Argumentația… „preplătită”!

Este o luptă inegală! La asta ar trebui să se gândească cei de la Consiliul Național de Combatere a Discriminării! O luptă inegală între cei care cer să le fie respecate drepturile, și manifestă pentru respectarea unor valori pe care Statul e gata să le strivească, și autorități, care folosesc tot mai multe instituții pentru a impune presupusa necesitate a implementării unor legi pentru supravegherea societății. Pentru că asta reprezintă toate actele normative pe care serviciile le vor implementate acum în contextul favorabil desclanșat de situația din Franța. Și nu este vorba nici măcar de un lobby instituțional, guvernamental, ci de o presiune directă pentru strivirea unor drepturi cetățenești.

O luptă inegală în care societatea civilă are un singur instrument de exprimare: cuvântul. În schimb, autoritățile, pe lângă strategiile de manipulare prin feluritele teme și argumente menite a contracara frânturile de discursuri despre protejarea drepturilor cetățenești ale ONG-urilor și cetățenilor, aliniază și transformă în adevărate guri de foc instituțiile statului.

În acest proces, de „fundamentare” a necesității implementării unei legislații de constrângere, s-a implicat și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Care a venit cu unul dintre cele mai aberante argumente în favoarea impunerii unor inițiative de tip și în stil stanilist, elegant americanizate ca „Big Brother”.

Astfel, combatiștii de la CNCD au identificat un grav motiv de discriminare între cele două tabere, inegale și ele!, ale utilizatorilor de telefonie mobilă. O discriminare generată nu de relațiile contractuale dintre operatorii de telefonie și clienți, ci una născocită la nivelul utilizatorilor, în viziunea CNCD-ului fiind vorba de o gravă discriminare între abonați și utilizatorii care folosesc cartele preplătite pentru că ultimii, spre deosebire de primii, nu pot fi trași, juridic, la răspundere! Un argument care te lasă cu gura căscată! Într-o uimire menită tocmai să dea timp argaților instituționali să-și finalizeze acțiunilor de cvasi-supraveghere informatică.

Or, ne-am fi așteptat ca CNCD să găsească discriminant faptul că, în timp ce utilizatorii de abonamente au acces nelimitat la convorbiri, cei cu feluritele cartele preplătite se pot trezi, mai ales în cazul unor situații limită, fără acces la telefon după consumarea minutelor alocate. Sau să sesizeze, nu-i așa?!, grava discriminare între utilizatorii de telefonie fixă, limitați de un cablu în libertatea lor de exprimare în mișcare (!), și vorbitorii la telefoane mobil.e Iar exemplele pot continua! De la discriminările dintre utilizatorii care folosesc gazul funizat prin țevi și cei limitați de butelii! Ori între cei ce achiziționează produse cu bon fiscal și cei care cumpară cu factură și care trebuie să-și dea datele personale!

Dar să spui că este discriminant un motiv născocit tocmai pentru a servi unei discriminării suis-generis a tuturor cetățenilor, abonați ori nu!, în raporturile acestora cu statul, în speță prin punerea de botnițe anumitor libertăți, este parcă prea mult!

În fapt, motivul de discriminare invocat de CNCD reprezintă o aberație pentru că nu poate fi vorba de o discriminare în exercitarea propriei decizii de achiziție: abonament sau cartelă! O absurditate și mai evidentă căci, dacă ar fi vorba de discriminare, în situația acelora care au achiziționat servicii telefonice atât prin abonament, cât și prin cartele preplătite, ar trebui să vorbim de autodiscriminare, nu?!

Oricum, abuziv ori nu, aberant sau doar penibil, suntem martorii unui pas important pentru CNCD, care, prin furnizare la comandă a referințelor de confirmare a fundamentărilor oficiale de impunere a anumitor limitări, poate deveni parte esențială a statului polițienesc.

One Response to Argumentația… „preplătită”!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *