„Eminescu suntem noi” – concurs de poezii omagiale ale poeților douăzeciști

Recent, cu prilejul aniversării marelui poet, gânditor și patriot Mihai Eminescu, am lansat pe pagina Facebook a grupului TERAPIE PRIN POEZIE, un concurs, eminamente simbolic, de poezie contemporană „proaspătă”, dedicată spiritului eminescian sau de inspirație eminesciană. Am fost încântat să constat cât de mulți și cât de talentați poeți „eminescieni” activează în cadrul acestui apreciat atelier literar online. Așa cum am anunțat, urma ca cei mai buni dintre cei mai buni participanții să fie gratulați cu DIPLOMA NAȚIUNII în cadrul Galei Premiilor Grupului de presă Alcero & Fundația ANDREI MUREȘANU – DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE, programată să aibă loc la Sala Dalles din București, sub forma unui spectacol omagial dedicat Zilei Eminescu și Zilei Unirii, proiect care urmează să fie materializat în curând.

Ajuns la final, concursul literar EMINESCU SUNTEM NOI, are, de fapt, zeci de câștigători participanți și mii de cititori beneficiari ai sublimelor lecturi. Toți poeții care au trimis creații lirice pentru jurizare sunt declarați căștigătorii unicului Premiu al concursului și, în afară de Diploma promisă, acordată întregului grup, fiecare își poate regăsi numele în desfășurătorul concursului, fiind nume de poeți pe care ziarul Națiunea are onoarea de a le publica spre aducere aminte și recunoaștere a meritului de a omagia memoria nemuritorului geniu românesc.

Este de menționat faptul că nu toți poeții care au creat versuri cu semnificația „Eminescu” au participat la concurs, ci doar parte dintre poeziile postate pe pagina grupului FB au fost expediate pentru acest regal de poezie. Având în vedere că, în realitate, s-a acumulat o cantitate de zece ori mai mare de astfel de creații lirice tematice decât am anticipat, Editura Națiunea are în vedere lansarea, în curând, a unei noi provocări editoriale de excepție: tipărirea unui al doilea volum antologic cu titlul LIMBA NOASTRĂ EMINEASCĂ, primul aflându-se în faza de procesare tipografică. În acest sens, vom utliza acest titlu de antologie drept generic de colecție, cu apariție nelimitată în timp, similar colecției „Cu patria în suflet” care, în acest an, va pregăti al patrulea volum antologic pentru târgul Bookfest 2015.

Precizăm că ordinea în lista cu poeții și titlurile poerziilor nu are nici o semnificație de ierarhizare valorică, de clasament. Mulțumiri și felicitări „terapiștilor”, laureați și nelaureați, din partea Trustului NAȚIUNEA și a Fundației DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE, cu speranța unei și mai bune colaborări în acest an cu profunde semnificații în plan spiritual, artistic.

Florentina Lupu – O inimă ce bate
Elena Moisei – Eminescu, nemuritor în nemurire
Nedea Marioara – Remember Eminescu
Vasile Lihăt – Scrisoare lui Mihai Eminescu
Maria Teodorescu Bahnareanu – Primul poet
Alexandru Paraschiv – Fără Eminescu
Amalia Năcrin – Privilegiul Eminescu
Nicolae Danciu – Eminescu-i viu
Gabriela Zidaru-Nanu – Luceafărul nemuritor
Nichifor Silvia – Amintindu-ne de Eminescu
Marcela Straua – Eminescu e cu noi
Ileana Cornelia Neaga – Colier de perle
Ion Ţoanţă – Dor de Eminescu
Bianca Buta – La aniversare
Leonte Petre Anghel – Omagiu
Vera Craciun – Cu dor de Eminescu
Bogdan Stoicescu – Cuvântul aflat printre sentimente
Dora Pascu – Adnotare
Lili Lazăr – Poem etern
Alina Manu – Judecata Regelui
Radu Mihăilescu – Luceafăr blând….
Dania Badea – Și teiul suferă- n Copou…
Magda Ignat – Eminescu a fost și este
Alina Mateaș – În memoria lui Eminescu
Violeta Petre – Emineşte-ne pre noi!
Valentina Geambașu – Lui Eminescu
Ștefania Rotariu – Pentru Eminescu
Vasile David- Pe cerul rubin
Alexandru Enache – Steaua lui Eminescu
Camelia Cristea – Eminescu nemuritor
Andreea Arsene – Aşteptând pe Eminescu
Mihaela Tălpău – Rid de stea
Costache Nastase – Catren-șaradă
Urfet Şachir – La mulţi ani, sfȃntă minune!
Constanța Buică – Dor de Eminescu
Ana Maria Gîbu – La aniversare
Emilian Lican – Sfânt Luceafăr
Cosmina Cozmean – Tu, un luceafăr

Un răspuns la “„Eminescu suntem noi” – concurs de poezii omagiale ale poeților douăzeciști”

  1. Adelina11 spune:

    Apreciez aceasta initiativa de inrudire spirituala intru limbs,credinta si neam prin care ne regasim identitatea :,,Eminescu suntem noi”Doresc sa ma alatur ,prin creatiile mele poetice spre a face parte din antologia in perspectiva .Daca voi avea aceasta sansa voi trimite poeziile la adresa ziarului.
    Ana Munteanu Draghici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*