Victor Ponta continuă să fie un ticălos în relația cu românii care muncesc afară!

Victor Ponta insistă să-și manifeste disprețul profund pe care îl are față de milioanele de români plecați în surghiun pentru o viață mai bună. O viață mai bună pe care Victor Ponta și gașca lui de mafioți nu o pot oferi românilor. După ce și-a bătut joc de ei la ultimele alegeri, împiedicându-i practic să voteze pe foarte mulți români care își duc traiul prin țări străine, Ponta continuă să ne dovedescă cât de mult îi disprețuiește pe românii din afară.

„Avem o realitate, trei milioane din populaţia dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara ţării şi nu plătesc niciun leu la sistemul social. Ştiu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la şcoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la şomaj. Îi trimit pe căi private, foarte bine acest lucru. Dar gândiţi-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuţie pe care am simţi-o. Deci, e o problemă şi cred că creşterea numărului de contribuabili este singura soluţie sustenabilă pe termen lung”, a afirmat premierul.

Aceste ultime afirmații ale Premierului Victor Ponta sunt lipsite de temei logic și legal. Cele trei milioane de români care locuiesc în afara țării lucrează în mare parte legal și plătesc impozite și contribuții sociale în țările în care muncesc. Pe care logică și legală de consencință, ei contribuie la sistemele sociale din țările adoptive și deci beneficiază de serviciile sociale din țările respective. Se duc la spitale, primesc șomajul sau, în foarte multe cazuri, își duc copii la școală în țările adoptive. Pentru că fizic trăiesc în alte țări, ei nu beneficiază de sistemul de asigurări sociale din România. Românii din afară trăiesc afară, contribuie afară și deci beneficiază afară. Românii din afară nu au absolut niciun motiv să contribuie la sistemul social din România. Absolut niciunul.

Afirmațiile Premierului Victor Ponta arată însă și ticăloșia sa în relația cu românii din afara granițelor. În timp ce colegii săi de partid, și chiar de guvern, sunt anchetați și chiar condamnați pentru fapte de corupție, Victor Ponta are tupeul să-i facă vinovați tot pe românii din afară care nu stau în țară ca să contribuie la sistemul pe care Victor Ponta și gașca lui de mafioți îl căpușează. Cu alte cuvinte, ceea ce vrea Premierul Ponta să spună este că lucrurile nu merg bine în România pentru că au plecat trei milioane de români în afară, nu pentru că mafia politică suge din bugetul public iar colegii săi de partid sau de parlament sunt anchetați și condamnați. Victor Ponta are acest dar de a face victima să se simtă cumva vinovată pentru că a fost abuzată. Nu vă putem oferi ceva mai bun pentru că suntem corupți, mizerabili, mafioți și hoți dar dacă plecați tot voi sunteți vinovați pentru că nu contribuiți la sistem.

Românii din afară trimit anual miliarde de euro în România. În 2008, în primele trei luni, românii din afară au trimis în țară 2,2 miliarde de euro. În 2013, românii din afară au trimis în țară două miliarde de euro în primul șase luni ale anului. Victor Ponta spune că acești bani se duc în privat, însă pe toți acești bani, guvernul condus acum de Victor Ponta încasează TVA (24 la sută) sau diferite alte taxe, accize sau impozite. Bani cu care Victor Ponta își face bugetul. În 2014, bugetul Ministerului Sănătății a fost de aproximativ un miliard de de euro. La un calcul simplu se poate vedea faptul că banii trimiși de românii din afară finanțează bugetele mai multor ministere și agenții din subordinea lui Ponta.

În timp ce Victor Ponta se bălăcărește cu Traian Băsescu sau cu diferiți alți ”adversari” politici, mimând astfel interesul pentru bunul mers al țării, românii din afară țin în spate, cu banii munciți de ei și trimiși în țară, mai multe ministere din guvernul lui Victor Ponta. Iar românii din afara țării s-au săturat până peste cap de ticăloșia lui Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*