat, așa cum Îți place Ție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*