SCRISOARE DESCHISĂ adresată domnului domnului Prof. univ. dr. EMIL BOC, primar al municipiului Cluj-Napoca

Am aflat din mass-media, împreună cu cei aproape 300.000 de români care locuiesc în municipiul Cluj-Napoca, despre faptul că dumneavoastră ca primar, în şedinţa Consiliului local din 11 februarie a.c., aţi anunţat că veţi amplasa ilegal, cu sfidarea Constituţiei Româmiei şi a Legii administraţiei publice locale, Legea nr.215/2001, la toate intrările şi ieşirile din localitate, indicatoare în limbile ungară, germană, franceză şi engleză, cu diverse denumiri ale municipiului Cluj-Napoca.

În limba ungară să fie înscrisă ilegal, la cererea Ungariei şi U.D.M.R., denumirea municipiului Cluj-Napoca din timpul Imperiului Austro-Ungar şi a ocupaţiei Ungariei, pentru a le aminti românilor de atrocităţile săvârşite de autorităţile ungureşti şi de refugiul de după Diktatul de la Viena din 30 august 1940. În limba germană să fie înscrisă ilegal denumirea municipiului Cluj-Napoca dată de coloniştii saşi aşezaţi în această zonă a Geto-Daciei după năvălirea tătarilor din anul 1241. În limbile franceză şi engleză să fie înscrisă ilegal denumirea municipiului Cluj-Napoca, fără nicio legătură cu istoria acestor multimilenare teritorii româneşti moştenite de la geto-daci, Poporul Primordial din Grădina Maicii Domnului.

Descoperirile arheologice confirmă existenţa cetăţii geto-dace NAPUCA, cu o vechime de peste 6.000 de ani î.Hr. În municipiul Cluj-Napoca, la Muzeul Naţional de Istorie, se află cea mai veche scriere de pe Pământ, celebrele tăbliţe de la Tărtăria, datate 6.000 î.Hr. După primul război religios din Antichitate, când împăratul Traian, un anticreştin şi pedofil, a cucerit circa 20 la sută din Geto-Dacia, în anul 119 d.Hr. oraşul nostru a fost ridicat la rangul de municipiu şi a primit denumirea de NAPOCA.

Se ştie că, hoardele barbare ungureşti s-au aşezat în Câmpia Panonică, fiind găzduite de strămoşii noştrii geto-daci, începând din jurul anului 900 d.Hr. şi au fost creştinaţi ungurii în religia ortodoxă. Abia după circa 200-300 de ani au trecut unele grupuri de unguri în Ardeal, în Cetatea Domnului. Acum, după 800-900 de ani, urmaşii hoardelor barbare ungare ameninţă Poporul Român cu autonomia teritorială a Ardealului şi pretind ca municipiului Cluj-Napoca să-i fie dată ilegal denumirea pe care o vor ei. Extremiştii unguri au avut obrăznicia să-l someze pe primarul Emil Boc şi să-i pretindă ca în maxim zece zile să le rezolve pretenţiile ilegale.

Ignorând ADEVĂRUL ISTORIC, Constituţia României şi legile Statului Român, călcând în picioare demnitatea românilor din Inima Ardealului, primarul Emil Boc, care se dovedeşte a fi (în continuare) vasal ungurilor şi U.D.M.R., s-a angajat în faţa Consiliului local că el va amplasa ilegal indicatoare cu denumirea municipiului Cluj-Napoca în limbile engleză, franceză, germană şi ungară, cu toate că ponderea etnicilor englezi, francezi şi germani, la un loc, este de sub trei la sută, iar a minoritarilor unguri de sub 15 la sută din totalul populaţiei.

Legea nr.215/2001, dată de Regimul Iliescu-Năstase, precizează foarte clar că se poate traduce şi înscrie pe indicatorul de localitate denumirea acesteia în limba unei minorităţi naţionale numai dacă ponderea minorităţii respective este mai mare de 20 la sută din totalul locuitorilor.

Recent, Curtea de Apel Cluj, printr-o decizie definitivă, a interzis înscrierea pe indicatoarele municipiului Cluj-Napoca a denumirii în limba ungară, aceea din timpul ocupaţiei Ungariei.

