Zăngănele la porțile „Troiei”…

Nu a reușit să fie președinta noastră… Și nu vom ști niciodată ce am pierdut! Deh, prețul misoginismului! În schimb, ne-a demonstrat că este, într-adevăr, o „doamnă de fier”. Doamna cu accesorii de fier!

Fără îndoială, momentul ieșirii Elenei Udrea de la DNA a produs multe suspine. În primul rând lui „Traian cel mare” care a lăcrimat în amintirea a mulți ani bătuți pe bordura micului Paris, dar care, probabil, s-a și felicitat pentru faptul că a rămas lângă doamna lui. În fond, cu domnițele din politică, de pe băncile prăfuite din Cișmigiu până la sofele distinse ale Cotrocenilor, nu ai nici o certitudine a finalului! Și trebuie să fie mândru că a rămas lângă o femeie modestă care nu a avut niciodată nevoie de zorzonele cu „swaroscki” pentru a se pune în evidență. Și care, vorba aceea, s-a fâsticit de modestie când a primit un galben pe post de bijuterie la gât!

De suspinat a supinat negreșit și varanul Felix. Dar nu la gândul Elenei care se ducea spre eșafodajul destinului ei („tubulatura” și mititica schimbă omul, nu?!), ci păstrând un gând de admirație la adresa echipei de avocați ai Elenei. Avocați care, asudați și răscoliți ei după cele nouă ore petrecute la DNA, oricum îl depășeau cu mult pe mitică ăla al lui. Avocatul perdant chiar și în procesele de seminar!

Cât despre Cocoș… Să o simtă el atât de aproape pe Elena lui și totuși ea să fie atât de departe… Poate doar prezența zânei surprizelor-stupizelor să refacă, în prag de ziua îndrăgostiților, cupidonul vărgat al zeghelor!

Sunt însă și mai mulți care nici nu vor lăcrima, nici nu vor suspina! Ăia pe care i-a ajutat Nuți în mărinimia ei. Cu un ban, cu mai mulți bani… Și care se vor hlizi, de la bob de orez, zis și „capăt de chibrit”, scăpărat în presă, până la toți cei ce au profitat de bunăvoința Elenei. Și care, dacă vor suspina, o vor face doar la gândul regretului că nu au luat mai mult. Că poate nu mai trebuie să dea banii înapoi. Și, de fapt, aici trebuie căutați cei ce au trimis-o pe Nuți la „tubulatură”! Pe cei care s-au împrumutat atât de mult că înfundarea ei era singura soluție pentru a nu mai fi nevoiți să-și desfundă conturile pentru a rambursa banii.

Oricum, și sistemul a dat un mesaj fără echivoc: „Te-am pus la punct!”. Sau cel puțin asta ar trebui să înțelegem. Pentru că Nuți este femeie deșteaptă și știa că aici se va ajunge. De aceea, a manipulat imaginea sistemului pentru a trage și o cortină o dată cu ea. Căci, oricâte ape ale dovezilor își vor turna Serviciile în cap, le va fi foarte greu să mai îndrepte imaginea creată de manipulanta cea mare de pe lângă Traian (care s-ar putea să nu fi fost el totuși atât de „mare” cum îl lăuda Nuți!). E vorba tocmai de acel mesaj insinuant, cum că reținerea ei a fost o răzbunare a SRI-ului.

Desigur, există și un penibil al situației. Faptul că primul om politic care a prezentat dovada roz a traficului de influență la nivel înalt, făcut de fostul premier „cinci nume, cinci neveste”, a ajuns totuși la „tubulatură”. Iar Călin file-de-influență zburdă și azi, cu tot cu inima lui de invidiat, pe meterezele sistemului! Poate și pentru că un gard (un colțișor, în fine!) se sprijină pe sistemul pe care și l-a pus Nuți în cap. Or, în vreme ce lui Călin nici măcar nu i s-au pus coperțile dosarului de infracțiuni neprescrise, duduii Nuți i s-a prescris un tur „all-inclusive” prin „tubulatura” arestului. Un plagiat al turului ecumenic și de spovedanie pus de dânsa la cale, dar eșuat ca proiect, ca multe alte proiecte ale turismului și (ne)dezvoltării!, un tur de convingere a folosului de spovedanie la și pe lângă instrumentele folosite azi de urmașa ochiului și timpanul. Iar din păcate pentru Elena, nu orice ar sifona va fi considerat de folos pentru reducerea viitorului sejur la „Târgușorul” doamnelor și domnișoarelor deținut. Pentru că, sistemul vrea caimacul din ibricul cel mare…

Pe de altă parte, Nuți a demonstrat că pe o femeie frumoasă orice stă bine! Chiar și o „brățară” de tinichea. Iar în prag de „valentines day”, sărbătoare comercială proaspăt reafuristă de către biserica noastră, d-na Udrea tocmai a transmis un mesaj de modestie către femeile țării. Faptul că brățările, gențile, pantofii „cui” pot fi manufacturate și în atelierele de la Târgușor. Pentru că frumusețea este oricum dincolo de ele! Iar pentru cine știe să le poarte, și hainele în brand cu dungi pot arăta bine!

Și da, Nuți are dreptate! „Îi poți pune cătușe Elenei Udrea, dar nu adevărului!”. Sună bine, dar în situația ei, ar fi fost mai potrivite cuvintele lui Jiji în drumul lui spre mântuirea de la Poarta albă. Pentru că, în logica semnaticii, tocmai ce Nuți a confirmat singură, în vreme ce i se probau „brățările” de tinichea, că ea nu e totuna cu adevărul. Iar „brățările” au ajuns totuși pe mâinile cui trebuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*