Lupta Anti-Sistem Politic?!

Mai există aşa ceva în România? Mai avem nevoie de o mişcare de rezistenţă şi de anti-sistem politic? Este necesară? Sau să lăsăm ca lucrurile să se deruleze normal şi firesc? Normal… Firesc…?! Cum ar fi normal şi cum ar fi firesc, într-o societate coruptă unde nu mai există criterii reale de selecţie pentru instituţiile statului, unde statul nu mai funcţionează ca un angrenaj unitar şi omogen, ci dezagregat şi haotic.

Probabil, mulţi dintre noi vor spune că nu mai are rost o mişcare de opoziţie, de vreme ce statul îşi face oricum treaba! Oricum! Da, aşa este, oricum numai bine nu! Mereu ne lăsăm absorbiţi de vrăjeala demagogica a politicienilor, ne lăsăm îmbătaţi cu apă de ploaie, spunându-ne: „E bine şi aşa!!”

În realitatea cotidiană lucrurile nu stau deloc bine. Avem 25 de ani de regres economico-social şi financiar. Dar dacă ne auto-multumim cu aceste sechele post decembriste, cu un sistem de sănătate ucigător, cu educaţie ineficientă, fără industrie, fără agricultură, fără locuri de muncă în ţara iar cele existente sunt prost plătite, fără infrastructura rutieră, cu o justiţie şi poliţie ineficiente şi corupte, nici măcar în penitenciare nu se poate trăi mai bine, sistemul funcţionând la nivelul anilor 70-80 cel puţin. Piaţa liberă nu funcţionează mai deloc, produsele autohtone sunt neglijate în favoarea celor din import mai slabe calitativ şi cu preţuri mai mici, asigurările sociale sunt şi ele în colaps… etc

Singurile lucruri funcţionabile şi înfloritoare sunt, politica şi afacerile din economia subterană!

Oricum ar fi, personal cred că acum, cel mai corect ar fi, dacă tot avem un preşedinte nou ales, s-ar impune şi alegeri anticipate să avem şi un alt parlament, mai mic şi mai eficient cu politicieni aleşi numai după criterii reale de selecţie şi nu după ureche şi spăgi, să avem un guvern cu un prim ministru de “meserie” şi nu doar demagogi şi excroci cu dosare penale atârnând în CV ca şi puncte forte ale persoanei respective! Dar la noi este moda cârpelilor, a reeşaparilor, recondiţionărilor, a scoaterii interlopilor, bişniţarilor şi boschetarilor de la naftalină şi ai pune în fruntea ministerelor şi ai altor instituţii cu salarii incredibile…

Ce este statul astăzi? O mână de şmecheri politicieni, puşi mereu pe căpătuială, incompetenţi, inculţi şi neprofesionişti, o mână de lichele care devalizează averea naţională în dauna noastră a celor mulţi, sclavii acestui sistem politic. Nu există lege şi/sau ordonanţă de urgenţă care să nu aibă conotaţie cu afacerile subterane ale acestora… Retrocedări de tot felul, contracte oneroase cu statul, derogări legislative… etc, etc!

Din decembrie ’89, când în conducerea statului s-au căţărat eşaloanele 2 şi 3 ale PCR şi ale Securităţii, travestiţi în persoane cinstite, profesioniste şi nepătate politic şi care apoi au decis că toată economia ţării să le fie transferată (într-un fel sau altul) lor şi partenerilor lorde afaceri, interlopii şi bişniţarii de ocazie, ori rude de gradul unu, doi şi trei, care mai apoi au şi devenit politicienii tineri de care tara avea „nevoie”…! De la Stalin încoace, acest stat a fost învăţat să-şi mintă şi să-şi înşele proprii cetăţeni, iar astăzi avem o perpetuare a minciunii şi înşelăciunii ridicate la rang de lege.

Urmarea… 25 de ani de regres economico financiar şi în care România a devenit o piaţă de desfacere şi de testare a tuturor produselor, bune sau rele, utitle sau inutile, periculoase sau nepericuloase, nocive sau nu… Orice, totul pentru a ieşi banul pentru interlopii cocoţaţi la putere…!

Acest cataclism socio-economico-financiar, afectează şi constrâng puternic drepturile şi libertăţile civice ale noastre ale tuturor. Acestui gen de genocid, i se datorează şi faptul că societate românească post decembristă nu mai are un sistem de opoziţie, real şi pragmatic.

Nu avem nici sindicate, nici asociaţii profesionale, nici ONG-uri, care la nivel naţional să fie reprezentative unite şi puternice şi care să fie o contrabalansare şi o opoziţie fermă la o guvernare politică dezastroasă… Avem în schimb o presă de scandal, cu tabloide care iau în batjocora şi miştocăreală tot şi toate, avem jurnalişti care scriu la comanda articole în care intenţionat inserează în articolele lor, îndoiala şi suspiciunea unor acuzaţii şi asupra unor acuzaţi de fraudă şi înşelăciune/furt calificat în dauna întregii societăţi.