Fiind disperat şi în aşteptarea unei citaţii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.), primarul Emil Boc a anunţat locuitorii municipiului Cluj-Napoca despre hotărârea sa de a încălca prevederile Constituţiei României, ale Legii nr.215/2001 şi ale unei decizii judecătoreşti definitive, pentru a satisface pretenţiile unor extremişti unguri care îl ameninţă cu 100 sau 1.000 de petiţii degeaba sau tot atâtea procese aiurea. În plus, extremiştii unguri şi câteva cozi de topor autohtone (care se pun în evidenţă în aceste zile) îl ameninţă pe primarul Emil Boc şi cu lozinca multiculturalismului. Este cunoscut românilor faptul că Preşedintele Franţei şi Cancelarul Germaniei au recunoscut, în anii trecuţi, că multiculturalismul a fost un eşec în ţările lor şi au solicitat să fie abandonat în toată Uniunea Europeană.

În acest an, când municipiul Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului este posibil ca, la multe dintre acţiunile programate, să participe şi o mică parte din cele peste 2.000.000 de români care au fost obligaţi de Regimurile post-decembriste să emigreze în Spania şi Italia. Tinerii români vor veni împreună cu prietenii lor, tineri spanioli şi italieni, care îi vor întreba pe primarul Emil Boc şi consilierii locali de ce denumirea municipiului Cluj-Napoca nu a fost scrisă în limba spaniolă şi italiană, de ce s-a recurs la discriminări şi din ce motive este agreată ilegal limba ungară. Aceiaşi atitudine o vor avea şi tinerii care vor veni din Belgia, Olanda, Polonia, Grecia, Bulgaria, Croaţia etc.

Primarul Boc şi consilierii locali nu ştiu că în Uniunea Europeană toate limbile oficiale ale ţărilor membre sunt şi limbi oficiale ale U.E. ! Fără niciun temei legal, primarul Emil Boc a recurs la o discriminare în ceea ce privesc limbile oficiale agreate în Capitala Europeană a Tineretului, Cluj-Napoca.

În nicio altă fostă Capitală Europeană a Tineretului sau fostă Capitală Culturală Europeană nu au fost stabilite care sunt limbile oficiale agreate de primar pentru un an şi nici nu s-a scris denumirea acelei Capitale în doar câteva limbi, pentru a fi găsită de turiştii străini. Primarul Emil Boc, profesor de Drept constituţional, a încălcat din nou Constituţia României (după multe OUG-uri neconstituţionale) şi împreună cu consilierii locali a stabilit ilegal că pentru anul 2015 în municipiul Cluj-Napoca vor fi admise încă patru limbi oficiale, pe lângă Limba Română, urmaşă a Limbii Geto-Dacilor, Limba Primordială pe planeta Pământ.

Nici celor internaţi la Casa de nebuni nu le-a venit ideea să discute despre stabilirea anuală a limbilor oficiale admise într-o localitate din România, pe lângă Limba Română.

Aleşii clujenilor în Consiliul local, în frunte cu primarul Emil Boc, în 22 iunie 2013 au adoptat o hotărâre cu nr.300, iniţiată de viceprimarul UDMR, Anna Horvath şi votată de 25 de consilieri locali. Prin HCL nr.300/2013 s-a decis alocarea din banii contribuabililor clujeni a sumei de 40.000 de lei “pentru organizarea unui concurs de elaborare a unui standard vizual/design integrat de semnalizare a intrărilor în municipiu” . Suma a fost alocată “Asociaţiei Cluj-Napoca – Capitală culturală europeană” din bugetul local pe anul 2013, fără să se precizeze că se va înscrie ilegal denumirea municipiului Cluj-Napoca în patru limbi străine, pentru anul 2021. În solicitarea acestei Asociaţii, înregistrată la Primăria municipiului Cluj-Napoca cu nr.198.67 din 18 iunie 2013, petenta arată că prin cheltuirea acestei sume se ridică “randamentul comunicării la nivelul solicitat de ritmul de dezvoltare a oraşului” şi se “contribuie la crearea imaginii Clujului ca un oraş progresist şi contemporan.” De reţinut, inclusiv pentru procurori, este rapiditatea de patru zile în care s-a pus la cale această afacere penală.

Primarul Boc şi aleşii locali au hotărât ca numai pentru cetăţenii care vin pe şosea în municipiul Cluj-Napoca să fie înscrisă denumirea localităţii în limbile franceză, engleză, ungară şi germană. Musai în limba ungară, de largă circulaţie în jurul lacului Balaton. Pentru cetăţenii care vor sosi cu avionul sau cu trenul nu s-au gândit la amplasarea de indicatoare ale municipiului Cluj-Napoca în cele patru limbi. De ce oare? De asemenea, nici pe instituţiile publice din Cluj-Napoca nu au hotărât aleşii locali, în frunte cu primarul Emil Boc, să fie înscrise şi numai pentru anul 2015 denumirea acestora în limbile germană, engleză, franceză şi ungară.

Din acest an au trecut aproape 50 de zile de când Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului şi viaţa a demonstrat că nu e nevoie de risipirea banilor publici, cu încălcarea prevederilor legale, pentru indicatoare noi de localitate şi ilegale.

Pe fond, Ungaria şi UDMR au făcut o nouă tentativă pentru a da ilegal municipiului Cluj-Napoca denumirea din timpul ocupaţiei străine. Noul balamuc clujean, pe tema indicatoarelor de localitate pentru muncipiul Cluj-Napoca, a fost provocat de UDMR care încearcă să aplice românilor din Inima Ardealului politica faptului împlinit, cu concursul şi sprijinul primarului Emil Boc.

După ce a permis Ungariei şi UDMR, mai ales prin bisericile ungureşti, să fie împroprietărite ilegal cu sute de clădiri din municipiul Cluj-Napoca şi după ce Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca plăteşte anual sute de mii de euro chirii la hoţii de imobile, acum primarul Emil Boc vrea să atribuie ilegal municipiului Cluj-Napoca denumirea din timpul ocupaţiei Ungariei, denumire interzisă recent şi printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Având o bogată experienţă în lupta cu pretenţiile Ungariei şi UDMR, experienţă acumulată în timpul celeor trei mandate consective de primar al municipiului Cluj-Napoca şi al unui mandat în Senatul României, îmi îngădui să-i solicit primarului Emil Boc următoarele:

1. Să respecte Constituţia României, Legea nr.215/2001 şi hotărârea judecătoarească definitivă pronunţată de către Curtea de Apel Cluj privind interzicerea inscripţionării în limba maghiară a municipiului Cluj-Napoca.

2. Să apere demnitatea românilor din Inima Ardealului.

3. Să nu cedeze şantajului liderilor extremişti ai UDMR şi să nu accepte politica parşivă a paşilor mărunţi practicată de Ungaria şi şovinii unguri.

4. Să nu se joace cu focul şi să nu contribuie la declanşarea unui conflict interetnic la Cluj-Napoca, pe care Ungaria şi UDMR îl caută cu lumânarea de 25 de ani.

5. Să recurgă la un autodenunţ la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca şi să colaboreze cu procurorii pentru aflarea adevăruluii şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de iniţierea, votarea şi aplicarea HCL nr.300/2013.

6. Să solicite Camerei de Conturi Cluj să stabilească persoanele vinovate cărora să le fie imputată suma de 40.000 lei cheltuită ilegal din banii contribuabililor clujeni pentru indicatoarele ilegale ale municipiului Cluj-Napoca în limbile engleză, germană, franceză şi ungară.

În cazul în care primarul Emil Boc nu poate îndeplini toate cele şase solicitări ar fi bine să-şi prezinte demisia din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

2 răspunsuri la “SCRISOARE DESCHISĂ adresată domnului domnului Prof. univ. dr. EMIL BOC, primar al municipiului Cluj-Napoca”

  1. Dinu spune:

    Nu ti-e rusine mai oagare sa afirmi ca „tribul geto-dac” nu exista acum 6000 de ani?! Daca esti pro-sionist n-ai decat sa crezi ce spui dar nu sa te exprimi pe saitul unei publicatii nationaliste romanesti. Cenzura cu niste nenorociti si obraznici ca voi ar fi binevenita!

  2. Istvan Nagy spune:

    Se stie de toata lumea din Romania ca in localitatile,unde traiesc si minoritari,denumire localitatilor respective,este scris si in limba acestora si nu este interzisa de constitutie.Pe de alta parte i.e.n. cu 6000 de ani,tribul geto-dac nici nu exista.Probabil ca vorbiti de facerea lumii daca dupa vechiul testament,istoria omenirii dateaza de 6000-7000 de ani.Sapaturile archeologice,vorbesc de 30000-35000 de ani.Care este adevarul?Ce sa mai zic de toate chioscurie,magazine care au denumiri in franceza,engleza,germana sau chineza?Aceste denumiri,nu deranjeaza pe nimeni.

Lasă un răspuns