Astăzi, în 2015 tara arată că după război, din punct de vedere economic aproape că în anii ’50. O ţară în derivă, undeva prin Europa, o ţară care mai are de vânzare doar resursa umană. România nu este Grecia, unde s-a făcut opoziţie dura în stradă şi unde toţi cetăţenii s-au opus devalizării ţării şi au opus tuturor constrângerilor UE, FMI s-au altor instituţii şi sisteme financiare menite să supună tari şi naţiuni.

România este ţara bântuită de fantomele comunismului susţinute de curentul neo-comunism şi al burgheziei socialist-comuniste, la fel de puternic susţinută şi de relicvele eşaloanelor 2 şi 3 ale PCR şi Securităţii. Este ţara cu o dictatură a Politicienilor şi a grupurilor de interese, puternic implantate în toate instituţiile statului.

Unde nu există opoziţie, automat există dictatură! Avem o îngrădire a tuturor drepturilor şi libertăţilor garantate de Constituţie şi de legile internaţionale şi mai avem o falsă democraţie şi un fals liberalism.Teoretic poţi face orice vrei, practic eşti constrâns de privaţiuni financiare şi de o slujbă mizerabilă unde atât patroni cât şi statul ca şi angajator îşi bat joc de salariaţi ca şi cum ar fi pe propriile lor moşii, nerespectând legile elementare privind condiţiile de muncă, salarizare şi/sau perfecţionarea,respectiv ierahizarea personalului după competenţe şi studii!

Prin urmare se pune tot mai acut întrebarea, mai avem nevoie de Opoziţie, de o Luptă Anti-sistem politic? Sau suntem de acord cu tot şi toate cele hotărâte la nivel central şi local, în toate domeniile, indiferent dacă deciziile politice afectează grav drepturile şi libertăţile democratice?!

Dacă da, se impune o altă întrebare: Cine să facă această opoziţie? Societatea civilă în ansamblul său este demobilizată, destabilizata şi manipulată. Nu există o forţă reală de Opoziţie anti politica statală şi instituţională!! Nu există o entitate care să facă opoziţie reală! La votul de la presidentiale oamenii au fost impulsionaţi şi de opoziţia politică contra lui Ponta şi PSD-ului, prin urmare nu a fost doar opoziţia civică şi democratică precum cea din Grecia(ca şi exemplu de unitate, recentă).

Acolo la vot (la prezidențiale) s-a văzut clar şi manipularea maselor din umbră. Din umbra Net-ului… De ce nu se poate coaliza şi acum şi oricând o asemenea unitate împotriva sistemului politic guvernamental, dealtfel, lamentabil şi haotic? Pentru că nu mai există dezinformare şi manipularea din umbră, pentru că nu mai există interese ascunse, care să acţioneze spre o ţintă comună!

În ţări precum Spania, Italia sau Grecia populaţia nu are unde emigra spre un alt loc de muncă mai bine plătit în Europa. Nici nu au cultura civică de a cerşi pe la alte porţi drepturile lor garantate de legi. Ei ştiu clar că politicienii lor sunt aleşi să-i reprezinte şi să le apere interesele, iar când nu o fac, oamenii ies în stradă să-şi apere aceste drepturi… Şi o fac până le sunt garantate şi respectate! Aceasta este esenţa unei democraţii, ca politicienii să-şi respecte proprii lor cetăţeni, dacă n-o fac, sunt obligaţi să-şi părăsească funcţia şi protecţia politică de care beneficiază.

În România totul este inversat, democraţia, pentru politicieni înseamnă dictatura… Odată văzuţi la putere politicianul roman se comportă ca şi Fanariotul din evul mediu. Taie în carne vie ca să-şi atingă scopul său personal…

Dealtfel aşa am şi rămas, la acelaşi nivel de gândire şi acţiune, fanariotul-politician roman face tot ce poate să se îmbogăţească rapid, eludează legile şi se consideră un protejat al sorţii!

În final… în România lui 2015, totul este bine, oamenii sunt mulţumiţi de locurile de muncă, de salarii, de sistemul de sănătate, de educaţie, de protecţie socială, de justiţie/poliţie, de guvern şi parlament… etc! Oamenii dorm liniştiţi căci politicieni veghează la somnul lor! Dormiţi în pace oameni buni… În pacea socială menţinută forţat de dictatura politică! Aşa se vede din afara sistemului, o ţară liniştită, unde oamenii sunt jefuiţi, când dorm în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*